Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerås Innebandy kallar till årsmöte tisdag 28 juli 2020
2020-07-06 21:45

Medlemmarna i föreningarna Innebandyföreningen Västerås, Västerås Innebandy Sällskap och Västerås Innebandy Sällskap, som samlat bildar Västerås Innebandy, kallas härmed till ordinarie årsmöte tisdag 28 juli kl 18.30 i Klövernhallen.

 

Var på plats i god tid för inskrivning och placering, årsmötet kommer att börja kl 18.30.

 

- Föranmälan krävs till ordförande Peter Hofer på ordforande@vib.se för att föreningen ska kunna förbereda lokalen och placering av deltagare för att minimera risken för smittspridning. Ange namn på personen som kommer att delta på årsmötet i anmälan.

 

- Årsmöteshandlingar finns att tillgå på kansliet. Mejla ordforande@vib.se för att bestämma tidpunkt för upphämtning av dokumentation, eftersom kansliet är sommarstängt på grund av semester för kanslipersonalen.

 

- Valberedningens förslag föreligger senast tisdagen 14 juli 2020.

 

Föreningen behöver din anmälan senast söndagen 26 juli för planering av möte som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/ samt regeringens beslut om att begränsa antalet deltagare vid allmänna sammankomster till maximalt 50 personer.

 

 

Välkommen!

Styrelsen

IBF Västerås
Forsberg och Ytterberg till sportgruppen
2020-06-25 18:35, IBF Västerås
Mikael ”Foppa” Forsberg och Patrik ”Ytta” Ytterberg.

Västerås innebandy är glada att presentera två namn till föreningens nya sportgrupp som håller på att bildas för herrverksamheten. Det är Mikael Forsberg, tidigare tränare i herrlaget samt Patrik Ytterberg, som har åtskilliga säsonger som spelare i klubben. Sportgruppen är tänkt att ersätta och vidareutveckla sportchefsrollen som har funnits tidigare i VIB. 


– Just nu jobbar vi med att göra klart med en huvudtränare till Div-1 laget, vilket ser ljust ut, berättar Patrik Ytterberg.

Sportgruppen kommer inte endast ha fokus på herrlaget i division 1, utan uppdraget omfattar också övriga lag som ryms inom herrverksamheten; H2 och H3 samt HJAS.

– En stor sak som vi kommer jobba mycket med är en bra och återkommande dialog med både tränare och spelare i våra lag, för att ge så bra grund som möjligt för klubbens talanger, säger Patrik Ytterberg och fortsätter berätta att målet är att minska steget från div 2 till div 1-laget för att kunna slussa upp mer egna talanger. – Det kommer vara fler yngre spelare från det egna ledet som ska få känna på Div 1-träningar för att på så sätt veta vad som krävs också.

Sportgruppen planerar även för att ha bättre uppsikt över spelare i hela länet, framförallt i div 2- lagen. 


Föreningen hälsar ”Foppa” och ”Ytta” varmt välkomna tillbaka till VIB och till sina nya roller. Det ska bli kul att följa ert arbete framöver!


Håll gärna koll i våra kanaler, trots sommarhetta och semestertider räknar vi med att kunna presentera nya namnunderskrifter de kommande dagarna

Var med och stötta Västerås Innebandy säsongen 2020/2021
2020-06-22 09:50

Samtidigt som du får chansen att vinna 10 000 kr!

Nu har du möjligheten att vara med i Västerås Innebandys lotteri!

Varje lott kostar 1 000 kr. Du får din logga/ditt namn på en stor tavla som kommer att sitta i Klövernhallen och lotteriet gäller för både företagare och privatpersoner. Varje ruta/nr är 1 lott och du får max köpa 3 lotter per person/företag.

Det finns till att börja med 100 lotter och dragningen äger rum i samband med någon A-lagsmatch i januari/februari i den nya innebandyarenan. Exakt datum kommer längre fram så håll utkik!

Kontakta  oss på kansliet viblotteriet@vib.se för att säkra din lott!

Ps - Hör av dig snabbt om du är intresserad av ett specifikt nummer mellan 1-100.

 

Fyller vi tavlan, som vi såklart har som mål, så ser vinstutdelningen ut enligt nedan:

Guldstjärnan – 1 person/företag vinner 10 000 kr

Silverstjärnan – 5 personer/företag vinner 3 000 kr var

Bronsstjärnan – 10 personer/företag vinner 1 500 kr var

 

Tack för att du är med och supportrar Västerås Innebandy!

ELITE HOTELS
2020-06-11 08:53
Mer information. LÄNK

Hej Alla medlemmar! 
Funderar ni på att resa inom Sverige under semestern? Elite Hotels har en bra erbjudande fram till 31 augusti som stödjer Västerås Innebandy. 
Läs och gå in på följande länk.


Full återbetalning finansierat
2020-05-15 10:00

Det är nu klart hur en full återbetalning av både anmälnings- och deltagaravgifter till alla betalande lag i Mälarenergi Cup ska finansieras. Västerås Innebandy vill tacka vår partner Mälarenergi AB för ett mycket gott samarbete och ovärderligt stöd i processen för att finna en lösning, till glädje för alla barn och ungdomar som nu garanteras att få tillbaka samtliga anmälnings- och deltagaravgifter. Läs nedanstående meddelande och detaljerad information från Mälarenergi.

 

Så säkerställer vi framtiden för Mälarenergi Cup

 

Som huvudsponsor för ungdomscupen Mälarenergi Cup i innebandy vill vi tydliggöra hur vi ser på konsekvenser och frågor kring att cupen ställdes in under Coronapandemin.

Mälarenergi var med och startade Mälarenergi Cup i innebandy tillsammans med Västerås Innebandy för 11 år sedan. Vår ambition var att skapa en innebandycup i Mälardalen, där så många barn och ungdomar som möjligt erbjöds möjlighet att spela som en avslutning på säsongen. Vi tyckte och tycker att innebandy är en väldigt bra sport för alla åldrar och vill fortsätta att stötta innebandyn i många år framöver.


Mälarenergi Cup har över tiden varit en uppskattad, rolig cup, dit många lag återvänt år från år. Det är vi extra glada över. Idrotten innebandy i sig är väldigt viktig men ännu viktigare är att barn och ungdomarna får ha riktigt roligt när de besöker en cup.


Vi står helt bakom årets beslut att ställa in cupen. Vi har alla ett ansvar att bidra till att minska smittspridningen av Corona i samhället. Tyvärr har det uppstått en hel del frågor och konsekvenser av att cupen ställts in, inte minst ekonomiskt för lag och föreningar. Det beklagar vi djupt.


Mälarenergi har sedan några veckor en löpande dialog med arrangören Västerås Innebandy gällande cupen och vi vill tillsammans säkerställa att inga deltagare drabbas ekonomiskt. Vi förstår den besvikelse, irritation och viss ilska som den initiala informationen från arrangören väckt


Inför framtiden ser vi som sponsor gärna att Svenska innebandyförbundet och föreningar tillsammans tar fram ”allmänna villkor” som gäller för alla cuper som arrangeras. Det behövs för att skapa en tydlighet vad som gäller om en cup ställs in eller om förutsättningarna för deltagande förändras.


Vår önskan är att så många barn och ungdomar som möjligt ska komma till Västerås och spela Mälarenergi Cup 2021. Därför går vi nu in som en garant för att samtliga lag och föreningar ska få tillbaka sina inbetalda anmälnings- och deltagaravgifter.


Så här sker återbetalning

1.Västerås Innebandy slutför de redan påbörjade utbetalningarna om 50 % av deltagaravgifterna till respektive lag. 
 
2.Västerås Innebandy har ansökt om stöd från den pott på 500 miljoner kronor som regeringen tillskjutit till barn- och ungdomsidrotten som kompensation för förlorade intäkter på grund av Coronakrisen. Beslut om stöd meddelas i slutet av maj. Eventuell utbetalning från Riksidrottsförbundet kommer att ske i mitten av juni.
 
3.När Västerås Innebandy erhållit utbetalning från Riksidrottsförbundet kommer Mälarenergi att finansiera det belopp som saknas för att lag och föreningar ska kunna få full återbetalning av både anmälnings- och deltagaravgifter.
 
4.Utbetalning av resterande avgifter sker till alla lag som anmält att de önskar återbetalning via det tidigare publicerade formuläret på cupens webbplats, vilket de flesta lag redan har gjort. Utbetalning sker efter att Västerås Innebandy erhållit pengarna från Riksidrottsförbundet.
 
5.Återbetalning går via respektive förening för att säkerställa att pengarna inte betalas ut till fel person.


Med det beskedet vill vi som huvudsponsor av cupen även passa på att hälsa spelare, ledare, föräldrar i innebandy-Sverige välkomna till Mälarenergi Cup 2021!


Med vänliga hälsningar


Glenn Braun. sponsoransvarig Mälarenergi AB
glenn.braun@malarenergi.se


Ove Fredriksson, marknadschef Mälarenergi AB, 

ove.fredriksson@malarenergi.seMediafrågor:
Kontakta Ove Fredriksson, marknadschef Mälarenergi AB, 

ove.fredriksson@malarenergi.se
eller 

Peter Hofer, ordförande Västerås Innebandy,

ordforande@vib.se

Övriga frågor:

Mejla malarenergicup@vib.se
Inbjudan till möte: Ny organisationsstruktur krävs (Herr)
2020-05-12 16:24
Varmt välkommen till att deltaga i möte för att diskutera den organisatoriska strukturförändringen som krävs inom Västerås Innebandy!

Mötet kommer att äga rum tisdagen 19 maj kl18-20 i Klövernhallen (plan 1) och är riktat till intressenter av herrverksamheten. Läs bakgrunden nedanför.

Närvaro måste föranmälas till ordforande@vib.se eftersom föreningen behöver säkerställa att folksamlingen inte överskrider rekommendationen av 50 personer. Tanken är att ha ett tillräckligt stort utrymme för reducera risken för smittspridning av Corona-viruset. Stolar kommer att placeras ut på spelplanen för att skapa nödvändig rymd mellan mötesdeltagare. Väl mött!


Bakgrund
Ordförande och hela styrelsen har historiskt och även denna säsong arbetat alldeles för mycket operativt och för lite tid ges för strategiskt styrelsearbete, så en ny organisationsstruktur kommer att krävas framöver. 

Det innebär kortfattat att varje verksamhet (Dam/Herr/Ungdom) behöver finna resurser för att kunna bedriva verksamheten enligt de förutsättningar man själv önskar att sätta upp. Föreningen önskar att utse en ansvarig person men kan givetvis delas upp eller delegeras till andra personer. Utsedd person kommer att erhålla en mindre ersättning för ansvaret.

Den verksamhetsansvarige ska tillsammans med uppskattningsvis 5-10 personer bilda en operativ grupp som bedriver och stöttar hela herrverksamheten. Krasst sett kan man säga, att om herrverksamheten inte finner några resurser så kommer den inte att existera framöver, samma sak gäller för Dam och Ungdom. Uppmaning gick ut till spelare och ledare för någon månad sedan att kolla omkring sig om familjemedlemmar, släktingar, vänner och närstående är villiga att arbeta för herrverksamheten. Till herrverksamheten hör representationslaget (H1), utvecklingslaget (H2) och det elitsatsande juniorlaget (HJAS).

Roller som borde ingå i denna operativa grupp är följande:
Verksamhetsansvarig (klubbchef) - övergripande ansvarig för verksamheten
Kassör – ansvarig för ekonomisk uppföljning och rapportering till styrelsen
Sportgrupp – 3-5 personer som beslutar om sportsliga förutsättningar beträffande spelare, tränare, ledare och andra nödvändiga resurser
Arrangemangsansvarig – ansvarig för arrangemang kring matcher
Kioskansvarig – ansvarig för kioskverksamhet kring matcher
• Marknad & sponsorsansvarig – ansvarig för aktiviteter inom marknad och sponsorer för att generera pengar för att skapa önskade förutsättningar inom verksamheten
PR – ansvarig för spridning av information i sociala medier om lagen och verksamheten i samband med matcher och löpande händelser under säsong


Styrelsen
Västerås Innebandy
Nyheter från våra lag
IBF Västerås, 25/06 18:35 
IBF Västerås, 24/05 20:00 
HJ17 Elit, 17/05 20:07 
P04-03, 13/05 16:06