SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Västerås Innebandy söker Marknads- och arrangemangsansvarig
2023-01-23 20:24

Vi är en stabil förening med god ordning och är stolta över att det blivit dags att ta nästa steg i vår utveckling. Vi söker därför en person som kan lyfta oss ytterligare inom området marknad- och försäljning genom att bearbeta nya och underhålla kontakten med befintliga samarbetspartners och sponsorer.

 

Några rader från ordförande
2022-12-15 16:01

Nu har halva säsongen gått, vi närmar oss jul och snart även ett nytt år. Tänk vad tiden går fort när man har kul!

 

Vår förening mår väldigt bra och vår verksamhet tuffar på och utvecklas för varje dag. Vi tar kliv framåt i många olika delar som till exempel att vi har kopplat till oss Västerås Idrottsklinik gällande fysioterapi. Våra elitlag har ett närmare samarbete men alla i föreningen är varmt välkomna att vända sig till Västerås Idrottsklinik om man har behov av fysioterapi. Vi fortsätter att jobba med både kostföreläsningar och mental träning för våra spelare och vi har haft utbildning i akut omhändertagande för våra tränare. I januari genomför vi även en ledarskapsföreläsning med fantastiska Anneli Östberg för alla våra tränare.

 

Under hösten har våra spelare från Herr och Dam varit med på Idrottens Dag som arrangerades av RF SISU Västmanland på Lögarängen. Ena dagen var för skolorna och andra dagen för allmänheten. Ett uppskattat event där vi hade många besökare som ville skjuta prick i målet. Vi har också fortsatt med besök i skolorna där vi inspirera till rörelseglädje genom innebandyn. Det är två av våra herrspelare som är våra ambassadörer i skolorna och som gör ett fantastiskt fint jobb!

 

Att få komma ner i Klövernhallen när våra allra yngsta i Maxi Innebandyskolan är där är ren glädje. Den härliga energi som sprids i Klöverhallen är oslagbar!

 

Vill även nämna att vi denna säsong har startat i gång ett Herrlag i Division 5. Det är lika mycket glädje och skratt där som det är bland våra allra yngsta. Tänk att innebandy kan ge så mycket kamratskap, passion och glädje!

 

Vita Väggen har genomförts igen och det var ett väldigt lyckat evenemang med massor av barn & ungdomar på våra två representationslags matcher i Mälarenergi Arena. Det fanns en mängd olika aktiviteter som till exempel skjuta prick, pantamera hinderbana och ansiktsmålning. Två favoriter under eftermiddagen var godisregnet och att vi bjöd alla barn & ungdomar på popcorn! Det gör vi gärna om igen nästa år 😊

 

Som alltid i en ideell förening så önskar vi bli fler som engagerar oss kring föreningen. Det kan vara allt från att hjälpa till vid matcher, styrelseuppdrag, materialhantering, sportsliga frågor, marknad och försäljning etc. Hör gärna av er till någon av oss i styrelsen. All hjälp tas tacksamt emot – stort som smått!

 

Vill även påminna om att vi kommer att genomföra Mälarenergi Cup helgen den 14-16 april 2023 så se till att boka in det i era kalendrar redan nu. Era lagansvariga har säkert redan påmint er men jag passar på att påminna jag också. Det arbete som görs av er alla under cupen är ovärderligt och ger alla våra barn och ungdomar härliga minnen för livet!

 

Det finns alltid massor mer jag vill berätta om men jag får nog sluta nu så det inte blir för långt 😊 Ser ni mig i hallen så är det bara att fråga om ni undrar över något.

 

God Jul & Gott Nytt År!

 

Let´s be Proud

 

Varma hälsningar

Annika & övriga styrelsen

Ge bort sport! 25% rabatt* hos Intersport
2022-12-13 12:44

Hej på er!
Julen har kickat igång ordentligt hos vår samarbetspartner Intersport! Mängder av julklappstips
och allt ni behöver för en aktiv vinter.


Genom Intersport kan du ge bort sport och stötta föreningslivet. Då kan fler barn idrotta och ha kul tillsammans. Att se barn och ungdomar som idrottar och har roligt tillsammans gör oss alla varma i hjärtat. På allt du handlar hos Intersport ger de 3% tillbaka.
En klapp från dig blir en klapp till föreningslivet. Just nu får du dessutom 25% rabatt på allt*,
som en extra julklapp.


När du handlar på Intersport ger de 3% av alla köp tillbaka till just vår förening, för du har väl valt
vår förening att stötta extra på ”Mina sidor”?
Så, ge bort sport och stötta föreningslivet. God jul och stort tack!

* Gäller på ordinarie priser och kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Gäller ej produkter markerade med ”exkluderad från rabatter”, hockey, föreningskläder, supporterprodukter eller beställningsvaror. Gäller t.o.m. måndag 19/12 kl. 23.59.

 

Helmrich efter A-lagsdebuten
2022-12-08 19:00
Oscar Helmrich debuterade i division 1 mot Bergs IK. Foto: Tony Jansson

Du gjorde debut i division 1 mot Bergs IK i söndags. Hur kändes första tävlingsmatchen med laget?

- Det var superkul att göra första tävlingsmatchen i A-laget. Jag tycker att hela laget gör en bra match och sliter för varandra. Även min femma spelade bra,  även fast vi hade kunnat göra några fler mål framåt.

 

Spelar du borta mot Onyx på lördag också?

-Jag har dragit på mig en liten förkylning men inget allvarligt. Jag hoppas på att kunna vara frisk till på lördag och med i laget, om Jonte tar ut mig såklart.

 

Du fyllde 18 år tidigare i höst. Vilken resa har du haft i VIB så här långt?

- Jag har spelat i VIB i hela mitt liv och haft en blandad resa. Det är inte alltid jag spelat i bästa laget i min åldersgrupp. Det var främst förra säsongen som jag tog riktiga steg framåt och fick stort förtroende av Jonka (tränare John Kvist) i utvecklingslaget. Fick sen känna på två träningsmatcher med A-laget på försäsongen och känner att jag fortsatt tagit kliv under den här säsongen.

 

Vad är din styrka som innebandyspelare?

- Mina styrkor ligger delvis i mitt offensiva spel nära målet, där jag kan sätta upp mina lagkamrater till bra lägen eller komma till bra lägen själv. Jag skulle också säga att en av mina styrkor ligger i min löpvillighet och press - jag älskar att jaga backar och pressa för att vinna bollen. 

 

Vad kan du jobba mer på?

- Jag kan jobba på att hitta en mer jämnhet i mitt spel för att kunna prestera på en högre nivå hela tiden. Kan även jobba på att få bort vissa misstag med boll, där jag tappar bollen lite onödigt eller tar felbeslut.

 

Vad har du för mål med säsongen?

- Mina mål med säsongen är att fortsätta utvecklas som spelare och ta kliv i mitt spel men samtidigt hjälpa laget till vinster oavsett om de är i Juniorallsvenskan, H2 eller H1.

 

Till sist, hur tycker du det är att komma som junior till A-laget?

- Att komma in i A-laget som junior är en dröm såklart, speciellt för mig som spelat i VIB i hela mitt liv. Det är ett bra gäng i laget och de har tagit hand om mig bra ända sen min första träning i A-laget.

 

Tack Oscar och lycka till!

Inför Linköping borta
2022-11-26 11:40
Sebastian Åkesson gjorde två mal i matchen mot Åby och Gabriel Engström noterades för två assist i protokollet.

I lördags spelade vi hemma mot Åby, en match som slutade 5-3.
Jag tycker vi har ett tryggt grepp om matchen, trots att resultatet kanske inte vittnar om det. Vi vågar göra de saker vi tränat på och har bra koll på vad Åby vill göra. 

 

Nu på söndag möter vi Linköping som hittills har spelat ihop en poäng mer än våra 13 poäng. Vi förväntar oss en tajt match och hoppas kunna visa upp ännu fler sidor av vårt offensiva spel. 

 

Förra helgen saknade vi Vanninen och Ferngren pga sjukdom/skada. Nu på söndag är Vanni fortsatt sjuk, i övrigt förfogar vi över full trupp och mönstrar det manskap vi anser behöva för att ta med oss tre poäng hem.

 

Jonathan Eriksson,

herrtränare

 

 

Linköping sänder på Solidsport: https://bit.ly/lnkpngvib2223

Matchstart söndag, kl 13

Årets "Vita Väggen" - låt oss fylla Mälarenergi Arena!
2022-11-21 20:15

Söndag den 4 december bildar vi årets ”Vita Vägg” på läktaren.

Vi vill bjuda alla våra lag till Mälarenergi Arena för att stötta vårt Dam- och Herrlag. Damerna spelar kl 13.00 och herrarna kl 16.00.

 

Återigen vill vi att du som spelare sätter på dig din vita matchtröja och ledare den vita pikétröjan, detta för att få en vit vägg på läktaren. För den som vill finns det nu även en vit supporter t-shirt att köpa i kiosken (150 kr) i Klövernhallen eller av Monika på kansliet. Se till att ta med vänner och familj till en härlig dag i Mälarenergi Arena!

 

Vi kommer att ha lite extra aktiviteter under och mellan matcherna för att skapa energi under hela eftermiddagen. Exempel på aktiviteter är ansiktsmålning, skjuta prick, PantaMera hinderbana. Gratis popcorn till alla barn och annat skoj, så missa inte detta underbara tillfälle! 

 

Ta fram era heja-ramsor, kamratskap och så fyller vi hela hallen med VIB-andan och hejar på våra Damer och Herrar!  Våra bästa hejarklacksledare Torseng och Groop kommer tillsammans med er skapa en fantastisk stämning i hallen!

 

Let´s be proud!

 

Varmt välkomna

önskar

Styrelsen

Inför Åby
2022-11-18 13:53

Efter en spelledig helg och en helg med DM kommer vi laddade till helgens drabbning mot Åby. Senaste seriematchen spelades mot Solfjäderstaden och likt tidigare var det målproduktionen som hamnade i fokus. Jämfört med föregående säsong och samma tidpunkt har vi släppt in i snitt 2 mål mindre per match, vilket känns bra. Därmed fortsätter fokuset i träningsveckorna att vara "anfallsspel" och hur vi ska få utlopp för tiden med boll. 

 

Laget har dragits med lite sjukdomar senaste tiden men har haft fullt manskap på träningarna och ställer även ett slagkraftigt lag på banan på lördag.

 

Vi hoppas på en välspelad match mot Åby på lördag och hoppas såklart även att vi drar det längsta strået.

 

📆 lördag 19/11

⏰ kl 16

📹 Matchens webbsändning

Vi fick några ord med Rasmus Enström
2022-11-16 20:12
Rasmus Enström firar avancemang till SSL med VIB. Foto: Tony Jansson och Kenneth Strignérus

Först och främst ett stort grattis till nytt VM-guld Rasmus Enström!

Du är välkänd för innebandypubliken med dina stora framgångar i IBF Falun och i landslaget men du är ju Västeråsare från början och har spelat i flera klubbar här i stan. Hur kom det sig att du började med innebandy?

 

– Stort tack!! Det stämmer, karriären började i Råby BK eller Spiders som vi kallades. Jag spelade med brorsans ett år äldre fotbollslag i samma förening, så egentligen var det fotbollslaget som blev innebandylaget och på den vägen är det.

 

Rasmus som började spela i redan i fyraårsåldern var mycket aktiv och höll sig inte bara till fotboll och innebandy: – Jag höll på med alla möjliga sporter - tennis, pingis, frisbee och när jag var ca 12 år började jag med bandy och stod i mål. Så jag höll på med tre idrotter till ca 15 års ålder. Då började det krocka rejält när det blev distriktslagsuttagningar i samtliga sporter och då var jag tvungen att välja och då blev det innebandy för jag tyckte det var roligast.

 

Det är väl knappast ett val du ångrar med tanke på hur bra det gått. Det är kanske inte alla som vet att du under karriären också spelat i VIB. Hela 69 matcher, enligt IBIS, blev det i den vita tröjan. Hur kom det sig att du hamnade i VIB?

 

– Jag kom till VIB från Skälby och MIK Västerås. VIB satsade mot Elitserien/SSL och den satsningen ville jag vara med på.

Du var väldigt ung när du kom till VIB, hade du någon förebild i laget?

– Micke Clauss såg man upp till, även Jani Kaski tyckte jag var grym, när jag var liten.

 

Du hann få en del framgångar med VIB, där du spelade både JAS och i herrlaget. Vilket var det roligaste du upplevde med VIB?

– Det måste vara när vi gick upp i SSL. Det var bra drag i innebandyn i Västerås då också.

 

(Nostalgi i Innebandymagazinet 2008-02-18 Västerås avancemang i bilder)

 

Efter säsongerna i VIB blev det IBF Falun och resten är historia. Dina framgångar både i det laget och landslaget som du snabbt kom med i, är ju välkända. Hur har Thomas Brottman, som varit din tränare i Falun, påverkat dig?

– Honom har jag att tacka för mycket - jag har haft lyxen att ha duktiga tränare överallt jag varit. Men han är något speciellt. Allt han tar i blir guld, haha!!

Finns det något han gör bra som fler tränare borde ta efter?

– Är nog bäst att fråga han själv!

 

Hur pass följer du innebandyn i Västmanland och Västerås numera?

– Jag följer den hyfsat, speciellt Skälby Sharks eftersom mina polare Martin Nilsson och Niclas Österberg är tränare. Niclas hade jag som tränare hela min juniortid och han kan väldigt mycket innebandy. Han har hjälpt mig otroligt mycket genom min karriär.

 

Vad tror du om utvecklingen i stan på dam- och herrsidan? 

– Damsidan verkar Rönnby ha full koll på. De känns starka och har varit det över tid. På herrsidan hoppas jag att något lag går upp i SSL. Skulle vara roligt om till exempel  Skälby eller Västerås gör en satsning mot SSL. De har arenan för det och en sån stor stad som Västerås borde ha innebandy i världsklass på herrsidan också. Arenan tycker jag är en av det bästa i landet.

 

Till slut - har du något råd till barn och ungdomar i VIB som vill bli bra på innebandy?

– Att ha kul framför allt.

 

Stort tack till dig Rasmus att du tog dig tid med den här intervjun! Vi hoppas du njuter av VM-guldet och önskar lycka till med resten av säsongen!

Inför Solfjädern
2022-10-28 11:34
Andra hemmamatchen för herrarna i Mälarenergi Arena. Tränare Jonathan Eriksson redovisar sina tankar.

Nu på lördag spelar vi vår andra hemmamatch för säsongen och det gör vi mot Solfjäderstaden.

Vi har en riktigt bra träningsvecka med oss in till matchen och hoppas kunna bygga vidare på de utvecklingspunkter vi tryckt på i veckan. 

 

Det var en tung förlust senast mot Arboga som rentav kändes orättvis. Spelarna är dock starka och förstår att man som lag behöver ta något steg tillbaka ibland för att kunna stegra.

Vi har tro på att vår spelidé kommer gynna oss i längden, i en serie där oroväckande många lag backar hem och kontrar. 

 

Förhoppningsvis kan vi få se frukten av det hårda jobbet redan nu på lördag och vi hoppas såklart att du är på plats för att stötta oss.

 

 

📹 Webbsändning på innebandy.tv

⏰ Matchstart kl 16

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Västerås Innebandy Ungdom, 20/01 07:20 
P14, 15/12 11:19 
ICA Maxi innebandyskola födda 2017, 11/12 08:38 
Västerås Innebandy Ungdom, 15/11 13:07 
 
VÅRA SPONSORER