Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ny styrelse på plats
2020-07-31 09:31
Vid årsmötet den 28 juli valdes det fram en ny styrelse och så här ser Västerås Innebandys styrelse ut kommande säsong:

Ordförande: Annika Enberg (nyval, 1 år)
Vice ordförande: Carl-Johan Edberg (omval 2 år)
Kassör: Mia Keränen Larsson (nyval, 2 år)
Sekreterare: Mikael Eriksson (nyval, 2år)
Ledamot: Anders Nilsén (1 år kvar)
Ledamot: Mikael Hellkvist (1 år kvar)


Kommande år kommer det såklart att vara stort fokus på att få en ekonomi i balans, men även på föreningsutveckling. Den nya organisationsstruktur med olika sektioner, som skapades under våren, ska nu utvecklas vidare och förhoppningsvis ta nästa steg. 
Tillsammans med alla medlemmar kan vi skapa framtiden för vår förening!

//Styrelsen
Västerås IBS Ungdom
Västerås och Surahammar samarbetar i HJAS
2020-07-31 09:03, Västerås IBS Ungdom
Västerås Innebandy och Surahammars IBF kommer denna säsong ha ett kombinationslag i HJAS. Det tror vi kan främja att spelare med höga ambitioner i Västmanland slutar att söka sig till andra orter och län för att få stimulans och utveckling. Vi tror på ett utvecklat samarbete mellan föreningarna i länet och att vi på så sätt, på sikt, kan få fler herrlag högre upp i seriesystemet än vad som finns idag. Därför känns det extra roligt att vi kan göra detta samarbete i HJAS tillsammans med Sura kommande säsong. 

Såklart ser vi fram emot en spännande och utvecklande säsong för våra killar i JAS!

//Sportgruppen Herr Västerås Innebandy & Mattias Mårtensson Sportchef Surahammar IBF

Edit: VLT har intervjuat oss och Surahammars sportchef https://bit.ly/3ghFDug
Västerås IBS Ungdom
John Kvist klar för utvecklingslaget
2020-07-30 19:49, Västerås IBS Ungdom
Det känns oerhört glädjande att ha fått in John Kvist i rollen som huvudansvarig för herrarnas utvecklingslag.
Tillsammans med John, som har en mångårig erfarenhet av att vara ledare på hög nivå, kommer vi kunna skapa en utvecklande miljö som förbereder våra unga spelare för spel i högre divisioner. Att det nu blivit klart med John innebär att vi kan bygga vidare på det samarbete som började när John tog över HJAS-laget i slutet av förra säsongen. 

Vi ser fram emot kommande säsong med många härliga och tajta matcher! 

Sportgruppen, herrsektionen
Medlemsstöd
2020-07-25 14:27

Många av oss har påbörjat en härlig semesterperiod men föreningen vill ändå informera om några saker inför den snart stundande säsongen.


Styrelsens främsta fokus under säsongen har varit ekonomi, vilket många säkerligen har märkt med restriktiva godkännanden och ökade granskningar av kostnader. Styrelsen har tillsammans med många delar av föreningen jobbat hårt under våren och försommaren för att hitta sätt att kompensera för det stora intäktsbortfall som har drabbat föreningen genom att kvalserier, juniorslutspel och främst Mälarenergi Cup ställdes in.


Bland annat har föreningen:

  • Sagt upp kanslipersonal motsvarande en heltidstjänst.
  • Infört korttidsarbete för kanslipersonal.
  • Reducerat kostnaderna för representationslagen med 15 % (budget) respektive 14 % (tidigare år).
  • Reducerat materialkostnaderna med 29 % (budget) respektive 20 % (tidigare år).
  • Gjort en översyn av leverantörsavtal och hyresavtal.
  • Skapat en grupp i föreningen som ska arbeta med att få in nya sponsorer.

Stödet från Riksidrottsförbundet är nu utbetalt men det räcker inte på långa vägar till att täcka hela intäktsbortfallet. Vår samarbetspartner Mälarenergi AB har på ett föredömligt sätt, sett till så att vi kan återbetala allt till de lag som var anmälda till Mälarenergi Cup. Ett väldigt stort TACK till Mälarenergi AB som har gjort det möjligt och avlastar föreningen med skulder! Det finansiella resultatet, trots betungande påverkan av pandemin, är reducerat ned till endast ett par hundratusen minus, vilket kan tackas av samtliga ansträngningar och restriktioner under den gångna säsongen. Detaljerade redogörelser kommer att presenteras och frågor om ekonomin kan ställas på årsmötet 28 juli kl1830 i Klövernhallen.


För att bedriva verksamheten framöver med samma förutsättningar räcker inte de besparingar som genomförts eller stöd som erhållits, utan föreningen måste öka intäkterna markant. Västerås Innebandy är en medlemsförening och nu behöver alla medlemmar tillsammans hjälpas åt.

Till kommande säsong vädjar styrelsen nu till alla våra medlemmar att sälja två Restaurangchansen-häften (eller betala in 260 kr) och fyra Bingolotter till Uppesittarkvällen. Intäkterna från dessa sålda häften och lotter tillfaller föreningen. Säljer ni fler Bingolotter så tillfaller intäkten ert enskilda lag, med ett sedvanligt mindre avdrag för administration, så låt oss fortsätta sälja Bingolotter till Uppesittarkvällen lika bra som tidigare år. De intäkter som tillfaller föreningen går till att stötta upp för kanslikostnader och för att säkerställa en god verksamhet framåt.


Laget som säljer flest häften under perioden vinner produkter från Hummel till laget! Vi återkommer med mer information om tävlingen och priset efter sommaren.


Styrelsen hoppas att budskapet kan förmedlas till alla era spelare och föräldrar redan nu, att börja förbereda för en försäljning av Restaurangchansen i augusti/september, där häftet gäller från 1 september 2020.


Sist men inte minst så vill vi passa på att be er nämna VIB-lotteriet på era arbetsplatser. Lottpriset är 1 000 kr med chans att vinna 10 000 kr och samtidigt stötta föreningen.


Hoppas att ni alla får en riktigt skön sommar – trots dessa underliga tider!


Med vänlig hälsning

Styrelsen

Västerås Innebandy

Västerås Innebandy kallar till årsmöte tisdag 28 juli 2020
2020-07-06 21:45

Medlemmarna i föreningarna Innebandyföreningen Västerås, Västerås Innebandy Sällskap och Västerås Innebandy Sällskap, som samlat bildar Västerås Innebandy, kallas härmed till ordinarie årsmöte tisdag 28 juli kl 18.30 i Klövernhallen.

 

Var på plats i god tid för inskrivning och placering, årsmötet kommer att börja kl 18.30.

 

- Föranmälan krävs till ordförande Peter Hofer på ordforande@vib.se för att föreningen ska kunna förbereda lokalen och placering av deltagare för att minimera risken för smittspridning. Ange namn på personen som kommer att delta på årsmötet i anmälan.

 

- Årsmöteshandlingar finns att tillgå på kansliet. Mejla ordforande@vib.se för att bestämma tidpunkt för upphämtning av dokumentation, eftersom kansliet är sommarstängt på grund av semester för kanslipersonalen.

 

- Valberedningens förslag föreligger senast tisdagen 14 juli 2020.

 

Föreningen behöver din anmälan senast söndagen 26 juli för planering av möte som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/ samt regeringens beslut om att begränsa antalet deltagare vid allmänna sammankomster till maximalt 50 personer.

 

 

Välkommen!

Styrelsen

IBF Västerås
Forsberg och Ytterberg till sportgruppen
2020-06-25 18:35, IBF Västerås
Mikael ”Foppa” Forsberg och Patrik ”Ytta” Ytterberg.

Västerås innebandy är glada att presentera två namn till föreningens nya sportgrupp som håller på att bildas för herrverksamheten. Det är Mikael Forsberg, tidigare tränare i herrlaget samt Patrik Ytterberg, som har åtskilliga säsonger som spelare i klubben. Sportgruppen är tänkt att ersätta och vidareutveckla sportchefsrollen som har funnits tidigare i VIB. 


– Just nu jobbar vi med att göra klart med en huvudtränare till Div-1 laget, vilket ser ljust ut, berättar Patrik Ytterberg.

Sportgruppen kommer inte endast ha fokus på herrlaget i division 1, utan uppdraget omfattar också övriga lag som ryms inom herrverksamheten; H2 och H3 samt HJAS.

– En stor sak som vi kommer jobba mycket med är en bra och återkommande dialog med både tränare och spelare i våra lag, för att ge så bra grund som möjligt för klubbens talanger, säger Patrik Ytterberg och fortsätter berätta att målet är att minska steget från div 2 till div 1-laget för att kunna slussa upp mer egna talanger. – Det kommer vara fler yngre spelare från det egna ledet som ska få känna på Div 1-träningar för att på så sätt veta vad som krävs också.

Sportgruppen planerar även för att ha bättre uppsikt över spelare i hela länet, framförallt i div 2- lagen. 


Föreningen hälsar ”Foppa” och ”Ytta” varmt välkomna tillbaka till VIB och till sina nya roller. Det ska bli kul att följa ert arbete framöver!


Håll gärna koll i våra kanaler, trots sommarhetta och semestertider räknar vi med att kunna presentera nya namnunderskrifter de kommande dagarna

Nyheter från våra lag
P06/07, 14/08 12:02 
HJ17/HJ, 14/08 09:01 
P09röd, 10/08 09:49 
Innebandy KUL (Sommarläger), 03/08 13:23 
IBF Västerås, 02/08 18:00