SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Nyförvärv med rutin - "Nyttigt tillskott"
2023-05-31 20:05
Emil Schalin Eriksson har spelat flera säsonger i divison 1.

Igår blev det klart med ännu ett nyförvärv till herrlaget. Nu ansluter Eskilstunabon Emil Schalin Eriksson. De två senaste säsongerna har han huserat i Arboga, men han har tidigare spelat i division 1 med både Örebro SK och Torshälla.

Tränare Jonathan Eriksson säger så här om värvningen: "– I och med den generationsväxling vi gjorde föregående säsong, har vi varit väldigt angelägna både att behålla och fylla på med rutin denna säsong. Dels för att vi tidigare tappat några rutinerade spelare, dels för balansen i gruppen.

 

Emil är en lagspelare som vet vad som krävs på den här nivån samtidigt som han fortfarande har hungern att uppnå mer. Jag tror att han blir ett nyttigt tillskott både i omklädningsrum och på planen.”

 

Såklart är vi nyfikna på Emil som förstås fått svara på några frågor om sig själv. 

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag ser mig själv som en vänsterforward med hyfsad spelförståelse, samt en som är beredd att göra jobbet för laget. 


Varför valde du VIB?
– Kände att jag ville ha en ny utmaning och gillade verkligen intrycken jag fick på och vid sidan av planen när jag var på provträning. 


Vad är intrycket efter några träningar med laget?
– Bra fart och mycket spel, precis som det ska vara den här tiden på året. 
Ett fint gäng, verkar som det är goa gubbar allihopa. Jag gillar att det tävlas på varje träning. Bra mentalitet! 

 

Vilka förväntningar har du på kommande säsong?
– Klurig fråga efter bara några träningar, men jag tror det blir en rolig säsong. Lite nya lag i serien så blir väl att ta det match för match. Men jag tror det blir riktigt bra, spännande!

Kul att få välkomna dig till herrlaget och VIB-familjen, Emil!

Ledarna i H1

 

 

 

Rörelseglädje genom skolsamverkan
2023-05-29 20:40

Visste du att rekommendationen är 60 minuters fysisk aktivitet om dagen för barn och unga? Det är bara 2 av 10 barn och ungdomar som når den nivån, enligt en rapport från Generation Pep. Rapporten säger också att peaken för när barn slutar idrotta är redan runt 11 års ålder.

 

Eftersom många blir stillasittande vill vi i Västerås Innebandy vara med och bidra till ett mer aktivt liv. Vi vill sprida rörelseglädje genom vår härliga idrott, innebandy.

 

Ordförande Annika Enberg berättar: Vi har nu en tid samverkat med RF SISU Västmanland och skolorna i Västerås. I år har vi utvecklat arbetet och även samverkat med Svenska Innebandyförbundet och OBOS.

Vi vill vara med och bidra till samhällets välmående och då är vår hälsa, både psykisk och fysisk, väldigt viktig.

 

Samarbetet har under denna säsong fått extra fart och bara nu under våren har vi besökt 7 olika skolor. Det är våra spelare Ida och Felix från våra dam- och herrlag som har varit ansvariga för besöken denna säsong.

 

Hur har ni tagits emot skolorna?

Felix: – Vi har blivit väldigt väl mottagna och barnen är fulla av energi och väldigt nyfikna.

 

Vad har barnen tyckt varit roligast?

Ida: – Att spela match! 😊

 

Hur gör ni om skolan inte har eget material?

Ida: – Vi har med oss klubbor och bollar så att alla kan få låna. Vi tar även med oss till exempel västar och koner om de inte har det själva på skolan.

 

Ni var utomhus på senaste skolan ni besökte, hur gick det?

Felix: -Vi fick vara lite kreativa så det gick bra. I slutändan är det viktigaste att barnen har kul tillsammans 😊

 

Vi tycker att det här initiativet är otroligt viktigt. Att få fler i rörelse ligger även i linje med våra tankar om hur vi vill jobba hållbart över tid.

 

Vet du någon skola som skulle vilja få besök av oss? Hör av dig i så fall så kommer vi!

Nyförvärv till herrlaget
2023-05-23 20:50
Carl Brorsson är taggad på en säsong i den vita tröjan

Vi välkomnar Carl Brorsson till stan och Västerås Innebandy! Flyttlasset går till Västerås i sommar och Carl som redan har kompisar i stan och föreningen tvekade inte på sitt val av ny klubb:  

 

- Beslutet blev inte så svårt när man känner personer i klubben sen innan och fått en bra uppfattning om klubben, ledare och spelare. Jag har fått en bra idé om vad klubben vill och vad målen med säsongen är. Och jag vet att det finns många unga duktiga spelare, säger han när han får frågan vad han vet om föreningen.

Västerås Innebandy bjuder in till årsmöte
2023-05-09 08:46

Medlemmarna i föreningarna Innebandyföreningen Västerås, Västerås Innebandy Sällskap och Västerås Innebandy Sällskap Ungdom, som samlat bildar Västerås Innebandy, kallas härmed till ordinarie årsmöte tisdag 27 juni 2023 kl 18.30 i Mälarenergi Arena, teorisalen.

 

Förslag från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast fyra (4) veckor före årsmötet. 

 

- Föranmälan krävs till ordförande Annika Enberg på annika.enberg@vib.se  för att föreningen ska kunna förbereda lokalen. 

 

- Årsmöteshandlingar finns att tillgå på kansliet senast en vecka före årsmötet enligt stadgar. Mejla monika@vib.se för att bestämma tidpunkt för upphämtning av dokumentation, eftersom kansliet är begränsat bemannat.

 

Föreningen önskar din anmälan senast söndagen 25 juni.

 

Varmt välkomna!

 

Styrelsen Västerås Innebandy

Ännu en viktig förlängning i hamn
2023-05-08 20:00
William Sjöqvist förblir VIB trogen även säsongen 23/24.
William Sjöqvist, den gänglige centern som håvade in 34 poäng under säsongen, har i dagarna satt sin signatur på ett nytt kontrakt med klubben. - Föreningen har mycket bra saker på gång, kommenterar han själv sitt beslut att stanna i klubben närmast hjärtat. 
 
Jonathan Eriksson, tränare för herrarna, uppskattar att Sjöqvist fortsätter resan som startade förra säsongen och menar att laget har ett tänk rent spelmässigt som passar Sjöqvist.
 
- William är en av våra egna produkter, som under föregående säsong på allvar fick en ledande roll. Förhoppningen är att han växer in i den rollen ännu mer till kommande säsong och blommar ut. Det är en spelare som har höga krav på sig själv, sina medspelare och oss ledare vilket alltid är viktigt för att fortsätta utvecklas.
//Ledarstaben H1
Föreningspanta med Pantamera Express
2023-05-03 20:40

Visste du att det finns Pantamera Express-automater på både Återbruket på Bäckby och Ängsgärdet. Där kan du snabbt panta stora säckar med pant och om du vill också skänka panten till föreningen.

 

Så här går det till:

  1. Ta med panten till en Pantamera Express.
  2. Töm hela säcken i automaten, som både sorterar och räknar panten.
  3. När panten är räknad, välj ”Skänk till förening” som utbetalningsmetod. Välj vår förening på skärmen och fullfölj donationen genom att trycka på ”Bekräfta”. 

 

Ett enkelt sätt att stötta föreningen och ta vara på pantburkar och flaskor. 

 

Tack alla ni som stöttar föreningen!

Klart med ny huvudtränare 2023/2024!
2023-04-30 22:50
Då var det klart för VIB:s Damlag att tränaren Stefan Ekström tar över huvudansvaret nästa säsong. Stefan har föregående säsong varit assisterande tränare i laget men tar nu klivet upp som ansvarig.
 
Arbetet är i full gång att kontraktera spelare och att bygga upp en organisation kring laget.
 
Fler nyheter kommer inom kort!!
Förlängning i herrlaget - Isac väljer VIB
2023-04-25 20:00
Isac Lindblad stannar i VIB även säsongen 23/24

Isac Lindblad med meriter av spel från SSL och U19-landslaget var eftertraktad när kontraktet gick ut efter säsongen. Väldigt roligt tycker vi att Isac väljer att förlänga.

 

Själv kommenterar Isac sitt beslut såhär:

Hyr partytält med VIB-rabatt
2023-04-23 16:37

Nu börjar säsongen med alla härliga trädgårdsfester!


Vi har ett alldeles nytt samarbete med Tältwerket som hyr ut partytält, bord, stolar, termosar, eldkorgar och andra saker till festen. Med koden VIB2023 får man 15% rabatt på hyran.


Vill du vädersäkra festen men inte köpa egna trädgårdstält - då är det smart att hyra från Tältwerket. Det är fritt fram att använda koden VIB2023 - man behöver inte vara medlem i VIB!

 

Koden är giltig fram till 2023-09-30.

 

Tipsa gärna vidare!

Talangfull duo klara för A-laget
2023-04-20 20:30
Oscar Helmrich och Vilmer Elofsson är två av föreningens talanger som nu tar klivet upp.

Det är fantastiskt roligt med de duktiga spelare som är på väg fram i föreningen nu. Två spelare som tagit varsin plats i A-truppen till kommande säsong är Oscar Helmrich, född 2004, samt Vilmer Elofsson, född 2005. Oscar, eller "Helmer" som han brukar kallas, har redan hunnit spela en del matcher med herrlaget under den gångna säsongen. Vilmer har inte spelat matcher men tränat en hel del med A-laget. Duon har svarat på några klassiska sportfrågor.

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Västerås Innebandy Ungdom, 31/05 09:25 
Västerås Innebandy Ungdom, 10/05 09:58 
P14, 18/04 22:12 
P14, 22/02 21:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 20/01 07:20 
 
VÅRA SPONSORER