SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Clubdagar hos Intersport
2023-03-23 21:00

Den 22/3–2/4 har vår samarbetspartner Intersport 25% rabatt 
på allt i butik och på intersport.se, ett perfekt läge att köpa det 
ni behöver för vårens alla aktiva dagar.
Bli medlem – stötta din förening!


Genom ett medlemskap i Club Intersport får du tillgång till unika 
erbjudanden samt bonus på alla dina köp. Registrera din förening 
under ”Mina sidor” på intersport.se så går även bonusen till just 
din förening – varje gång du handlar!
Återkom om ni har frågor eller funderingar! 

 

 

*Gäller på ord. pris t.o.m. 2/4 kl: 23:59. Gäller ej produkter markerade med ”exkluderad från rabatter”, 
cykel, hockey, el-scooter, träningsmaskiner, presentkort, elektronik, föreningskläder, supporterprodukter 
eller beställningsvaror. Kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter

Sportlördag i Punkt
2023-03-23 20:35
 
Klara för Innebandyfesten!
2023-03-19 09:01

Vilken fredag kväll det blev! :)
Våra killar blev då klara för Innebandyfesten som går av stapeln den 14-16 april i Uppsala. På Innebandyfesten så samlas de 16 bästa dam- respektive herrjuniorlagen för att göra upp om SM-titeln för juniorer.

 

Ett extra stort tack till publiken som hejade och hjälpte killarna fram till segern i fredags!

 

Vi vill även lyfta fram vårt HJ17 lag som tog sig vidare till regionsslutspelet i HJ17 som nu pågår denna helg.

 

Föreningens sportsliga mål på herrjuniorsidan denna säsong var att ta sig vidare till både Innebandyfesten och gå vidare till Regionsslutspelet, så vi vill bara lyfta på hatten för både spelare och ledare! Vi har många spelsmarta och ambitiösa spelare som med glädje och passion siktar mot målet och vi har ledare som med inspiration och smartness får gruppen att må bra och utvecklas. 

 

Vi som förening vill önska er varmt lycka till på Innebandyfesten!

Debut för Thomas Blomqvist
2023-03-05 20:49
Thomas Blomqvist, målvakt i herrlaget.

Thomas Blomqvist, född 2003, gjorde sin riktiga debut i herrlaget borta mot serietvåan Bergs IK igår. Vi kollade läget med Thomas efter matchen.

 

Hur kändes första seriematchen med laget?

- Det kändes bra! Väldigt kul att få chansen. Lite nervöst i början, men när jag väl kom in i matchen och gjorde någon räddning släppte det och man lugnade ner sig lite.

 

Även fast det finns situationer jag har grubblat över, så är jag nöjd över lag med min debut - det blev en bonus på en redan bra dag att jag blev utsedd till matchens lirare av Bergs sekretariat. 

 

Det här är din första säsong med A-lagskontrakt. Kan du berätta om din resa i VIB till seniorkontrakt?

- Jag har alltid spelat i VIB sedan jag började med innebandy för 10 år sedan. Först spelade jag som utespelare, men det dröjde inte länge innan jag hittade min plats i målet. Jag provade en träning och efter det fastnade jag helt för rollen. Att ta steget upp till A-laget har varit ett steg jag siktat mot länge och när jag fick frågan i höstas så var det ett lätt beslut att ta.

 

Utöver spelmöjligheter på en ny nivå så kom jag till ett härligt gäng och på direkten kände jag mig som en i gruppen. 


Kan du beskriva dina styrkor som målvakt?

- Det skulle jag säga är min förmåga att styra och kommunicera med mina lagkamrater i defensiven, samt att jag besitter ett vasst utkast. 


Vad kan du jobba mer på?

- Jag kan definitivt jobba mer på att jämna ut mina dalar och toppar. Jag har en hög högsta nivå, men jag kan definitivt höja mina lägsta nivåer. Att jämna ut mitt spel kommer ge mina lagkamrater en säkerhet mellan stolparna som gör att de vågar spela sitt spel fullt ut. 


Det är lite speciellt att spela målvakt när bara en i taget kan stå. Hur upplever du det? 

- Ja det blir ganska naturligt att en spelar och en sitter på sidan, men det är egentligen inga konstigheter. Innan matchen vet vi vem som står och vem som sitter på sidan och man taggar till för den uppgiften man har under matchen. På sidan behöver du också vara aktiv. Både om det behövs ett inhopp, men också för att vara ett stöd åt sina lagkamrater - utespelare och målvakter. 


Kan du säga något om hur ni målvakter samarbetar under träningar och matcher? 

- Jag är väldigt verbal på innebandyplanen och gillar när det låter under uppvärmning, match och även träning. Gör din målvaktskollega någonting bra ska han höra det, oavsett vilken situation man är i. Även att alltid kunna fråga hur andra tänker om en situation kan göra att man hittar ett bättre sätt att agera på, än vad man ser med sina egna ögon. 


Hur går dina tankar inför fortsättningen?

-Tankarna är endast positiva. Vi har haft en uppåt-trend i prestationer nu på slutet och har verkligen börjat hitta vår identitet som lag. Pusselbitarna börjar falla på plats och inför nästa säsong ser jag bara att vi kan bli bättre.

 

Tack Thomas och lycka till i fortsättningen!

 

Västerås Innebandy söker Marknads- och arrangemangsansvarig
2023-01-23 20:24

Vi är en stabil förening med god ordning och är stolta över att det blivit dags att ta nästa steg i vår utveckling. Vi söker därför en person som kan lyfta oss ytterligare inom området marknad- och försäljning genom att bearbeta nya och underhålla kontakten med befintliga samarbetspartners och sponsorer.

 

Några rader från ordförande
2022-12-15 16:01

Nu har halva säsongen gått, vi närmar oss jul och snart även ett nytt år. Tänk vad tiden går fort när man har kul!

 

Vår förening mår väldigt bra och vår verksamhet tuffar på och utvecklas för varje dag. Vi tar kliv framåt i många olika delar som till exempel att vi har kopplat till oss Västerås Idrottsklinik gällande fysioterapi. Våra elitlag har ett närmare samarbete men alla i föreningen är varmt välkomna att vända sig till Västerås Idrottsklinik om man har behov av fysioterapi. Vi fortsätter att jobba med både kostföreläsningar och mental träning för våra spelare och vi har haft utbildning i akut omhändertagande för våra tränare. I januari genomför vi även en ledarskapsföreläsning med fantastiska Anneli Östberg för alla våra tränare.

 

Under hösten har våra spelare från Herr och Dam varit med på Idrottens Dag som arrangerades av RF SISU Västmanland på Lögarängen. Ena dagen var för skolorna och andra dagen för allmänheten. Ett uppskattat event där vi hade många besökare som ville skjuta prick i målet. Vi har också fortsatt med besök i skolorna där vi inspirera till rörelseglädje genom innebandyn. Det är två av våra herrspelare som är våra ambassadörer i skolorna och som gör ett fantastiskt fint jobb!

 

Att få komma ner i Klövernhallen när våra allra yngsta i Maxi Innebandyskolan är där är ren glädje. Den härliga energi som sprids i Klöverhallen är oslagbar!

 

Vill även nämna att vi denna säsong har startat i gång ett Herrlag i Division 5. Det är lika mycket glädje och skratt där som det är bland våra allra yngsta. Tänk att innebandy kan ge så mycket kamratskap, passion och glädje!

 

Vita Väggen har genomförts igen och det var ett väldigt lyckat evenemang med massor av barn & ungdomar på våra två representationslags matcher i Mälarenergi Arena. Det fanns en mängd olika aktiviteter som till exempel skjuta prick, pantamera hinderbana och ansiktsmålning. Två favoriter under eftermiddagen var godisregnet och att vi bjöd alla barn & ungdomar på popcorn! Det gör vi gärna om igen nästa år 😊

 

Som alltid i en ideell förening så önskar vi bli fler som engagerar oss kring föreningen. Det kan vara allt från att hjälpa till vid matcher, styrelseuppdrag, materialhantering, sportsliga frågor, marknad och försäljning etc. Hör gärna av er till någon av oss i styrelsen. All hjälp tas tacksamt emot – stort som smått!

 

Vill även påminna om att vi kommer att genomföra Mälarenergi Cup helgen den 14-16 april 2023 så se till att boka in det i era kalendrar redan nu. Era lagansvariga har säkert redan påmint er men jag passar på att påminna jag också. Det arbete som görs av er alla under cupen är ovärderligt och ger alla våra barn och ungdomar härliga minnen för livet!

 

Det finns alltid massor mer jag vill berätta om men jag får nog sluta nu så det inte blir för långt 😊 Ser ni mig i hallen så är det bara att fråga om ni undrar över något.

 

God Jul & Gott Nytt År!

 

Let´s be Proud

 

Varma hälsningar

Annika & övriga styrelsen

Ge bort sport! 25% rabatt* hos Intersport
2022-12-13 12:44

Hej på er!
Julen har kickat igång ordentligt hos vår samarbetspartner Intersport! Mängder av julklappstips
och allt ni behöver för en aktiv vinter.


Genom Intersport kan du ge bort sport och stötta föreningslivet. Då kan fler barn idrotta och ha kul tillsammans. Att se barn och ungdomar som idrottar och har roligt tillsammans gör oss alla varma i hjärtat. På allt du handlar hos Intersport ger de 3% tillbaka.
En klapp från dig blir en klapp till föreningslivet. Just nu får du dessutom 25% rabatt på allt*,
som en extra julklapp.


När du handlar på Intersport ger de 3% av alla köp tillbaka till just vår förening, för du har väl valt
vår förening att stötta extra på ”Mina sidor”?
Så, ge bort sport och stötta föreningslivet. God jul och stort tack!

* Gäller på ordinarie priser och kan ej kombineras med andra rabatter och erbjudanden. Gäller ej produkter markerade med ”exkluderad från rabatter”, hockey, föreningskläder, supporterprodukter eller beställningsvaror. Gäller t.o.m. måndag 19/12 kl. 23.59.

 

Helmrich efter A-lagsdebuten
2022-12-08 19:00
Oscar Helmrich debuterade i division 1 mot Bergs IK. Foto: Tony Jansson

Du gjorde debut i division 1 mot Bergs IK i söndags. Hur kändes första tävlingsmatchen med laget?

- Det var superkul att göra första tävlingsmatchen i A-laget. Jag tycker att hela laget gör en bra match och sliter för varandra. Även min femma spelade bra,  även fast vi hade kunnat göra några fler mål framåt.

 

Spelar du borta mot Onyx på lördag också?

-Jag har dragit på mig en liten förkylning men inget allvarligt. Jag hoppas på att kunna vara frisk till på lördag och med i laget, om Jonte tar ut mig såklart.

 

Du fyllde 18 år tidigare i höst. Vilken resa har du haft i VIB så här långt?

- Jag har spelat i VIB i hela mitt liv och haft en blandad resa. Det är inte alltid jag spelat i bästa laget i min åldersgrupp. Det var främst förra säsongen som jag tog riktiga steg framåt och fick stort förtroende av Jonka (tränare John Kvist) i utvecklingslaget. Fick sen känna på två träningsmatcher med A-laget på försäsongen och känner att jag fortsatt tagit kliv under den här säsongen.

 

Vad är din styrka som innebandyspelare?

- Mina styrkor ligger delvis i mitt offensiva spel nära målet, där jag kan sätta upp mina lagkamrater till bra lägen eller komma till bra lägen själv. Jag skulle också säga att en av mina styrkor ligger i min löpvillighet och press - jag älskar att jaga backar och pressa för att vinna bollen. 

 

Vad kan du jobba mer på?

- Jag kan jobba på att hitta en mer jämnhet i mitt spel för att kunna prestera på en högre nivå hela tiden. Kan även jobba på att få bort vissa misstag med boll, där jag tappar bollen lite onödigt eller tar felbeslut.

 

Vad har du för mål med säsongen?

- Mina mål med säsongen är att fortsätta utvecklas som spelare och ta kliv i mitt spel men samtidigt hjälpa laget till vinster oavsett om de är i Juniorallsvenskan, H2 eller H1.

 

Till sist, hur tycker du det är att komma som junior till A-laget?

- Att komma in i A-laget som junior är en dröm såklart, speciellt för mig som spelat i VIB i hela mitt liv. Det är ett bra gäng i laget och de har tagit hand om mig bra ända sen min första träning i A-laget.

 

Tack Oscar och lycka till!

Inför Linköping borta
2022-11-26 11:40
Sebastian Åkesson gjorde två mal i matchen mot Åby och Gabriel Engström noterades för två assist i protokollet.

I lördags spelade vi hemma mot Åby, en match som slutade 5-3.
Jag tycker vi har ett tryggt grepp om matchen, trots att resultatet kanske inte vittnar om det. Vi vågar göra de saker vi tränat på och har bra koll på vad Åby vill göra. 

 

Nu på söndag möter vi Linköping som hittills har spelat ihop en poäng mer än våra 13 poäng. Vi förväntar oss en tajt match och hoppas kunna visa upp ännu fler sidor av vårt offensiva spel. 

 

Förra helgen saknade vi Vanninen och Ferngren pga sjukdom/skada. Nu på söndag är Vanni fortsatt sjuk, i övrigt förfogar vi över full trupp och mönstrar det manskap vi anser behöva för att ta med oss tre poäng hem.

 

Jonathan Eriksson,

herrtränare

 

 

Linköping sänder på Solidsport: https://bit.ly/lnkpngvib2223

Matchstart söndag, kl 13

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P14, 22/02 21:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 20/01 07:20 
P14, 15/12 11:19 
 
VÅRA SPONSORER