SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Inför Linköping borta
2022-11-26 11:40
Sebastian Åkesson gjorde två mal i matchen mot Åby och Gabriel Engström noterades för två assist i protokollet.

I lördags spelade vi hemma mot Åby, en match som slutade 5-3.
Jag tycker vi har ett tryggt grepp om matchen, trots att resultatet kanske inte vittnar om det. Vi vågar göra de saker vi tränat på och har bra koll på vad Åby vill göra. 

 

Nu på söndag möter vi Linköping som hittills har spelat ihop en poäng mer än våra 13 poäng. Vi förväntar oss en tajt match och hoppas kunna visa upp ännu fler sidor av vårt offensiva spel. 

 

Förra helgen saknade vi Vanninen och Ferngren pga sjukdom/skada. Nu på söndag är Vanni fortsatt sjuk, i övrigt förfogar vi över full trupp och mönstrar det manskap vi anser behöva för att ta med oss tre poäng hem.

 

Jonathan Eriksson,

herrtränare

 

 

Linköping sänder på Solidsport: https://bit.ly/lnkpngvib2223

Matchstart söndag, kl 13

Årets "Vita Väggen" - låt oss fylla Mälarenergi Arena!
2022-11-21 20:15

Söndag den 4 december bildar vi årets ”Vita Vägg” på läktaren.

Vi vill bjuda alla våra lag till Mälarenergi Arena för att stötta vårt Dam- och Herrlag. Damerna spelar kl 13.00 och herrarna kl 16.00.

 

Återigen vill vi att du som spelare sätter på dig din vita matchtröja och ledare den vita pikétröjan, detta för att få en vit vägg på läktaren. För den som vill finns det nu även en vit supporter t-shirt att köpa i kiosken (150 kr) i Klövernhallen eller av Monika på kansliet. Se till att ta med vänner och familj till en härlig dag i Mälarenergi Arena!

 

Vi kommer att ha lite extra aktiviteter under och mellan matcherna för att skapa energi under hela eftermiddagen. Exempel på aktiviteter är ansiktsmålning, skjuta prick, PantaMera hinderbana. Gratis popcorn till alla barn och annat skoj, så missa inte detta underbara tillfälle! 

 

Ta fram era heja-ramsor, kamratskap och så fyller vi hela hallen med VIB-andan och hejar på våra Damer och Herrar!  Våra bästa hejarklacksledare Torseng och Groop kommer tillsammans med er skapa en fantastisk stämning i hallen!

 

Let´s be proud!

 

Varmt välkomna

önskar

Styrelsen

Inför Åby
2022-11-18 13:53

Efter en spelledig helg och en helg med DM kommer vi laddade till helgens drabbning mot Åby. Senaste seriematchen spelades mot Solfjäderstaden och likt tidigare var det målproduktionen som hamnade i fokus. Jämfört med föregående säsong och samma tidpunkt har vi släppt in i snitt 2 mål mindre per match, vilket känns bra. Därmed fortsätter fokuset i träningsveckorna att vara "anfallsspel" och hur vi ska få utlopp för tiden med boll. 

 

Laget har dragits med lite sjukdomar senaste tiden men har haft fullt manskap på träningarna och ställer även ett slagkraftigt lag på banan på lördag.

 

Vi hoppas på en välspelad match mot Åby på lördag och hoppas såklart även att vi drar det längsta strået.

 

📆 lördag 19/11

⏰ kl 16

📹 Matchens webbsändning

Vi fick några ord med Rasmus Enström
2022-11-16 20:12
Rasmus Enström firar avancemang till SSL med VIB. Foto: Tony Jansson och Kenneth Strignérus

Först och främst ett stort grattis till nytt VM-guld Rasmus Enström!

Du är välkänd för innebandypubliken med dina stora framgångar i IBF Falun och i landslaget men du är ju Västeråsare från början och har spelat i flera klubbar här i stan. Hur kom det sig att du började med innebandy?

 

– Stort tack!! Det stämmer, karriären började i Råby BK eller Spiders som vi kallades. Jag spelade med brorsans ett år äldre fotbollslag i samma förening, så egentligen var det fotbollslaget som blev innebandylaget och på den vägen är det.

 

Rasmus som började spela i redan i fyraårsåldern var mycket aktiv och höll sig inte bara till fotboll och innebandy: – Jag höll på med alla möjliga sporter - tennis, pingis, frisbee och när jag var ca 12 år började jag med bandy och stod i mål. Så jag höll på med tre idrotter till ca 15 års ålder. Då började det krocka rejält när det blev distriktslagsuttagningar i samtliga sporter och då var jag tvungen att välja och då blev det innebandy för jag tyckte det var roligast.

 

Det är väl knappast ett val du ångrar med tanke på hur bra det gått. Det är kanske inte alla som vet att du under karriären också spelat i VIB. Hela 69 matcher, enligt IBIS, blev det i den vita tröjan. Hur kom det sig att du hamnade i VIB?

 

– Jag kom till VIB från Skälby och MIK Västerås. VIB satsade mot Elitserien/SSL och den satsningen ville jag vara med på.

Du var väldigt ung när du kom till VIB, hade du någon förebild i laget?

– Micke Clauss såg man upp till, även Jani Kaski tyckte jag var grym, när jag var liten.

 

Du hann få en del framgångar med VIB, där du spelade både JAS och i herrlaget. Vilket var det roligaste du upplevde med VIB?

– Det måste vara när vi gick upp i SSL. Det var bra drag i innebandyn i Västerås då också.

 

(Nostalgi i Innebandymagazinet 2008-02-18 Västerås avancemang i bilder)

 

Efter säsongerna i VIB blev det IBF Falun och resten är historia. Dina framgångar både i det laget och landslaget som du snabbt kom med i, är ju välkända. Hur har Thomas Brottman, som varit din tränare i Falun, påverkat dig?

– Honom har jag att tacka för mycket - jag har haft lyxen att ha duktiga tränare överallt jag varit. Men han är något speciellt. Allt han tar i blir guld, haha!!

Finns det något han gör bra som fler tränare borde ta efter?

– Är nog bäst att fråga han själv!

 

Hur pass följer du innebandyn i Västmanland och Västerås numera?

– Jag följer den hyfsat, speciellt Skälby Sharks eftersom mina polare Martin Nilsson och Niclas Österberg är tränare. Niclas hade jag som tränare hela min juniortid och han kan väldigt mycket innebandy. Han har hjälpt mig otroligt mycket genom min karriär.

 

Vad tror du om utvecklingen i stan på dam- och herrsidan? 

– Damsidan verkar Rönnby ha full koll på. De känns starka och har varit det över tid. På herrsidan hoppas jag att något lag går upp i SSL. Skulle vara roligt om till exempel  Skälby eller Västerås gör en satsning mot SSL. De har arenan för det och en sån stor stad som Västerås borde ha innebandy i världsklass på herrsidan också. Arenan tycker jag är en av det bästa i landet.

 

Till slut - har du något råd till barn och ungdomar i VIB som vill bli bra på innebandy?

– Att ha kul framför allt.

 

Stort tack till dig Rasmus att du tog dig tid med den här intervjun! Vi hoppas du njuter av VM-guldet och önskar lycka till med resten av säsongen!

Inför Solfjädern
2022-10-28 11:34
Andra hemmamatchen för herrarna i Mälarenergi Arena. Tränare Jonathan Eriksson redovisar sina tankar.

Nu på lördag spelar vi vår andra hemmamatch för säsongen och det gör vi mot Solfjäderstaden.

Vi har en riktigt bra träningsvecka med oss in till matchen och hoppas kunna bygga vidare på de utvecklingspunkter vi tryckt på i veckan. 

 

Det var en tung förlust senast mot Arboga som rentav kändes orättvis. Spelarna är dock starka och förstår att man som lag behöver ta något steg tillbaka ibland för att kunna stegra.

Vi har tro på att vår spelidé kommer gynna oss i längden, i en serie där oroväckande många lag backar hem och kontrar. 

 

Förhoppningsvis kan vi få se frukten av det hårda jobbet redan nu på lördag och vi hoppas såklart att du är på plats för att stötta oss.

 

 

📹 Webbsändning på innebandy.tv

⏰ Matchstart kl 16

 

Inför Arboga borta
2022-10-20 17:30
Tränare Jonathan Eriksson

Förra onsdagen spelade vi borta mot Örebro. Ett Örebro som jag på förhand visste skulle vara stabila bakåt, men som jag trodde skulle vilja mer med bollen offensivt. Vi bjuder på tre mål och är för passiva i det uppställda spelet med boll, vilket till slut resulterar i en förlust med 5-4.

 

Vi fortsätter ha mycket boll i matcherna och försöker varje träningsvecka att bli bättre på att komma till lägen samt att ta tillvara på de lägen vi skapar. Försvarsspelet är vi trygga i och antalet bollar vi släpper in bakåt är fortsatt litet.

 

Efter lite extra vila från match tar vi oss på lördag till Vasahallen för match mot Arboga. Vi hoppas kunna bjuda på en fin innebandy och fler mål framåt än tidigare. Hoppas vi ses där!

 

Arboga sänder matchen - länk till matchen på innebandy.tv

Har du ett månadsabonnemang i Västerås Innebandy kan du se matchen utan att betala något extra.

Tränare Eriksson förlänger över 23/24
2022-10-19 19:50
Jonathan Eriksson, herrlagets tränare förlänger med VIB

Det är klart att Jonathan Eriksson, föreningens huvudtränare för herrlaget, kör vidare inte bara denna säsong, utan också säsongen 23/24.

 

Annika Enberg, ordförande kommenterar: - Vi är otroligt glada att Jonathan vill förlänga och att vi får kontinuitet i arbetet och kan jobba långsiktigt. Jonathan är en oerhört taktiskt skicklig tränare som har en fin förmåga att utveckla spelare. Precis i linje med föreningens långsiktiga tänk.

 

- När frågan kom var det ingen tvekan från min sida, säger Jonathan Eriksson. Jag gillar föreningen starkt och tycker att det finns en otroligt bra grund på pojksidan för att ha ett lag i en högre serie på sikt.

 

- Jag gillar långsiktighet och tror på att alla spelare kan utvecklas till vad de vill. Förutsatt att de själva lägger ner arbetet som krävs och samtidigt ges möjligheten att träna på rätt sätt. - Jag är självkritisk och utvärderar hela tiden vad jag kan göra bättre för att spelarna ska utvecklas på bästa sätt.

 

- Det ska bli roligt att få fortsätta utvecklas tillsammans med föreningen och laget säger Jonathan Eriksson som menar att det är en ära att få chansen att leda herrlaget ytterligare en säsong, 

Tack till Länsförsäkringar Bergslagen
2022-10-18 19:37
Vi är en av många föreningar som fått ta del av Bergslagslyftet 2022. Med stöd från Länsförsäkringar Bergslagen kan vi fortsätta erbjuda glädje, gemenskap och en meningsfull fritid för barn och unga i vår förening.
 
Tack Länsförsäkringar Bergslagen för att ni lyfter oss som lyfter andra!
 
Inför Örebro borta
2022-10-11 13:35
Oscar Olofsson tekar för VIB. Foto: Tony Jansson. Infälld: Jonathan Eriksson, herrlagets tränare.

I lördags spelade vi säsongens första hemmamatch och även säsongens första derby. Det är som vanligt lite extra av allt när det är derbyn; publik, fokus, inställning osv.

Vi inleder matchen helt okej, men kliver ändock till första pausvilan med 1-3 på tavlan. Två självmål och ett i boxplay.

 

Till andra perioden gör vi några justeringar i spelet och kommer ut som ett helt nytt lag. Vi är rejäla defensivt och starka med boll offensivt vilket ger utdelning. 4-3 till oss efter två perioder.

Inför tredje har vi en bra känsla och försöker spinna vidare, men får inte utdelning. Istället 4-4 för Skälby och vi har förlängning. Väl i förlängningen skapar vi ett antal lägen som ska resultera i två poäng. Istället får vi en pinne med oss. Nöjda med mycket, men vi kände att vi kunde ha tagit med oss både en och två poäng till med oss från denna drabbning.

 

Nu till nästa match, redan imorgon onsdag mot Örebro borta. Ett bra lag som likt oss vill vara med i toppen och slåss om det. Vi har hyfsad koll på deras trupp och grundspel, men som alltid brukar det kokas ner till tillfälligheter.

 

Vi har en bra känsla i gruppen inför matchen och börjar se resultatet i match av det jobb vi lägger ner i träningsveckorna.

 

 

Matchstart kl 19:30 onsdag 12/10

Länk till Örebros webbsändning på innebandy.tv

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Västerås Innebandy Ungdom, 15/11 13:07 
Västerås Innebandy Ungdom, 04/11 09:14 
Västerås Innebandy Ungdom, 25/10 20:13 
P14, 21/10 19:42 
P14, 14/10 12:49 
Västerås Innebandy Ungdom, 06/10 14:03 
 
VÅRA SPONSORER