Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Intervju med John Kvist
2020-02-14 09:51

John Kvist är tillbaka i Västerås Innebandy igen. Närmast kommer han från ett tränaruppdrag för Rönnbys SSL-lag men dessförinnan har han ett långt förflutet inom VIB som sträcker sig ända till när Tomasgården och Västerås IBF slogs ihop till VIB och till Johns juniortid.


– Första året som det laget fanns så slutade en av målvakterna och jag blev uppkallad till A-laget. Den säsongen blev det SM-brons för föreningen, berättar John som fortsatte som målvakt i föreningen, ofta som backup, under många år även om det också hann bli några säsonger i Tillberga. – Under tiden som jag har varit målvakt så har jag också tränat lag, suttit i styrelsen, varit sportchef med mera. Sista åren så har jag fokuserat på sportchefs- och tränarroller.

 

Ganska tidigt efter att det stod klart att John skulle vara kvar i Rönnby kontaktades han av VIB som ville visa intresse för att han skulle komma tillbaka till föreningen. – Sedan tog det inte lång tid efter det innan det dök upp en möjlighet till en roll, säger John som inte behövde lång betänketid för att tacka ja: –Västerås Innebandy är en förening som jag har ett enormt stort hjärta för.

 

Berätta om ditt nya uppdrag för VIB:s herrjuniorer!

– Jag är ansvarig för JAS laget och sköter två träningar i veckan för JAS och HJ17 Elit. Tanken är väl att jag ska ha ett huvudansvar för JAS och hjälpa till med spelarutveckling på juniorsidan.

– Att träna juniorer är en kul utmaning, jag har gjort det förut och vet att det är lite andra saker att tänka på mot att träna seniorer. Det gäller att få dem motiverade till att lära och att få dem att förstå vad som krävs för att bli elitspelare.

 

I måndags höll du i din första träning med JAS-truppen.

– Det var jättekul att vara igång igen och jag upplever att killarna är hungriga på att lära sig och det känns som de var glada att jag var på plats. Det verkar vara ett härligt gäng och det finns absolut en ljus framtid för många med rätt vägledning.

Då några av spelarna går på Widénska gymnasiet där John också är instruktör så är inte alla helt nya bekantskaper.

 

Exakt hur samarbetet med den andra ledarna och hur rollfördelningen ska se ut är än så länge lite oklart. 

– Här är det väldigt tidigt ännu. Vi ska sätta oss ner och prata ihop oss lite mera under veckan. Hade mötet med ungdomsansvarige och ordförande i söndags kväll och första träningen var ju som sagt i måndags så vi har inte hunnit prata så mycket än. Jag kommer att coacha i JAS och när tid finns även vara med på HJ17 Elit.

 

Uppdraget gäller säsongen ut till att börja med och John menar att det inte är omöjligt att det blir en fortsättning nästa säsong. – Jag är väldigt glad och tacksam för att jag har fått förtroendet från Västerås Innebandy att vara med och utveckla dessa grabbar. – Nu håller jag tummarna för att herrarna gör sitt och tar klivet upp i Allsvenskan - det vore så kul med ett lag på herrsidan lite högre upp.