SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

JumpYard Västerås erbjuder alla medlemmar i Västerås Innebandy att besöka oss på ett JumpYard-disco
2024-05-22 13:42
Hjälp oss att dela denna upplevelse

JumpYard Västerås erbjuder alla medlemmar i Västerås Innebandy att besöka oss på ett
JumpYard-disco! Klockan 17 skruvas musiken upp, parken släcks ned och discobelysningen
drar igång för en häftig upplevelse.

I erbjudandet ingår 2 timmars hopptid, 4st pizzaslice + saft för enbart 199 kronor per
person. Ordinarie pris är 299 kronor.

Plats: JumpYard Västerås, Hallsta Gårdsgata 22, 721 38 Västerås
Tid & datum: 15/6 klockan 17-19
Pris: 199kr/pers för 2 timmars hopptid inklusive 4st pizzaslice och saft.
Bokning: Boka på hemsidan under produkt “Västerås Innebandy"

Besök vår hemsida för att se mer information om vår trampolinpark
https://www.jumpyard.se/vasteras/

- Klicka på BOKA NU
- Klicka sedan på HOPPTID
- Klicka på Västerås Innebandy

Afrikanska mästarna var på besök
2024-05-17 13:39
Laget från Burkina Faso besökte herrlagets torsdagsträning. Lagkaptenerna bytte gåvor med varandra

På torsdagskvällen hade vi besök från Burkina Faso och de afrikanska mästarna i innebandy.

Killarna från Burkina Faso har varit i Lahti och spelat VM 3 mot 3 och därefter åkt vidare till Sverige. De har besökt både Storvreta och Svenska Innebandyförbundet innan de kom och genomförde en träning tillsammans med våra killar.

 

Några kanske vet om att vi brukar skänka material till vår vän Göran Björkdahl som tar med sig det till Burkina Faso för att ge tjejer och killar möjlighet att få spela innebandy. Det finns så mycket härligt att berätta om deras utveckling av innebandyn i Burkina Faso och där vi är med och stöttar på det lilla sätt vi kan.

Att vi som förening engagerar oss är en del av vårt DNA och vår värdegrund. O i PROUD står för Omtanke och här visar vi omtanke på bästa möjliga sätt.

 

Hållbarhet och långsiktighet är något som återkommer ofta i vår förening och här är ett ypperligt exempel på både social och ekologisk hållbarhet. Vid besöket fick våra afrikanska vänner bland annat med sig en mängd klubbor, blad, matchställ och målvaktskläder.

 

Ordförande Annika Enberg:

- Det är så härligt att se glädjen hos alla killarna, både de från Burkina Faso och våra egna killar. Det värmer gott i hjärtat och jag blir extra stolt över hur våra egna killar öppnar upp och bjuder in grabbarna från Burkina Faso på ett väldigt varmt och fint sätt. Inte så lätt när kommunikationen sker med kroppsspråk och få knaggliga ord på engelska 😊

 

 

Västerås IBF - det historiska namnet är tillbaka
2024-05-15 18:42
Nu är det Västerås IBF som man får hålla koll på i tabeller och på Instagram, om man följer herrlaget.

Nu tar vi tillbaka namnet som gett upphov till förkortningen VIB. Den som följer VIB-lagen i olika serietabeller har säkert sett att det finns flera olika namn;

  • Västerås IBS Ungdom
  • Västerås IBS
  • IBF Västerås.

Sedan säsongen 2014/2015 har herrarna i Västerås Innebandy spelat under namnet IBF Västerås. Nu ändrar vi alltså namnet till Västerås IBF – det namn som användes förr och har rötter tillbaka till klubbens grundande år 1985. VIB jubilerar alltså under kommande säsong och fyller hela 40 år.

 

 

Kommer alla lag heta Västerås IBF nu?

- Nej, det är bara herrlaget som byter namn

 

 

Varför byter herrlaget namn?

- Vi vill göra det tydligare att alla lag hör ihop inom Västerås Innebandy. Inte minst har det varit krångligt för utomstående som till exempel letat efter webbsändningar av herrlagets matcher. Nu blir det naturligt att söka på ordet ”Västerås” och lättare att hitta matcherna på innebandy.tv. Även media har frågat vad laget egentligen heter.

 

Många har i stället använt förkortningen IBF när det står först i lagnamnet. Våra lag brukar kallas VIB och det vill också herrlaget heta.

 

 

Varför heter inte alla samma? Varför har vi tre klubbnamn i Västerås Innebandy?

- Det finns flera anledningar till det. Att vi har lag, i på pappret, olika föreningar gör det möjligt för Västerås Innebandy att ha lag och erbjuda spel på olika nivåer. Nu kan vi ha vårt representationslag i Herrar Division 1 samtidigt som utvecklingslaget kan spela i Herrar Division 2, i stället för i en B-lagsserie.

 

- Sen finns det ännu en viktig anledning till att vi har föreningen Västerås IBS Ungdom. Skulle något representationslag gå i konkurs, vilket tyvärr hände oss för 15 år sedan, så drabbas inte barn- och ungdomsverksamheten när den ligger i en egen förening.

 

 

Då kan man ju undra varför herr- och damlagen inte är i samma förening. Då hade vi bara haft två föreningar i VIB.

 

- Det hade förstås varit lättare, men det går inte att flytta ett lag till en annan förening och fortfarande behålla platsen i seriesystemet. Skulle något av våra representationslag byta förening, får de börja om i den lägsta divisionen och det vill vi såklart inte. En historia av sammanslagningar mellan olika innebandyklubbar har lett till att vi har flera föreningar under vårt paraply i Västerås Innebandy.

 

Men nog om föreningsjuridik och snåriga regler och bestämmelser!

Oavsett vad det står på pappret är vi allihop – VÄSTERÅS INNEBANDY och vibbare.
Det är vi stolta över!

Superduo klar som tränare för Damlaget
2024-05-15 09:16

Vi kan glädjande meddela att vi har en superduo som tränare klar för Damlaget!

Det är Gustav Hellgren som blir huvudtränare och Felix Lange fortsätter som assisterande tränare.

 

Ordförande Annika Enberg:

Verkligen superskoj att Gustav är tillbaka i föreningen igen och att Felix fortsätter!

Här får vi in olika egenskaper och personligheter i båset som kompletterar varandra på bästa möjliga sätt. Att hitta tränare som kompletterar varandra så här bra är inte lätt att hitta så vi är enormt  glada och stolta över att de vill vara med på vår utvecklingsresa framåt!

 

Gustav Hellgren, huvudtränare:

Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka i VIB igen! Det är härligt med möjligheten att kunna bygga något spännande och att jobba med utvecklingen framåt. Ser fram emot att skapa goda förutsättningar för tjejerna  och jobba med ett lag som kommer att ha glädje och energi som ledord.

 

Felix Lange, assisterande tränare:

Det känns otroligt bra att fortsätta i VIB! Efter 4 år i föreningen så har man verkligen fått ett VIB-hjärta och jag vill gärna vara med på resan tillbaka till Allsvenskan. Ser fram emot att coacha ihop med Gurra igen och vi tror verkligen på den nysatsning som nu är påbörjad.

Övernatta i Göteborg med VIB-rabatt
2024-05-13 14:57

Göteborg Vandrarhem ligger alldeles i närheten av Liseberg och nu kan du bo här med VIB-rabatt.
Skriv in koden VästeråsIBF när du bokar!

 

Bra för dig och bra för Västerås Innebandy!

PS. Koden gäller tillsvidare!

ENGAGERA DIG I VÄSTERÅS INNEBANDY!
2024-05-12 21:17

Ta chansen och bli en del av de olika arbetsteam som finns inom Västerås Innebandy!

Vi söker alltid efter personer i alla åldrar till olika uppdrag.

 

Kanske är du student och söker erfarenhet inom din framtida bransch eller letar du helt enkelt efter en ny gemenskap eller en ny hobby? Eller du har kanske gått i pension och fått tid över?

 

 

MARKNAD

Det finns många spännande uppdrag inom marknad. Du får hjälpa till att planera och genomföra både kortare och längre projekt och även hitta nya samarbetspartners. En perfekt möjlighet för dig som önskar fylla på med erfarenheter och skaffa dig ett kontaktnät.

 

EVENT / FUNKTIONÄR

Bli en del av vårt team som har hand om våra matcher för representationslag Herr/Dam.

Våra funktionärer är ryggraden i våra matcharrangemang och du blir en värdefull nyckelperson för både spelare, publik och föreningen.

Men också även mer övergripande roller så som eventkoordinator och eventansvarig.

 

Detta område passar dig som är ordningsam, serviceinriktad, positiv och framåt och som vill hjälpa till att utveckla och skapa bra sportevenemang.

 

KOMMUNIKATION / MEDIA

Inom kommunikation finns det många möjligheter att utveckla sina kunskaper. Här kan du hjälpa till med skrift, bild, layout och att samordna information för att skapa nyhetsbrev, inbjudningar, utskick, och kommunicera i våra olika kommunikationskanaler.

 

Här söker vi personer som gillar att uttrycka sig i tal, skrift och vill arbeta med layout – och som gillar att vara spindeln i nätet. Passar dig som är intresserad av foto, video, filmredigering, musik, och sociala medier.

Gillar du till exempel journalistik är detta definitivt en extra bonus.

 

 

 

ANMÄL DITT INTRESSE TILL OSS!

Vi söker dig som är glad och positiv, social och ansvarstagande. Du är en person som gläds och mår bra av att hjälpa andra och vill vara en del av något större. Arbetet är ideellt.

 

Tveka inte att höra av dig till oss för intresseanmälan eller för mer information.

Välkommen till oss i Västerås Innebandy!
 
Kontakta oss på: stefan.karlsson@vib.se  - märk mejlet med “Jag vill engagera mig i VIB”

2024-05-08 13:12
 
Västerås Innebandy bjuder in till årsmöte
2024-05-06 18:39

Medlemmarna i föreningarna Västerås Innebandy Förening, Västerås Innebandy Sällskap och Västerås Innebandy Sällskap Ungdom, som samlat bildar Västerås Innebandy, kallas härmed till ordinarie årsmöte torsdag 13 juni kl 18.30 i Mälarenergi Arena, teorisalen.

 

Förslag från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast fyra (4) veckor före årsmötet. 

 

- Föranmälan sker till ordförande Annika Enberg på annika.enberg@vib.se  för att föreningen ska kunna förbereda lokalen. 

 

- Årsmöteshandlingar finns att tillgå på kansliet senast en vecka före årsmötet enligt stadgar. Mejla monika@vib.se för att bestämma tidpunkt för upphämtning av dokumentation, eftersom kansliet är begränsat bemannat.

 

Föreningen önskar din anmälan senast den 11 juni.

 

Varmt välkomna!

 

Styrelsen Västerås Innebandy

Gå med i Club Intersport - samla bonus och stötta VIB! Nu 25% rabatt!
2024-04-22 20:56

Den 23/4 - 30/4 har vår samarbetspartner Intersport 25% rabatt på allt, för
dig som handlar två varor eller fler, i butik eller på intersport.se.

 

Ett perfekt läge att köpa det du behöver för vårens alla aktiva dagar.
Bli medlem – stötta Västerås Innebandy!

 

  • Genom ett medlemskap i Club Intersport får du tillgång till unika erbjudanden samt bonus på alla dina köp.
  • Välj din förening under ”Mina sidor” på intersport.se, då går 3% på allt du handlar hos
    oss tillbaka till din valda förening utan att din egna bonus påverkas!

 

* Gäller t.o.m. 30/4 på ordinarie priser och kan ej kombineras med andra
från rabatter”, cykel, hockey, föreningskläder, presentkort, supporter-
produkter eller beställningsvaror.

En fin femteplats i JSM för våra killar i HJAS
2024-04-22 20:39
Laget vann gruppspelet efter tre raka vinster och ställdes i kvartsfinalen mot Theam Thoréngruppen, som tippats att gå långt. Det blev en jämn match som slutade 5-5 och gick till förlängning. Tyvärr var det TG som kunde peta in den vinnande bollen och gå vidare. TG tog sig sedan via semi till final. Små marginaler i innebandy ...
 
För våra grabbar blev det match om 5:e pris mot Moelven/Örnsköldsvik istället - vinst 5-2.
 
- Vi är oerhört stolta över vår 5:e plats med tanke på att vi inte förlorade en match i slutspelet under ordinarie tid, säger Patrik Enberg som också kan berätta anledningarna till lagets framgång. - Vi har en stor trupp med en bred spets. Vi är också en riktig lagmaskin, som ställer upp för varandra i alla lägen. Alla köper sina roller till 100%.
 
Det är värt att notera att laget som tagit sig ända till JSM är frukterna av ett långt, ihärdigt arbete, med att utveckla både spelare och lag. Laget är inte ihopvärvat för att göra en satsning på JAS och slutspel, utan här är de allra flesta fostrade i och har VIB som moderklubb. Det är något att vara extra stolt över!
 
 
Tack till JSM-sponsorerna Avorum och Dahl!
 
Stort grattis till spelare och ledare för de fina insatserna!
 
#letsbeproud
 
 
Nyheter från våra lag
Damjuniorer, 06/11 20:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 22/08 13:24 
 
VÅRA SPONSORER