SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås IBS Ungdom
P12-13

Ändrade tider gör klädprovning och innebandylek
2021-09-14 21:24
Hej. 
 
Vi har behövt ändra tiderna för klädprovning och innebandylek på söndag den 19/9.
NY TID ÄR 15:30-16:30  i Klövernhallen.

Övrig info:
Kläder som är bra att ha är svart träningsställ bestående av T-shirt, shorts och strumpor. Shortsen används till match. Det kommer även att finnas overall, mössa mm.  Matchtröja bekostas av klubben. Mer info kring kostnad, storlekar kommer inom kort.

Barnen är välkomna att spela innebandy på plan 1 under hela timmen, ni hämtar barnet från planen för klädprovning. 
Kom ihåg att ta med klubba, glasögon och inneskor. Bollar har vi. 
Vi tränare finns på sidan av planen för ev frågor inför säsongen, och hjälper såklart till om något barn gör sig illa, men vi är inte aktiva på planen. 
 
Föräldrar är välkomna in i Klövernhallen för klädprovning enligt följande tider (vid fler än ett barn väljer ni en tid):
Kl 15:30 barns förnamn börjar på A-H
Kl 15:50 barns förnamn börjar på I-R
Kl 16:10 barns förnamn börjar på S-Ö
 
Tänk på avstånd och vid symtom stannar ni hemma. 
Kan ni inte komma till klädprovningen men vill beställa, maila din beställning till bjorkbacka.micke@gmail.com  senast måndag 20/9 kl 18.

Mvh tränarna
Tjuvstart och klädprovning!
2021-08-30 12:52
Hej. 
 
Vi kommer tjuvstarta säsongen med fri innebandylek och klädprovning söndag den 19/9 kl 14-15 i Klövernhallen.

Kläder som är bra att ha är svart träningsställ bestående av T-shirt, shorts och strumpor. Shortsen används till match. Det kommer även att finnas overall, mössa mm.  Matchtröja bekostas av klubben. Mer info kring kostnad, storlekar kommer inom kort.

Barnen är välkomna att spela innebandy på plan 1 under hela timmen, ni hämtar barnet från planen för klädprovning. 
Kom ihåg att ta med klubba, glasögon och inneskor. Bollar har vi. 
Vi tränare finns på sidan av planen för ev frågor inför säsongen, och hjälper såklart till om något barn gör sig illa, men vi är inte aktiva på planen. 
 
Föräldrar är välkomna in i Klövernhallen för klädprovning enligt följande tider (vid fler än ett barn väljer ni en tid):
Kl 14,00 barns förnamn börjar på A-H
Kl 14,20 barns förnamn börjar på I-R
Kl 14,40 barns förnamn börjar på S-Ö
 
Tänk på avstånd och vid symtom stannar ni hemma. 
Kan ni inte komma till klädprovningen men vill beställa, maila din beställning till bjorkbacka.micke@gmail.com  senast måndag 20/9 kl 18.

Mvh tränarna
Innebandystart P-13
2021-08-20 16:37

Hej

Hoppas ni alla haft en fin sommar! Nu närmar sig innebandysäsongen med stormsteg och som det ser ut nu så kommer vi få genomföra en normal säsong med både cuper, matcher, och träningar.

Med detta mail vill Vi informera er föräldrar om några punkter inför säsongen.

 

Träningstiderna

Träningarna startar tisdag den 21/9. Om vi får, kommer vi träna som EN grupp. Vi har samma träningstider som förra säsongen, träning tisdagar och torsdagar. Hallen är öppen från 16:45, träningen startar 17:00 och pågår fram till 18:00. Kom i tid och var ombytta i tid.

Vi återkommer kring aktuella pandemirestriktioner.

 

Seriespel/matchbokningar

Matchscheman är lagda och kommer att läggas i kalendern inom kort. Vi kommer att ha ett par vardagsmatcher i år. Första matchen spelas den 18/10 och sedan har vi 5 matcher innan nyår till att börja med. 

 

Guldkortet

Vill påminna om att vi säljer guldkortet i år. Nu är det dags att börja sälja Guldkortet (200 kr/st) och tanken är att man skall sälja 2 st Guldkort per spelare i respektive lag. Fördelen med Guldkortet är att förtjänsten är 100 %, dvs 200 kr per Guldkort. Försäljningstiden är satt från ”nu” till sista september.

2 st (400 kr) Guldkort säljs för föreningen för att framför allt hjälpa till att täcka delar av kanslikostnaderna. Försäljning utöver dessa två går till det lag man tillhör. I år så kommer möjligheten att köpa sig fri finnas för en lite lägre summa (300 kr).

Exempel om man säljer:

0 st Guldkort så köper man sig fri för 300 kr (75 % av 400 kr)

1 st Guldkort så köper man sig fri för 100 kr (75 % av 400 kr)

2 st Guldkort så går 400 kr till föreningen

3 st eller fler Guldkort så går överskjutande förtjänst till det lag som man tillhör

T.ex. försäljning av 4 st Guldkort, 400 kr går till föreningen och 400 kr går till det lag som man tillhör.

Vi kommer också ha en tävling mellan lagen, de som säljer flest guldkort. Vi kommer räkna vilka som säljer flest Guldkort per spelare. Det lag som vinner denna tävling, så kommer vår sponsor Mc Donalds bjuda på hamburgare till hela laget :)
Viktigt här är att vid tillfället som de bjuder, så kommer de vilja fotografera/dokumentera detta för marknadsföringssyfte i t ex sociala medier.

Enligt Guldkortet så är deras app (Apple och Android) idag inte så användarvänlig och under utveckling. Senast mitten på september kommer de lansera en uppdaterad version som kommer vara mycket mer användarvänlig och klart mycket bättre än vad appen är idag.

OBS! Kom ihåg att försäljning av guldkort , bingolotter etc. ger oss möjlighet att som lag köpa in nytt material, åka på cuper, köpa medaljer eller diplom, göra andra lagaktiviteter. Det här är vår chans att tjäna in extra pengar till laget.

Förra säsongen var vi jätteduktiga med försäljningen av bingolotter och RC!! Bra jobbat alla fina föräldrar!

 

Kiosk och sargvaktsschema

Laget kommer ansvara för att ha 2 kioskveckor under säsongen samt hjälpa till vid 2 tillfällen vid dam- och herrmatcher. Rolig uppgift!

 

Tränare sökes

Till kommande säsong behöver vi tränarstöd och skickar därför med en intresseförfrågan.Inför säsongen söker vi tränare till staben. Antingen som Ledande tränare med ideer kring träningsupplägg och lagbygge eller som assisterande tränare som kan hjälpa till på tisdagar eller torsdagar på planen. Hör av dig till oss om du är intresserad eller om du vet någon annan som är intresserad!

 

Med förhoppning om en innebandysäsong med utveckling, matchspel och skoj!

 

Mvh Tränarna

Välkommen till innebandy säsongen 20/21 för barn födda 12/13!
2020-09-22 10:03


Vi ser fram emot första träningen tisdagen den 6/10 mellan kl.16:55 – 1800 och hälsar nya spelare välkomna in i gänget! 


Kalender, Kallelser och poolspel

 • Träningstider tisdagar och torsdagar kl 16:55 – 1800, Klövernhallen plan 1, finns nu på sportadmin och lagets hemsida
 • Kallelser skickas ut innan träning och match, viktigt att de besvaras så fort som möjligt så att vi kan planera aktiviteter.
 • Föreningen planerar 2-3 poolspel under kommande säsong. Beroende på Covid-19 situationen.

Utrustning. Märk gärna utrustningen med tex en tuschpenna, speciellt klubba och flaska.

 • Glasögon (Obligatoriskt)
 • Klubba med namn (rek längd strax ovanför naveln)
 • Inomhusskor
 • Shorts, långstrumpor, t-shirt
 • Vattenflaska med namn

Föräldraengagemang, för att kunna genomföra en bra säsong där barnen får den fokus de behöver kommer vi behöva.

 • Ytterligare två hjälptränare så att vi totalt är 4 st.
 • Eventuellt fler uppgifter kan komma under säsongen, då behöver vi hjälpas åt.
 • Varje spelare kommer behöva sälja minst 2 st restaurangchansen, samt 2 st Bingolotter till uppesittarkvällen. Ytterligare försäljning kommer gå till lagkassan. Dessa kommer delas ut i början av säsongen.

Covid-19 rekommendationer.
Klubben följer folkhälsomyndighetens rekommendationer, det innebär:

 • Ingen publik, tränare möter/lämnar barnen vid entrén 16:45 till 16:55 samt 18:05 till 18:15
 • Viktigt att barnen har koll på sin utrustning.

 

Hoppas att vi ses på första träningen 6/10 mellan 16:55 – 1800 i Klöverhallen, plan 1.

Mvh
Mikael Bergström, Tränare. Tel.nr: 073-5357777

Fabian von Essen, Tränare Tel.nr: 073-6201007

Micke Björkbacka, Lagledare Tel.nr: 070-0915159

6 Fördelar med att träna ditt barns lag
2019-11-22 10:33

Inte nog med att det är fantastiskt för ditt barn när du ställer upp i dennes fritidsaktiviteter – du själv har även stor nytta av erfarenheterna som ett ledarskap inom idrottsrörelsen ger.
 
Här är några bra exempel:
 

1. Du får spendera mer tid med ditt barn

Tid känns ofta som en bristvara. När du tränar ditt barns lag får ni mer tid att umgås och skapa fler glada minnen tillsammans. Du ser ditt barn utvecklas utanför hemmiljön och ser också hela laget växa tillsammans.
 

2. Du får träna och röra på dig

Skippa gymmet! När du tränar ditt barns lag kan du passa på att träna och röra på dig själv samtidigt. Genom att vara en fysiskt aktiv tränare blir du en bra förebild och gör nytta för din egen hälsa och välmående. Lägg det på vilken nivå du vill. All rörelse är bra!
 

3. Du får ett större socialt nätverk

I vuxen ålder kan det vara svårt att träffa nya vänner och socialisera i nya sammanhang. Att engagera dig i ditt barns idrottande ger en unik möjlighet att träffa andra engagerade människor att umgås med. Kanske skaffar du vänner för livet?
 

4. Du utvecklar flera färdigheter och förmågor

Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan förbättra genom att träna ett lag. Du lär dig ledarskap med tålamod och lugn samt problemlösning, administrativ förmåga och att anpassa dig till nya situationer. Framförallt utvecklar du din kommunikationsförmåga som kan vara en av livets viktigaste färdigheter. Det är helt enkelt oundvikligt att växa och bli mer kreativ när du tar dig an tränarrollen.
 

5. Du får möjlighet att vara en god förebild

Gör något som verkligen spelar roll – var med och guida nästa generation. En bra tränare har möjlighet att påverka varje spelare de har att göra med i positiv riktning på många plan. Den påverkan du gör kan vara din största belöning med hela grejen.
 

6. Du kommer att ha kul

Den största anledningen till att barn idrottar är för att det är kul – men det är även kul att coacha! Att lära känna barnen, se dem bygga självförtroende, hjälpa dem utvecklas och att själv känna stolthet när det flyter. Du får också springa runt (eller åka skridskor) och leka, vilket är kul i alla åldrar!
 
 
Känner du dig fortfarande inte bekväm med att axla rollen som tränare? Börja med att vara assisterande eller hjälp till på andra sätt. Det är guld värt för Sveriges föreningsliv och dig själv!


http://bloggen.laget.se/?p=75253

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 06/09 20:36 
Västerås Innebandy, 29/08 19:04 
Västerås Innebandy, 23/08 11:15 
Västerås Innebandy, 05/08 14:41 
Västerås Innebandy, 02/08 08:06