SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Filmpremiär - se filmen från Vita Väggen
2023-12-06 15:40

 

 

Vår duktiga filmare Christian var på plats och förevigade föreningsdagen när både stora och små samlades runt med de vita klubbfärgerna. Det som vi kallar "Vita Väggen".

 

Vi hade en härlig eftermiddag tillsammans med både dam- och herrlagsmatcher, uppvisningsmatcher med pojk- flick- och parasport-lag. Till det en massa roliga aktiviteter.

 

Kolla in filmen - den är gjord med kärlek till klubben och speglar

Västerås Innebandy - Vår förening - Din idrottsfamilj - Genom hela livet 

Bildextra från Vita väggen
2023-11-28 15:46

Vilken dag vi hade i lördags! 🤍❤️🖤 En massa härliga barn kom till Mälarenergi Arena och bjöds, förutom innebandy också...

Publicerat av Västerås Innebandy Tisdag 28 november 2023
Klart med ny huvudtränare
2023-11-11 19:00
Damernas nya huvudtränare Jani Pyykönen.

Det är nu klart att Jani Pyykönen är ny huvudtränare för föreningens damlag. 
Närmast kommer han från ett huvudtränaruppdrag i FBC Katrineholm. Trots sina relativt unga år har han en lång erfarenhet av att vara huvudtränare på både herr- och damsidan. Bland annat har han haft ett uppdrag i Hässelby SK IBK som både tränare för HJAS-laget och med utvecklingsansvar för juniorverksamheten. 

 

Annika Enberg ordförande i Västerås Innebandy:
– Jani Pyykönen kommer med ett stort driv och engagemang. Han kommer kunna tillföra laget både glädje och energi, samtidigt han gärna ser till varje spelares utveckling. Vi känner oss trygga med rekryteringen då Jani också har väldigt fina referenser från tidigare tränaruppdrag.

Skilda vägar med damlagets tränare
2023-11-09 21:54

Västerås Innebandy har beslutat att avsluta samarbetet med Stefan Ekström, huvudtränare för damlaget.

 

Inledningen på den pågående säsongen har inte motsvarat förväntningarna sportsligt sett. För att återfå maximalt med energi och engagemang i laget behövs en förändring i ledarskapet, vilket innebär att vi valt att gå olika vägar.

 

Vi har förhoppningar att inom kort ha en ny huvudtränare på plats. Till dess kommer Per-Inge "Pinge" Hellman att gå in i rollen som tränare. Det innebär att han kommer att coacha damlaget i lördagens match.

 

Vi tackar Stefan Ekström för hans engagemang och tid i Västerås Innebandy.

 

//Styrelsen

Västerås Innebandy

Inför Norrköping hemma
2023-09-30 09:00
Den trånga Ljungsbrohallen är en kontrast mot luftiga Mälarenergi Arena.
Förra helgen mötte vi Bergs IK. En premiär som bjöd på mycket, i flera bemärkelser. Vi bjöd bokstavligen på fyra mål och fick slita för att hålla oss kvar i matchen.
Även om Bergs var vassare och lugnare med boll i stora delar av matchen så skapar vi lägen för att kvittera när matchen väl ska avgöras.
 
Tränare Jonathan Eriksson:
"En bra premiärmatch i det avseendet att vi fick slita mycket för varandra och lyckades hålla oss kvar i matchen trots att vi bjöd på ett antal mål. Såklart otroligt surt att förlora med uddamålet givet att vi släpper ett "spelmål" på 60 minuter mot ett av seriens starkaste lag. Det visar någonstans att vi också har kapaciteten som krävs för att vara däruppe och fajtas.
 
Prestationsmässigt kan vi se att vår målvaktsbesättning håller högsta klass och om vi ska nämna några andra som gör fina prestationer så sticker Schlugi (William) och Vanni (Kazper Vanninen) ut.
 
Nu möter vi nykomlingen Norrköping som också förlorade sin premiär (Torshälla 5-7). Det är alltid svårt att skapa sig en bild såhär tidigt på säsongen; hur spelar laget för stunden, kan vi försöka se någon ledtråd i hur de vill spela osv. För vi alla vet att inget sitter till 100% såhär tidigt på säsongen så det handlar mestadels om att minimera sina misstag.
 
Vi åkte på några smällar senast men ställer trots det tre mycket starka formationer på banan idag mot Norrköping."
 
 
Välkomna ner till arenan säger vi. Kl 16 tekar vi alltså igång!
 
Kan ni inte vara på plats ses vi på innebandy tv:  https://bit.ly/3t9eqoJ
 
 
//Ledarna i H1
Oskar Fröberg tränar med A-laget
2023-09-20 17:00
Oskar Fröberg, helgens tvåmålsskytt, tar klivet upp i herrarnas träningsgrupp.

Oskar var med och kände på A-lagets träningar en del redan förra säsongen. Men med den stora backbesättningen som var då, fanns det inte så stort utrymme för försvarsspelare att fylla på underifrån på träningarna. (Det optimala antalet utespelare på träning är 20 st.)

 

Den här säsongen har det dock blivit fler träningar för Oskar och dessutom två träningsmatcher. Den första matchen mot Nykvarn råkade tyvärr Oskar ut för en skada och fick utgå tidigt. Men mot Vaksala i söndags kunde han vara med fullt ut och stod för en imponerande insats över hela banan. Som kronan på verket blev det också två mål för unge Fröberg (född 2005).

 

Så här säger tränare Jonathan Eriksson om Oskar Fröberg:

- Det som framförallt gör att Oskar kan kliva in direkt och tillföra på denna nivå grundar sig i fysiken och hur han löser svåra situationer på banan. Utöver detta besitter han ett skott i fart som han nyttjar smart, samt att han med sin räckvidd är otroligt svår att möta i sarghörnen.
Jag ser framemot att följa Oskars resa och hjälpa honom att ta nästa steg här hos oss.

 

Oskar kommer framöver att träna med A-laget regelbundet och finnas tillgänglig för spel i serierna Division 1 Mellersta, Herrar Division 2 samt Juniorallsvenskan (HJAS).

Säsongskort
2023-09-18 19:32

Nu är det äntligen dags att starta försäljningen av säsongskort!

 

Du kan köpa ditt säsongskort på kansliet och du ser öppettiderna på hemsidan. Det kommer även gå att köpa säsongskort vid första hemmamatchen både på Dam och Herr i entrén.

 

Vi kommer att ha tre olika typer av säsongskort. Alla kort gäller seriematcher inklusive eventuella slutspel.

 

Säsongskort DAM 675 kr (pensionär eller student Mecenat 400 kr)

Säsongskort HERR 675 kr (pensionär eller student Mecenat 400 kr)

Säsongskort VIB FAMILJEN 950 kr (pensionär eller student Mecenat 600 kr)

 

Säsongskort Dam gäller för alla seriematcher Dam Allsvenskan och DJAS. Säsongskort Herr gäller för alla seriematcher Herr Div 1, Div 2 och HJAS. Säsongskort VIB Familjen gäller alla seriematcher i HELA föreningen inklusive tillgång till VIP-rummet med gratis kaffe och kaka.

 

Inträdet för enskild match Dam Allsvenskan och Herrar Div 1 kommer att vara 85 kr.

Pensionärer och studenter Mecenat 40 kr.

 

Det kommer fortsatt att vara gratis inträde för barn & ungdomar upp till 18 år (födda 2005).

 

Har ni frågor eller funderingar eller vill beställa säsongskort så kan ni mejla kansli@vib.se 

 

Nu längtar vi till att säsongen drar igång!

 

Hälsningar

Styrelsen Västerås Innebandy

3 st spelare uttagna till Talang 17
2023-09-12 12:16
Föreningen vill gratulera juniorerna William Langgren, Samuel Rubenman och Jesper Axén som har blivit kallade till utvecklingslägret "Talang 17"
Talang 17 ingår i innebandyförbundets utvecklingsrappa och blir det första steget för spelare att komma i kontakt med elit- och landslagverksamhet.
Totalt kallas ca 120 spelare till fyra olika samlingar runt om i Sverige, där teori och praktik leds av förbundskaptenerna för U19-landslagen.
Grattis Patrik Enberg - Årets eldsjäl
2023-09-09 14:29
Patrik Enberg fick ett diplom med utmärkelsen på årsmötet för Västmanlands innebandyförbund.

På Västmanlands innebandyförbundets årsmöte fick Patrik Enberg, från Västerås Innebandy, en fin utmärkelse:

Årets eldsjäl till András Czitroms minne. 

Så här löd motiveringen:

 

”Denna person har varit aktiv inom sin förening sedan 2009 först som ledare för ett pojklag men har kommit att engagera sig i flera och viktiga uppdrag inom sin förening.

 

Personen gör allt för att utöka och förbättra möjligheterna för barn och ungdomar att både fortsätta med innebandy och utvecklas, rörelseglädje och utveckling har alltid varit i fokus. Att få laget att jobba mot gemensamma mål är också något som personen tycker är viktigt.

 

Där många andra kanske har tvekat så har personen alltid tagit roller och utmaningar inom sin förening. Personen är förtroendeingivande och har förmågan att skapa trygghet i sin omgivning.”

 

Grattis Patrik till ett välförtjänt pris! 


#vibfamiljen #letsbePROUD

Västerås Innebandy rekryterar klubbchef
2023-09-03 19:00
Stefan Karlsson, ett bekant ansikte för många. Blivande klubbchef i Västerås Innebandy.

Pusselbitarna börjar falla på plats!

Vi kan glädjande meddela att Stefan Karlsson tillträder en ny tjänst som klubbchef i Västerås Innebandy den 1 december.

 

Annika Enberg, ordförande i Västerås Innebandy:

- Stefan stämmer väl in på vår kravprofil och vi vet att han har ett väldigt stort hjärta och hög arbetskapacitet. Stefan kommer först och främst fokusera på marknadsarbetet, föreningsutveckling och självklart Mälarenergi Cup och andra arrangemang. Fokus kommer att vara utveckling av vår verksamhet, snarare än föreningsadministration. Med Stefans närvaro är vi nu redo att ta nästa steg i för att utveckla Västerås Innebandy på ett sätt som är både långsiktigt och hållbart.

 

- Jag är oerhört glad att Stefan vill bli en del av VIB-familjen! Han har en passion i allt han gör vilket stämmer så väl in i våra värderingar.

Det här är en värvning av toppklass!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damjuniorer, 06/11 20:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 22/08 13:24 
 
VÅRA SPONSORER