Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Medlemsträff - söndag 1 mars
2020-02-17 08:30

Styrelsen vill härmed bjuda in alla medlemmar till en informativ medlemsträff. På önskemål från medlemmar kommer styrelsen hålla formella informationsspridningar 2-3 gånger per kalenderår och det här är nästa efter medlemsträffen i november.

 

Datum: Söndag 1 mars

Tid:1800-1900

Plats: Klövernhallens konferensrum

 

Agenda: styrelsen delar med sig av läget i föreningen beträffande ekonomin och andra aktiviteter som pågår.

 

Vid eventuella funderingar, frågor och tips till agenda,n var vänlig och hör gärna av till ordforande@vib.se.

Västerås IBS Ungdom
Intervju med John Kvist
2020-02-14 09:51, Västerås IBS Ungdom

John Kvist är tillbaka i Västerås Innebandy igen. Närmast kommer han från ett tränaruppdrag för Rönnbys SSL-lag men dessförinnan har han ett långt förflutet inom VIB som sträcker sig ända till när Tomasgården och Västerås IBF slogs ihop till VIB och till Johns juniortid.


– Första året som det laget fanns så slutade en av målvakterna och jag blev uppkallad till A-laget. Den säsongen blev det SM-brons för föreningen, berättar John som fortsatte som målvakt i föreningen, ofta som backup, under många år även om det också hann bli några säsonger i Tillberga. – Under tiden som jag har varit målvakt så har jag också tränat lag, suttit i styrelsen, varit sportchef med mera. Sista åren så har jag fokuserat på sportchefs- och tränarroller.

 

Ganska tidigt efter att det stod klart att John skulle vara kvar i Rönnby kontaktades han av VIB som ville visa intresse för att han skulle komma tillbaka till föreningen. – Sedan tog det inte lång tid efter det innan det dök upp en möjlighet till en roll, säger John som inte behövde lång betänketid för att tacka ja: –Västerås Innebandy är en förening som jag har ett enormt stort hjärta för.

 

Berätta om ditt nya uppdrag för VIB:s herrjuniorer!

– Jag är ansvarig för JAS laget och sköter två träningar i veckan för JAS och HJ17 Elit. Tanken är väl att jag ska ha ett huvudansvar för JAS och hjälpa till med spelarutveckling på juniorsidan.

– Att träna juniorer är en kul utmaning, jag har gjort det förut och vet att det är lite andra saker att tänka på mot att träna seniorer. Det gäller att få dem motiverade till att lära och att få dem att förstå vad som krävs för att bli elitspelare.

 

I måndags höll du i din första träning med JAS-truppen.

– Det var jättekul att vara igång igen och jag upplever att killarna är hungriga på att lära sig och det känns som de var glada att jag var på plats. Det verkar vara ett härligt gäng och det finns absolut en ljus framtid för många med rätt vägledning.

Då några av spelarna går på Widénska gymnasiet där John också är instruktör så är inte alla helt nya bekantskaper.

 

Exakt hur samarbetet med den andra ledarna och hur rollfördelningen ska se ut är än så länge lite oklart. 

– Här är det väldigt tidigt ännu. Vi ska sätta oss ner och prata ihop oss lite mera under veckan. Hade mötet med ungdomsansvarige och ordförande i söndags kväll och första träningen var ju som sagt i måndags så vi har inte hunnit prata så mycket än. Jag kommer att coacha i JAS och när tid finns även vara med på HJ17 Elit.

 

Uppdraget gäller säsongen ut till att börja med och John menar att det inte är omöjligt att det blir en fortsättning nästa säsong. – Jag är väldigt glad och tacksam för att jag har fått förtroendet från Västerås Innebandy att vara med och utveckla dessa grabbar. – Nu håller jag tummarna för att herrarna gör sitt och tar klivet upp i Allsvenskan - det vore så kul med ett lag på herrsidan lite högre upp.

John Kvist i ny tränarroll
2020-02-10 20:09
John Kvist på kvällens JAS-träning
Vi är glada att idag kunna välkomna John Kvist tillbaka till Västerås innebandy! Han kliver nu in i rollen som tränare för herrjuniorer där han främst kommer hålla i JAS-lagets träningar och matcher. Uppdraget gäller säsongen ut.
En intervju med John Kvist kommer ut på hemsidan till helgen.
Information om ny roll i Västerås Innebandy
2020-02-09 16:53

För att bättre kunna möta medlemmarnas behov och önskemål bättre har styrelsen arbetat under vintern för att omforma organisationen i Västerås Innebandy. För att komma närmare medlemmarna i ungdomsverksamheten och för nödvändig avlastning av styrelsens operativa arbetsuppgifter, skapas den helt nya rollen Verksamhetsansvarig Ungdom.

 

Rollen omfattar samtliga lag från lekis upp till och med juniorlaget (JAS & HJ17) och innebär ett ansvar över idrottsliga åtaganden som tillsättning av sportgrupp, tränarstaber, upplägg av schema för träningar och matcher men inkluderar även andra åtaganden som tydligare ansvar och uppföljning av ekonomin, genomförande av strategiska beslut, kommunikationsspridning till samtliga lag inom ungdomsverksamheten för att nämna några ansvarsområden. Rollen är en förlängd arm ifrån styrelsen och kommer löpande avrapportera händelser i ungdomsverksamheten.  

 

Det är med stor glädje och stolthet styrelsen meddelar att Patrik Enberg har valt att axla rollen och det operativa ansvaret för ungdomsverksamheten.

 

Patrik sätter igång omedelbart och de närmaste veckorna kommer han att sammankalla berörda ledare, spelare och andra intressenter och presentera vad som händer på kort sikt och vad som händer till nästkommande säsong.Styrelsen

Tack för 2019!
2019-12-31 12:24

Vi i styrelsen vill rikta ett stort tack till alla medlemmar och övriga engagerade personer för 2019! En idrottsförening lever för sina medlemmar och är beroende av det stöd ideella krafter skänker, för att verksamheten ska ens gå runt. Era insatser är ovärderliga för vår förening!

 

Efter fjolårets negativa ekonomiska resultat är huvudprioriteringen i år att åter få balans i ekonomin. Det har bland annat inneburit nedskärning av resurser på kansliet och att vi reducerat materialinköp för att minska utgifterna. Ekonomin ligger enligt budget trots ansträngande likviditet.

 

Just nu pågår föreningsutvecklande arbete inom styrelsen för att förtydliga vad förening står för och vad man önskar att bedriva för verksamheten. Ambitionen är att arbetet ska vara klart sista februari och hjälpa föreningen med prioriteringar inför kommande säsong. Arbetet är nödvändigt för att skänka önskad tydlighet för alla medlemmar och underlätta verksamhetens drift.

 

Vidare sker en halvårsavstämning hur det sportsliga har fungerat under höstsäsongen för att ge tillfälle för reflektion, dels för att vara stolt över våra goda insatser, dels möjlighet att finjustera och uppfylla förbättringspotential.


Bra jobbat allihop och väl mött i hallarna! Låt oss bygga ett starkare Västerås Innebandy under 2020!

Västerås IBS Ungdom
Elias Sahlin nominerad till Årets unga ledare
2019-12-19, Västerås IBS Ungdom
Västerås Innebandy är stolta över att vår ungdomstränare Elias Sahlin nominerats till Årets unga ledare. Priset går till en idrottsledare, som ännu inte fyllt 25 år, som är en god förebild och under året visat stort ledarskap både på och utanför arenan och det delas ut på Ungdomsidrottsgalan 27 januari. 

Elias Sahlin är 19 år gammal och är tränare i Trappan och HJ17/JAS. Dessutom spelar han också själv i föreningens H3-lag och har varit vibbare sen han började spela som 6–7-åring. 
Tränarkarriären började för ca ett år sen när Elias fick frågan av Jonas Langgren om att hjälpa till med föreningens 03/04-lag. 
– Jag tackade ja direkt, säger Elias Sahlin. Sen har jag fortsatt att vara ledare för att det är så himla kul och få se och hjälpa ungdomar att utvecklas inom innebandy och som personer.
–Jag vill rikta ett stort tack till Patrik Enberg för allt han har hjälpt mig med i min roll som tränare!

Mer att läsa om Ungdomsgalan finns här: https://www.ungdomsidrottsgalan.se

Grattis Elias till nomineringen!

Styrelsen
Västerås Innebandy
Nyheter från våra lag
P10röd, 24/02 22:08 
Damlag, 24/02 21:51 
P10röd, 24/02 16:57 
P05-06, 23/02 12:38 
P10röd, 21/02 20:12 
P06 , 20/02 11:15