SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Välkommen till Västerås Innebandy

Föreningen består organisatoriskt av tre föreningar:

 • Västerås Innebandy Sällskap Ungdom (VIBS U)
  • Alla ungdomslag
  • HJAS/H2 (Utvecklingslag herr)
 • Västerås Innebandy Sällskap (VIBS)
  • Damlaget (Representationslaget Dam)
  • DJAS (Utvecklingslag Dam)
 • Innebandyförening Västerås (IBF)
  • Herrlaget (Representationslaget Herr)

Anledningen till detta är att vi ska kunna bedriva en så bred verksamhet som möjligt och att låta så många som vill spela innebandy på olika nivåer.

 

På denna hemsida, vib.se , hittar ni länkar till alla tre föreningar och alla våra lag.

 

Välkomna!

Publikrestriktioner pga Covid -19 i våra olika arenor
2022-01-07 10:29

Detta gäller vid match i våra olika arenor och alla åskådare ska ha en sittplats.

 

Mälarenergi Arena:

A-hallen - Vaccinationsbevis och legitimation för all publik över 18 år. Max 500 åskådare.

B-hallen - Vaccinationsbevis och legitimaton för all publik över 18 år. Max 50 åskådare fördelat på övervåning och nedervåning.

 

Kristiansborgshallen:

Vaccinationsbevis och legitimation för all publik över 18 år. Max 120 åskådare.

 

Klövernhallen Plan 1:

Max antal åskådare är 50 personer (inkl sittplatser vid fiket). Sittplatser på läktaren är avspärrade för att kunna hålla avstånd och vissa stolar är borttagna ifrån fiket. Viktigt att ni meddelar motståndarlaget och er egen publik om hur många som får komma in i hallen så de slipper vända i dörren.

 

Scanner för vaccinationsbevis kan ni ladda ner här:

https://www.digg.se/utveckling-av-digital-forvaltning/verifieringslosning-for-vaccinationsbevis/arrangorer

 

Det är laget som spelar match i respektive arena som har ett ansvar för att detta följs och efterlevs.

Har ni frågor eller funderingar så går det bra att höra av sig till Patrik patrik.e@vib.se eller till Annika annika.enberg@vib.se 

 

Som vanligt fortsätter vi att förhålla oss till folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer och självklart stanna hemma vid minsta symptom.

 

Hälsningar

Styrelsen Västerås Innebandy

Några rader från ordförande
2021-12-15 20:23

Hej alla medlemmar i Västerås Innebandy!

Nu har halva säsongen gått och det gläder oss, trots pandemin, att våra spelare har fått möjlighet till att träna och spela innebandymatcher. Vi är också väldigt glada att vi har kunnat välkomna publiken tillbaka, även fast det nu igen är lite restriktioner att förhålla oss till.

 

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet som vi är otroligt stolta över. Det är full aktivitet i Klövernhallen alla dagar i veckan och det är underbart att se den härliga gemenskapen och glädjen som är. En riktig energiboost att vara där!

 

Maxi Innebandyskolan för våra allra minsta (födda 2015 och 2016) är i full gång. Om ni känner någon som vill prova på så är de såklart varmt välkomna på måndagar kl 17.00 i Klövernhallen.

 

Båda våra lag i Juniorallsvenskan (Dam och Herr) har fått upp ångan och tuffar på bra. Målet är att ta sig till slutspel och det ser väldigt lovande ut just nu.

 

Vi har under hösten fått uppleva 2 härliga derbyn och ”Vita Väggen” för vårt Herrlag. Så fantastiskt kul att se det stöd som finns på läktaren av er alla! Trummor, klappor, hejarop och dessutom ett publikrekord för Mälarenergi Arena på 727 personer – Stort TACK!

Vårt Damlag går som tåget och leder serien! De kommer att genomföra ”Vita Väggen” den 9 januari så se till att boka upp den dagen redan nu så fyller vi Mälarenergi Arena igen. Även damerna har genomfört ett grymt bra derby med härlig stämning på läktaren.

 

Anmälningar till Mälarenergi Cup 8-10 april 2022 kommer löpande in och just nu ser det bra ut med anmälningar om vi jämför med andra år under samma period. Vi ser verkligen fram emot att få genomföra cupen efter 2 års uppehåll! Om ni inte redan har anmält er så är det hög tid att göra det.

 

Det pågår såklart en massa annat hela tiden som till exempel kostföreläsningar och mental träning för våra spelare. Vi har även haft en fantastisk ledarskapsföreläsning för våra ledare som var mycket uppskattad och givande.

 

Som alltid i en ideell förening så önskar vi bli fler som engagerar oss kring föreningen. Det kan vara allt från att hjälpa till vid matcher, styrelseuppdrag, materialhantering, sportsliga frågor, marknad och försäljning etc. All hjälp tas tacksamt emot – stort som smått!

 

Slutligen några ord om ekonomin. Idag kan vi konstatera att vi har en ekonomi i balans med ett positivt eget kapital och en god likviditet. Det har varit tuffa år men nu är vi i balans och det värmer mycket gott i hjärtat och något som jag är väldigt stolt över.

 

Det finns mycket nu i vår förening som andas optimism, både ekonomiskt och sportsligt. Hela vår förening har tagit några kliv framåt och är bättre rustade för framtiden på mycket länge.

 

Även om julen inte riktigt är här ännu så vill jag ändå passa på att önska er alla en God Jul & ett Gott Nytt År!

 

Let´s be Proud

 

Varma hälsningar

Annika & övriga styrelsen

Information kring vaccinationsbevis vid matcher
2021-12-08 17:38

Den 1 december infördes nya regler vid idrottsevenemang i Sverige för att förhindra spridningen av Covid -19. Detta gäller både senior- och ungdomsidrott.
Enligt de nya restriktionerna krävs det att man kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis för att besöka arrangemang inomhus med fler än 100 personer i publiken.
Om det är under 100 personer i publiken krävs ingen extra kontroll.

Västerås Innebandy har beslutat att införa ett publiktak på 100 personer vid barn- & ungdomsmatcher.

Vid matcher med klubbens seniorlag (Damallsvenskan, Damer div 3, Herrar div 1, Herrar div 2) och juniorallsvenskan (DJAS och HJAS) har vi valt att inte införa någon gräns vad gäller publik. Därför kommer vi kräva att besökarna visar upp giltiga vaccinationsbevis för att få komma in i arenan för att titta på matcherna.

Detta gäller samtliga förutom:
• Alla under 18 år (Personer under 18 år måste dock kunna legitimera sig för att visa att de inte är äldre)
• Alla med ett läkarintyg som intygar att personen av medicinska skäl ej ska ta vaccinet. Giltigt läkarintyg tillsammans med giltig ID-handling måste visas för att styrka detta.

Kontroll av vaccinationsbevis samt legitimation kommer att ske vid entrén till arenan och vi uppmanar alla att komma i god tid för att undvika långa köer precis innan matchstart.

Vi ber också om förståelse för att det kommer att ta längre tid i entrén än vanligt.

När du anländer till arenan:
• Du ska uppvisa både vaccinationsbevis och giltig ID-handling. Detta för att vi ska kunna kontrollera att dessa överensstämmer med varandra.

• Är du under 18 år ska du vara beredd på att visa upp ID-handling för att kunna styrka din ålder.

• För att vaccinationsbeviset ska vara giltigt behöver du ha tagit två sprutor, samt att det måste ha gått två veckor från att du tog den andra sprutan.

• Hur gör jag om jag inte har vaccinationsbevis? Om du har fått minst två doser vaccin så går du in på www.ehalsomyndigheten.se och beställer ett vaccinationsbevis. Har du inte tagit dina erbjudna doser rekommenderar vi dig att boka tid för vaccination.

• Vi kommer att använda oss av den digitala lösningen framtagen av DIGG (Myndigheten för digital förvaltning). Du kan visa upp ditt vaccinationsbevis i telefonen eller skriva ut och ta med pappret.

• Lagras/sparas valideringsinformation i klubbarnas digitala avläsningsprogram? Nej, inga personuppgifter sparas i de digitala avläsningsprogram som kan användas i arenan.

• Fungerar det att uppvisa negativa PCR-tester i stället? Nej, endast vaccinationsbevis tillåts.

Läs mer om vaccinationsbevis på www.ehalsomyndigheten.se

Ge bort sport - bli en hjälte
2021-12-07 21:00

Hej på er! 
Julen har kickat igång ordentligt hos vår samarbetspartner Intersport! Mängder av julklappstips och allt ni behöver för en aktiv vinter. 
I varje förening finns det hjältar, hur många som helst. Säkert tänker du på någon just nu! När du handlar på Intersport ges 3% av alla köp tillbaka till Västerås Innebandy (för du har väl valt vår förening att stötta extra på ”Mina sidor”?!) – snacka om hjältedåd.

Så, ge bort sport och bli en hjälte du med.

 

Tack och God jul!

Grattis tjejer och killar till bronset i Distriktslags-SM!
2021-11-04 22:33

Vilka lärorika och roliga dagar våra Västmanländska tjejer och killar har haft på Distriktslags-SM. Båda lagen lyckades få med sig var sin bronsmedalj hem som är en fantastiskt fin prestation!

 

VIB var representerade med nedan spelare i Västmanlands distriktslag:

Isabell Lindholm

Frida Eriksson

Ida Bergman

Ida Engbom

 

Karl Danielsson

Felix Enberg

Oscar Helmrich

Oscar Rösler

Kazper Vanninen

Anton Ulfner

Vilmer Elofsson

 

Vi hade även med spelare som är fostrade i Västerås Innebandy men som går i skolan i Falun, Casper Pontelius och Joel Strömberg. I laget var även "vår" Isak Söderberg som spelar med oss i HJAS-serien men som är fostrad och tillhör Surahammar.

 

På flicksidan var Ebba Holmgren med i Södermanlands lag men som spelar med oss i Västerås Innebandy till vardags.

 

Även på ledarsidan så fanns Västerås Innebandy med på kartan i både Örebro och Södermanland. Jonathan Eriksson, till vardags tränare i i vårt Herrlag var distriktstränare för Örebro och Felix Lange, till vardags tränare i vårt DJAS-lag var distriktstränare för Södermanland.

 

STORT GRATTIS!

Let´s be Proud!

Nyheter från våra lag
ICA MAXI Innebandyskola (födda 2015), 17/12 15:23 
ICA MAXI Innebandyskola (födda 2016), 17/12 15:23 
P09, 10/12 14:20 
P09, 26/11 11:16 
P09, 28/10 22:42 
ICA MAXI Innebandyskola (födda 2015), 26/10 11:30