SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Inför Nyköping 
2022-09-30 07:55
Herrlagets tränare Jonathan Eriksson

Matchen senast mot Ledberg kan man dela upp i två delar. De två första perioderna där vi har mycket boll och skapar de farligaste lägena.  I den tredje perioden samt förlängningen växlar Ledberg upp och vi blir lite bekväma i det vi gör. Med tanke på att vi är i en fas där mycket ska sätta sig och att vi försöker testa formationer så är vi nöjda med 3-3.

 

Som förra veckan har vi haft en del sjukdomar och någon skada. Under träningsveckan har vi jobbat med ett spelarfokus som bestått av spel i olika former (2 mot 2, 3 mot 3 osv). Dessutom har vi haft ett målvaktsfokus där målvakterna fått identifiera de få svagheter som de har och försöka arbeta med det. Trygghet i grundpositionen är en av punkterna som vi berört.


Eftersom vi spelar på söndag har vi en extra vilodag vilket innebar att torsdagens träning innehöll en del löpa och fys under träningens gång.

 

Vi spelar som sagt söndag denna helg och det är tredje bortamatchen i rad. Nyköping, som står för motståndet, har en vinst och en förlust på kontot. Vi vet att det är ett bra lag som förväntas vara med och slåss om det i toppen. Vår ambition är alltid att föra matchen, oavsett motstånd, och det ska vi försöka med på söndag också. 

Clubdagar med 25% rabatt
2022-09-28 20:05

Hej på er!

Mellan den 23/9 - 2/10 har vår samarbetspartner Intersport 25%* på allt i butik och på intersport.se, ett perfekt läge att köpa det ni behöver för höstens alla aktiva dagar.

 

När du handlar på Intersport är du samtidigt med och stöttar Västerås Innebandy. För du har väl valt att stötta Västerås Innebandy lite extra under ”Mina sidor”?

Detta gäller för dig som redan är eller blir Clubmedlem hos Intersport.

 

 

*Gäller på ord. pris t.o.m. 2/10 kl: 23:59. Gäller ej produkter markerade med ”exkluderad 
från rabatter”, cykel, hockey, el-scooter, träningsmaskiner, presentkort, elektronik, 
föreningskläder, supporterprodukter eller beställningsvaror. Kan ej kombineras 
med andra erbjudanden och rabatter

En föregångare har gått bort
2022-09-25 19:00
Jonas Lundberg, här i en tröja från Tomasgården.

Vi har nåtts av ett sorgligt besked. Jonas Lundberg, en av Västerås innebandypionjärer, har gått bort i cancer. Sjukdomen kom tillbaka i flera omgångar, för att till sist bli för svår.

 

I VIB-tröjan blev det 48 matcher och före det spelade Jonas Lundberg i Tomasgården/IFK Västerås IBK. Hela 117 matcher på hög nivå blev det i de klubbfärgerna. 

 

Per-Inge ”Pinge” Hellman, spelade tillsammans med Jonas Lundberg och var också hans tränare under tiden i VIB. De hade fina år ihop. ”Pinge” kan beskriva Jonas som spelare och inte minst människa:

Jonas Lundberg var en spelbegåvad center som, förutom att göra mål och assist, var minst lika duktig på att ge trygghet åt och förutsättningar för de andra i sin femma. Så att de kunde prestera sitt bästa. Jonas var en sån person som det alltid blev en fin stämning och atmosfär kring – han betydde mycket för lagsammanhållningen, berättar ”Pinge”.

 

Jonas Lundberg spelade i VIB säsongen 98/99 när föreningen nådde sin bästa placering och vann ett SM-brons. Bilden på Jonas är från när bronslaget hade en återträff för några år sedan.

Jonas Lundberg blev 48 år. Våra tankar går till Jonas familj.

Inför Ledberg borta
2022-09-23 14:51
Jonathan Eriksson med taktiktavlan tillsammans med Jonathan Lundkvist och Jacob Phalm.

Inför matchen mot Nykvarn, som spelades förra lördagen, var det svårt att säga hur vi står oss i dagsläget fysiskt, tekniskt och spelmässigt. Vi fick en del svar under matchen kopplat till fysik och teknik, framförallt då matchen var ganska intensiv rätt igenom och saknade dalar

 

I veckan som gått har vi arbetat med några nycklar som spelarna kan använda på plan. På sikt kommer dessa nycklar att vara en del av vårt grundspel. Det blir så när det är mycket nya spelare i truppen, att de ”gamla” spelarna får repetera och ta ett steg tillbaka för att vi ska kunna ta två och flera steg framåt som lag.

 

Förra säsongen hade vi en tuff match borta mot Kumla under övergången där vi bytte tänk i spelet, vilket senare visade sig vara framgångsrikt även om den just den matchen slutade med förlust.

Så det är förstås extra skönt att vi fick med oss en seger nu senast, eftersom vi delvis är i en sådan övergångsfas nu. Vi hade också en stor andel både nya och yngre spelare i matchtruppen.

 

Imorgon lördag möter vi Ledberg som i sin första match slog Åby hemma, så det ska bli en rolig värdemätare.

Vi har haft lite rörelse i truppen under träningsveckan som varit då det går mycket sjukdomar och virus just nu. Som vanligt ska vi göra vårt yttersta för att ta med oss tre poäng hem.

 

Matchstart: lördag kl 15

Webbsändning: innebandy.tv

 

VLT:s  intervju med Jonathan Eriksson efter Nykvarn "Galna chansvärvningen stekhet i premiären"

VLT:s intervju med målvakten Carl Rejdemark inför säsongsstarten: ”Vi har roligare”

 

Dags att klä upp sig!
2022-09-21 19:25

Ni vet väl om att det nu finns supporterkläder att köpa, både på Intersport och i vår kiosk i Klövernhallen? På Intersport hittar ni alla sakerna och i Klövernkiosken så finns allt utom tröjorna.

 

Tröjorna beställer ni via webben på Intersport. https://team.intersport.se/vasteras-innebandy

Enkel och smidigt!

 

Ni har att välja på:

Mössa

Halsduk

Jympapåse

Grepplinda med VIB-logga

Supporter Hoodie

Supporter T-shirt

 

Om ni vill beställa och lägga undan mössor, halsdukar eller jympapåsar så kan ni mejla Monika på kansliet monika@vib.se

 

Ett bra tips till alla föräldrar är att köpa sig en t-shirt eller hoodie när ni är med och hejar på er barn, framför allt när det blir dags för cup! :)

 

Nu blickar vi fram emot en härlig och spännande innebandysäsong!

 

Innebandyhälsningar

Styrelsen Västerås Innebandy

2 st spelare uttagna till Talang 17
2022-09-20 06:17
Föreningen vill gratulera juniorerna Wilmer Elofsson och Anton Ulfner till att ni har blivit kallade till utvecklingsläger "Talang 17"
Talang 17 ingår i innebandyförbundets utvecklingsrappa och blir det första steget för spelare att komma i kontakt med elit- och landslagverksamhet.
Totalt kallas ca 120 spelare till fyra olika samlingar runt om i Sverige, där teori och praktik leds av förbundskaptenerna för U19-landslagen.
 
Lycka till boys!!
Jonathan Eriksson inför säsongsstarten
2022-09-17 09:45

Min yttersta ambition, tillsammans med Patrik Rapp (Sport Performance Center som hållit i försäsongsträningen), har varit att utifrån föregående säsong ge spelarna bättre förutsättningar att spela en rolig och fartfylld innebandy. Målet har varit att bygga upp en grundstyrka i truppen och framförallt att höja lägstanivån för att på sikt få en högre medelnivå i truppen.

 

När vi klev in i träningsmatcherna har jag haft en tanke med vilka vi ska möta när, och hur och vad vi ska göra. Den första matchen mot ÖSK var ett tillfälle för oss ledare att se hur spelarna tagit till sig de direktiv vi jobbat med under sommaren.

Match två till fyra (RA19, Hässelby och Björklinge) var tänkta som en uppväxling mot tävlingssäsongen. Syftet med att möta lag från Stockholm/Uppland var att de generellt ses som mer fysiska och defensivt starka, och därmed skulle ge oss tuffa utmaningar i duellspelet och offensiven.

Vi kan säga att vi, sett till helheten, är nöjda med både hur spelarna tagit sig an matcherna och de olika fokusområden vi jobbat med.  Lite anmärkningsvärt är att vi använt 3 målvakter och 23 utespelare under försäsongen.

 

Det känns alltid som att försäsongen är för kort, men jämfört med föregående säsong är vi långt fram redan nu spelmässigt. Jag tror dock att det som kan bli utmaningen denna säsong är att en del rutin försvunnit, men samtidigt innebär det att många andra ska få ta ansvar och växla upp. Det blir en rolig utmaning, och med säkerhet en riktigt rolig säsong tillsammans.

 

Vi ses i Mälarenergi Arena!

 

 

------------------------------

Premiären borta med mot Nykvarns IF sänds på innebandy.tv

Starta gärna ett abonnemang så kan du se kommande matcher också!

Se våra lag på innebandy.tv
2022-09-16 16:00
Västerås Innebandys kanal på innebandy.tv. Det kommer fyllas på med matcher här vartefter

Vi har bytt plattform till innebandy.tv för våra webbsändningar. och där samlar vi både herr- och damlagets matcher. 

 

Gå in via Teckna prenumeration och stötta VIB 
I rullistan väljer du Västerås Innebandy som att lag stötta!

 

Det allra smartaste är att prenumerera för 99 kr i månaden. Då får man inte bara tillgång till hemmamatcherna, utan också matcher som de andra lagen i serien sänder. Hela Damallsvenskan och Herr Division 1 Mellersta ingår i paketet. bland annat. Vi vet att det frågats efter abonnemang där även bortamatcherna ingår och med innebandy.tv kan vi tillgodose det önskemålet.

 

Ett månadsabonnemang är också mycket mer förmånligt än att köpa matcherna styckevis. När du tecknar abonnemanget har du möjlighet att välja Västerås Innebandy som lag att stötta. Då får föreningen del av sändningsintäkterna.

 

Om du tecknar ett abonnemang redan nu, kan se herrarnas seriepremiär som är redan imorgon lördag mot Nykvarns IF. Damernas allsvenska drar igång nästa helg med ett bortamöte mot Hagfors IF Uddeholm.

 

Du som redan har ett aktivt abonnemang och vill stötta VIB. Tyvärr finns det inget enklare sätt än att avsluta abonnemanget och sen teckna ett nytt med samma inloggning.

 

 

Pantamera Express
2022-09-12 21:01

Ni vet väl om att ni kan stötta vår förening på ett enkelt sätt genom att skänka er pant?

På återbruket Bäckby och Ängsgärdet finns Pantamera Express och där kan du donera din pant genom att välja oss som förening. Enkelt va? :)

 

Innebandyhälsningar

Styrelsen Västerås Innebandy

Säsongskort
2022-09-11 15:35

Nu är det äntligen dags att starta försäljningen av säsongskort!

 

Tisdag 13 september går startskottet! 

Du kan köpa ditt säsongskort på kansliet och du ser öppettiderna på hemsidan. Det kommer även gå att köpa säsongskort vid första hemmamatchen både på Dam och Herr i foajén.

 

Vi kommer att ha tre olika typer av säsongskort. Alla kort gäller seriematcher inklusive eventuella slutspel.

 

Säsongskort DAM 650 kr (pensionär eller MDU-student 400 kr)

Säsongskort HERR 650 kr (pensionär eller MDU-student 400 kr)

Säsongskort VIB FAMILJEN 950 kr (pensionär eller MDU-student 600 kr)

 

Säsongskort Dam gäller för alla seriematcher Dam Allsvenskan och DJAS. Säsongskort Herr gäller för alla seriematcher Herr Div 1, Herr Div 2 och HJAS. Säsongskort VIB Familjen gäller alla seriematcher i HELA föreningen inklusive tillgång till VIP-rummet med gratis kaffe och kaka.

 

Inträdet för enskild match Dam Allsvenskan och Herrar Div 1 kommer att vara 80 kr.

Pensionärer och MDU-studenter 40 kr.

Det kommer fortsatt att vara gratis inträde för barn & ungdomar upp till 18 år (födda 2004).

 

Har ni frågor eller funderingar eller vill beställa säsongskort så kan ni mejla kansli@vib.se 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P12-13, 25/09 20:46 
Västerås Innebandy Ungdom, 22/09 09:26 
Västerås Innebandy Ungdom, 03/09 20:05 
Västerås Innebandy Ungdom, 30/08 13:14 
ICA MAXI Innebandyskola födda 2016, 28/03 07:50 
 
VÅRA SPONSORER