SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Årets förening samt Årets barn- & ungdomsledare 2023
2024-02-08 10:46

Nu har det börjat sjunka in lite. För två veckor sedan fick vi äran att bli inbjudna till Västerås Stads idrottsuppvaktning. Där fick vi ta emot det ärofyllda priset som Årets förening 2023.

 

Några exempel på kriterier för att kunna bli utsedd till Årets förening är att vi som förening arbetar aktivt med utveckling och utbildning av både ledare, spelare och styrelse. Att föreningen har tydliga riktlinjer om värdegrundsfrågor samt är välorganiserade. Föreningen ska även ha en god ekonomi och jobba aktivt med att inkludera så många som möjligt.

 

Men inte nog med det så fick även vår eldsjäl Patrik Enberg ta emot ett ledarstipendium som Årets barn- & ungdomsledare 2023. Patriks arbete med vår barn- & ungdomsverksamhet är helt ovärderligt och vi är så stolta över att ha honom i vår förening!

 

Vi gör så mycket bra tillsammans i vår förening och vi är verkligen superstolta över allas engagemang och entusiasm! Att få dessa utmärkelser gör oss väldigt varma i hjärtat och är ett kvitto på att även andra ser vårt fina arbete för en hållbar och glädjefylld framtid tillsammans.

 

#letsbeproud

 

Lyckliga och stolta hälsningar från

Styrelsen Västerås Innebandy

Vi spänner bågen lite till
2024-01-29 20:32
Sportgrupp herr - från vänster till höger: Mikael Hellqvist, Richard Björk, Daniel Björklund, Patrik Enberg. Sedan uppifrån och ner: Anders Nilsén, Peter Hofer samt Joakim Turunen.

Vår strategi är att jobba hållbart och långsiktigt med att utveckla våra verksamheter på både herr- och damsidan. Att skapa bättre förutsättningar är något vi arbetat med en längre tid och fler och fler saker börjar komma på plats.  

 

Nu har vi också fått i gång en riktigt bra och kompetent Sportgrupp för herrverksamheten.

Sportgruppens uppgift är att utveckla och förstärka den sportsliga delen av herrverksamheten – det vill säga representationslaget Herr samt utvecklingslaget Herr.

De kommer bland annat att jobba med scouting, rekrytering av spelare och ledare. De ska också arbeta långsiktigt för att säkerställa fortsatt god utveckling och ge förutsättningar för våra herrlag att kunna nå sina sportsliga mål.

 

Sportgrupp Herr består av:

Anders Nilsén – strategisk

Peter Hofer – strategisk

Patrik Enberg – operativ

Richard Björk – operativ

Daniel Björklund – operativ

Joakim Turunen – operativ

Mikael Hellqvist – styrelsens representant

 

Sportgruppen nås på den gemensamma mejlen: sportgrupp.herr@vib.se

 

 

Styrelsen för Västerås Innebandy

Distriktslags-SM
2024-01-01 16:05

Vi startar upp det nya året med att berätta att det snart är dags för några av våra spelare att få spela Distriktslags-SM i Umeå 4-7 januari. Vi kan lova att det kommer att bjudas på många tuffa och spännande matcher!

 

Vår förening har under flera år haft många spelare representerade i Distriktslaget och detta år är inget undantag. Vi har många unga talangfulla spelare med hög motivation att alltid vilja utvecklas. Att få jobba med så motiverade unga spelare är en ynnest för våra ledare!

 

VIB har 1 tjej och 6 killar representerade denna gång. Vi är otroligt stolta över våra duktiga och engagerade spelare som lyckas ta en plats i Distriktslaget!

 

Spelare från VIB som har fått äran att representera Västmanland:

Matilda Wiik

Oscar Danielsson

Max Erlandsson

Ville Bauer

Emil Söderman

Vilhelm Eller

Axel Pettersson

 

Vi hoppas att ni får en härlig upplevelse och vi önskar er ett stort varmt lycka till!

 

Styrelsen 

Västerås Innebandy

Var med och stötta föreningen på ett enkelt sätt
2023-12-27 17:32

Visste du att det finns Pantamera Express-automater på både Återbruket på Bäckby och Ängsgärdet. Där kan du snabbt panta stora säckar med pant och om du vill också skänka panten till föreningen.

 

Så här går det till:

  1. Ta med panten till en Pantamera Express.
  2. Töm hela säcken i automaten, som både sorterar och räknar panten.
  3. När panten är räknad, välj ”Skänk till förening” som utbetalningsmetod. Välj Västerås Innebandy Sällskap på skärmen och fullfölj donationen genom att trycka på ”Bekräfta”. 

 

Ett enkelt sätt att stötta föreningen och ta vara på pantburkar och flaskor. 

 

Tack alla ni som stöttar föreningen!

Några rader från ordförande
2023-12-08 14:30

Nu har halva innebandysäsongen gått, vi närmar oss jul och snart även ett nytt år. Tänk vad tiden går fort när man har kul tillsammans!

 

Vår förening växer för varje år och vi är nu dryga 650 medlemmar. Det sjuder av liv och rörelse och Klövernhallen är full med Vibbare varje kväll som älskar att spela innebandy och umgås med härliga lagkamrater. Även i Mälarenergi Arena, där våra lite äldre spelare tränar, så är det full aktivitet och glädje. Passionen för vår sport syns väldigt tydligt!

 

Något som gör mig extra varm i hjärtat är att vi äntligen har startat i gång ett Parasportlag. De har redan hunnit varit i väg på cup och spelat matcher i Mälarserien. Parasportlaget är ett lag som består av både tjejer/killar och yngre/äldre så vet du någon som vill prova på så är de varmt välkomna.

 

Som vanligt gör vi en mängd bra och roliga saker i föreningen! Vi har till exempel kostföreläsningar och mental träning för våra spelare och vi har haft utbildning i akut omhändertagande för våra tränare. Det har också utbildats många nya föreningsdomare vilket är superskoj. P12-13 gjorde även en rolig lagaktivitet med att ordna ett Tifo till Vita Väggen. Mycket snyggt och väldigt uppskattat av spelarna i våra representationslag så tusen tack för det!

 

Vi deltog återigen på Idrottens Dag som arrangerades av RF SISU Västmanland och som denna gång var i Mälarenergi Arena. En mycket uppskattad och välbesökt dag som riktade sig till skolan och årskurs 5.

 

Vår föreningsdag anordnades för andra året i rad i september och det är en dag där ung och gammal möts och har roliga aktiviteter tillsammans. Våra yngre får möjlighet att både träffa och utmana våra spelare i representationslagen och vi möts på ett hjärtligt och lättsamt sätt.

 

Vår årliga aktivitet Vita Väggen genomfördes igen och det var ett väldigt lyckat evenemang med massor av barn & ungdomar på våra två representationslags matcher i Mälarenergi Arena. Det fanns en mängd olika aktiviteter som till exempel tipspromenad med fina priser, skjuta prick, bollkastning och ansiktsmålning med mera. Favoriten under dagen var nog ändå godisregnet! 

 

Nu är äntligen vår Klubbchef Stefan Karlsson på plats! Han sitter tillsammans med Monika på kansliet i Klövernhallen så ta gärna vägen förbi och säg hej till både Monika och Stefan. Vi är väldigt nöjda med rekryteringen och vi hälsar Stefan varmt välkommen till VIB-familjen!

 

Som alltid i en ideell förening så önskar vi bli fler som engagerar oss kring föreningen. Det kan vara allt från att hjälpa till vid matcher, styrelseuppdrag, materialhantering, sportsliga frågor, marknad och försäljning etc. All hjälp tas tacksamt emot – stort som smått!

 

Vill även påminna om Mälarenergi Cup helgen den 12-14 april 2024 så se till att boka in det i era kalendrar redan nu. Era lagansvariga har säkert redan påmint er men jag passar på att påminna jag också. Det arbete som görs av er alla under cupen är ovärderligt och ger alla våra barn och ungdomar härliga minnen för livet!

 

Det finns just nu så mycket i vår förening som andas optimism och framtidstro. Hela vår förening har tagit kliv framåt och vi är verkligen redo att utvecklas ännu mer framöver. Tillsammans är vi Västerås Innebandy och det är vi väldigt stolta över!

 

Som vanligt är det massor som jag vill berätta och allt får inte plats här, men ser ni mig i hallen så är det bara att fråga om ni undrar över något 😊

 

God Jul & Gott Nytt År!                                                              

 

Let´s be PROUD

                                                                                                                                 

Varma hälsningar

 

Annika Enberg

Ordförande Västerås Innebandy

Filmpremiär - se filmen från Vita Väggen
2023-12-06 15:40

 

 

Vår duktiga filmare Christian var på plats och förevigade föreningsdagen när både stora och små samlades runt med de vita klubbfärgerna. Det som vi kallar "Vita Väggen".

 

Vi hade en härlig eftermiddag tillsammans med både dam- och herrlagsmatcher, uppvisningsmatcher med pojk- flick- och parasport-lag. Till det en massa roliga aktiviteter.

 

Kolla in filmen - den är gjord med kärlek till klubben och speglar

Västerås Innebandy - Vår förening - Din idrottsfamilj - Genom hela livet 

Bildextra från Vita väggen
2023-11-28 15:46

Vilken dag vi hade i lördags! 🤍❤️🖤 En massa härliga barn kom till Mälarenergi Arena och bjöds, förutom innebandy också...

Publicerat av Västerås Innebandy Tisdag 28 november 2023
Klart med ny huvudtränare
2023-11-11 19:00
Damernas nya huvudtränare Jani Pyykönen.

Det är nu klart att Jani Pyykönen är ny huvudtränare för föreningens damlag. 
Närmast kommer han från ett huvudtränaruppdrag i FBC Katrineholm. Trots sina relativt unga år har han en lång erfarenhet av att vara huvudtränare på både herr- och damsidan. Bland annat har han haft ett uppdrag i Hässelby SK IBK som både tränare för HJAS-laget och med utvecklingsansvar för juniorverksamheten. 

 

Annika Enberg ordförande i Västerås Innebandy:
– Jani Pyykönen kommer med ett stort driv och engagemang. Han kommer kunna tillföra laget både glädje och energi, samtidigt han gärna ser till varje spelares utveckling. Vi känner oss trygga med rekryteringen då Jani också har väldigt fina referenser från tidigare tränaruppdrag.

Skilda vägar med damlagets tränare
2023-11-09 21:54

Västerås Innebandy har beslutat att avsluta samarbetet med Stefan Ekström, huvudtränare för damlaget.

 

Inledningen på den pågående säsongen har inte motsvarat förväntningarna sportsligt sett. För att återfå maximalt med energi och engagemang i laget behövs en förändring i ledarskapet, vilket innebär att vi valt att gå olika vägar.

 

Vi har förhoppningar att inom kort ha en ny huvudtränare på plats. Till dess kommer Per-Inge "Pinge" Hellman att gå in i rollen som tränare. Det innebär att han kommer att coacha damlaget i lördagens match.

 

Vi tackar Stefan Ekström för hans engagemang och tid i Västerås Innebandy.

 

//Styrelsen

Västerås Innebandy

Inför Norrköping hemma
2023-09-30 09:00
Den trånga Ljungsbrohallen är en kontrast mot luftiga Mälarenergi Arena.
Förra helgen mötte vi Bergs IK. En premiär som bjöd på mycket, i flera bemärkelser. Vi bjöd bokstavligen på fyra mål och fick slita för att hålla oss kvar i matchen.
Även om Bergs var vassare och lugnare med boll i stora delar av matchen så skapar vi lägen för att kvittera när matchen väl ska avgöras.
 
Tränare Jonathan Eriksson:
"En bra premiärmatch i det avseendet att vi fick slita mycket för varandra och lyckades hålla oss kvar i matchen trots att vi bjöd på ett antal mål. Såklart otroligt surt att förlora med uddamålet givet att vi släpper ett "spelmål" på 60 minuter mot ett av seriens starkaste lag. Det visar någonstans att vi också har kapaciteten som krävs för att vara däruppe och fajtas.
 
Prestationsmässigt kan vi se att vår målvaktsbesättning håller högsta klass och om vi ska nämna några andra som gör fina prestationer så sticker Schlugi (William) och Vanni (Kazper Vanninen) ut.
 
Nu möter vi nykomlingen Norrköping som också förlorade sin premiär (Torshälla 5-7). Det är alltid svårt att skapa sig en bild såhär tidigt på säsongen; hur spelar laget för stunden, kan vi försöka se någon ledtråd i hur de vill spela osv. För vi alla vet att inget sitter till 100% såhär tidigt på säsongen så det handlar mestadels om att minimera sina misstag.
 
Vi åkte på några smällar senast men ställer trots det tre mycket starka formationer på banan idag mot Norrköping."
 
 
Välkomna ner till arenan säger vi. Kl 16 tekar vi alltså igång!
 
Kan ni inte vara på plats ses vi på innebandy tv:  https://bit.ly/3t9eqoJ
 
 
//Ledarna i H1
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damjuniorer, 06/11 20:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 22/08 13:24 
 
VÅRA SPONSORER