SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Bli medlem i Västerås IBS Ungdom
BLI MEDLEM
Några rader från ordförande
2024-04-15 15:27

Hej alla medlemmar i VIB-familjen,

 

Nu är innebandysäsongen slut för de flesta för denna gång. Några lag kanske har någon cup kvar att längta till men annars så är det lite återhämtning och ladda batterierna som gäller för de flesta.

 

Planerna för nästa säsong är redan i gång för fullt för båda Dam och Herr, så håll utkik för både förlängningar och nyförvärv de kommande veckorna. Vi bygger sakta men säkert framåt!

 

Vi vill såklart hylla laget som spelar i Herr Juniorallsvenskan som har tagit sig hela vägen till Junior SM som spelas i Uppsala 19-21 april. Där samlas de 16 bästa Herr- respektive Damjuniorlagen i Sverige för att göra upp om SM-titeln. Nu håller vi alla tummar och tår för dem till helgen som kommer!

 

Vårt lag som spelar HJ17 har även de lyckats väldigt bra. Stort Grattis till alla som har varit med och bidragit till vinsten i regionsfesten som avslutades i Karlstad! Ett fint kvitto på att utveckling ligger i fokus i vår verksamhet och att vi har engagerade spelare och ledare.

 

Vi ser också något spännande på gång bland våra Damjuniorer. Det är ett enormt härligt gäng med stort driva och engagemang från både spelare och ledare. Det ska bli väldigt roligt att få följa den resan ni har påbörjat!

 

Vår barn- & ungdomsverksamhet som finns i Klövernhallen utvecklas för varje dag och det sjuder av engagemang och glädje från både ledare och spelare. Våra ledare utbyter erfarenheter med varandra för att själva bli sitt bästa jag, för att kunna vara en så bra ledare som möjligt. Vår strävan är att våra spelare ska få utvecklas på den nivå de befinner sig på och i den takt de behöver, för just det tillfället.

 

Vi har precis avslutat Mälarenergi Cup med ca 250 lag som spelade match, både kämpande och tävlande lag. Vi vill rikta ett jättestort TACK till alla som ställer upp och jobbar under cupen. Cupen skulle aldrig kunna genomföras utan er fantastiska hjälp! Ni är ovärderliga och kom ihåg att ni är med och skapar minnen för livet för våra barn & ungdomar.

 

Vår skolsamverkan fortsätter och vi har nu besökt många olika skolor i Västerås där barnen får prova på innebandy och upptäcka glädjen för vår fantastiska idrott. Vill du också få besök av oss på din skola? Prata med er skola och hör om vi kan få komma och besöka även er.

 

Som alltid i en ideell förening så önskar vi bli fler som engagerar oss kring föreningen. Det kan vara allt från att hjälpa till vid matchevenemang, cupen, styrelseuppdrag, materialhantering, sportsliga frågor, marknad och försäljning och så vidare.

All hjälp tas tacksamt emot – stort som smått!

 

Samma ord som jag avslutade förra säsongen med vill jag även avsluta denna säsong med –

STOLTHET, OMTANKE och FRAMTIDSTRO. Jag hoppas att ni alla vill vara med och bidra till vår fortsatta resa framåt och skapa vår förenings framtid på ett hållbart sätt! Att bli utsedd Årets förening är få förunnat och det är något vi verkligen ska vara stolta över!

 

Let´s be Proud!

 

Varma hälsningar

Annika & övriga styrelsen

HJAS vidare till JSM - frukten av många års målmedvetet arbete
2024-04-02 18:56
HJAS-laget efter avancemanget mot Djurgården

Föreningens HJAS-lag blev i påskhelgen klara för Junior-SM som ett av 16 lag. JSM spelas i Uppsala 19-21 april.

 

En krönikör i Innebandymagazinet ifrågasatte JSM-lagen, på både herr- och damsidan. Är det verkligen en tävling för Sveriges bästa klubblag eller handlar det om Sveriges bästa förening på att värva spelare, skrev han lite provocerande.
Det var dock inget som vår förening behövde ta åt sig av då VIB:s lag var ett av få med nästan enbart egna ”produkter”, enligt ”Maggets” sammanställning.
 
Intressanta synpunkter och visst ökar väl nyfikenheten på att veta mer om hur VIB jobbat för att sig till JSM. Patrik Enberg, verksamhetsansvarig för ungdom, fick berätta om VIB:s långsiktiga utvecklingsarbete.

 


Hur kommer det sig att VIB kan ta sig så långt som till slutspel med ett gäng som spelat i VIB sedan de var små? 
- Att vi kan spela i Junior SM för andra året i rad beror på flera olika saker, men den främsta orsaken är att det är en grupp med spelare födda 2003 - 2007  som har växt upp på innebandyplanen tillsammans och delat både med och motgångar tillsammans under många år. Det kryddat med bra ledare och stöttande föräldrar, så når man långt. 

 

Vad är nycklarna skulle du säga?
-Föreningen har hjälpt till att skapa förutsättningar med bra träningsmiljöer och samarbeten mellan olika årskullar, där spelare tränat och spelat med varandra sedan ung ålder. 


-Vi som förening vill låta varje spelare få lyckas i sin takt och det har visat sig var en bra modell om man har en dialog spelare, ledare och föräldrar. Generellt skulle jag säga att väldigt många har väldigt bråttom just nu men jag tycker att vi som förening har lyckats hålla det på en bra nivå. Jag upplever att det finns ett förtroende, hos ledare, spelare och föräldrar, att vi jobbar seriöst med utveckling, hållbarhet och långsiktighet i vår förening. 
 
 
Hur har VIB jobbat med de här årskullarna genom åren?
-Vi brukar från 14-15 års ålder,, ibland tidigare, gå ifrån åldersindelade lag och jobba mer med nivåanpassning, så att varje individ får chans att utvecklas på sin nivå. Vi jobbar hela tiden med att skapa förutsättningar så varje spelare i vår förening kan nå sina innebandydrömmar. Det tycker jag vi lyckats bra med nu på slutet. Sätter man alla spelares utveckling i centrum och får dem att förstå, att om man tränar bra och gör sitt bästa, så händer bra saker. 
 
 
I playoff 2 besegrades Djurgården med 7–6. Kan du berätta om matchen?
-Vi inleder lite darrigt i de första bytena och hamnar i underläge tidigt men vi lyckas vända på det och från att vi tar ledningen så känns det som vi dikterar villkoren i matchen och att vi är starkare i varje femma. Jag tycker också det är tydligt att vi har fler spelare som spelat den här typen av matcher än Djurgården och att våra killar verkligen gillar att spela matcher som gäller något. 
 
I Djurgården fnnns ändå flera spelare som spelat i Allsvenskan den gångna säsongen. (efter att ha fått spela negativt kval står det dock klart att Djurgården åkte ur).
Hur jobbar VIB när det gäller samarbete mellan utvecklingslag och A-lag?
-Vi har ett väldigt nära samarbete egentligen hela vägen från HJ till A-lag i vår förening, där vi har regelbundna möten och diskuterar alla spelare och vad som är nästa steg för deras utveckling. Vi fyller alltid på med spelare från Utvecklingslaget till A-laget på träningar om det behövs. Killarna i A-laget är fantastiska mentorer till de yngre killarna som kommer upp och tränar med dem. 

 
Slutspelet går i Uppsala 19–21 april och spelschemat är inte klart ännu. Kan du sia något om VIB:S chanser? 
-Jag vill inte gissa på någon placering men jag vet att om vi får träff kommer det bli roligt att följa oss.

Hur förbereder ni er?

-Från och med vecka 15 så börjar vi skruva upp träningen och få till farten och lite special teams. 
Danne (Ulfner) kommer göra ett fantastiskt scoutingjobb i vanlig ordning och han lämnar inget till slumpen, så det känns skönt att ha honom som huvudansvarig för vårt HJAS-lag. 

 
Hur ser det på längre sikt i föreningen?
-Jag tycker det ser väldigt intressant ut i föreningen och vi har många bra ledare som utbildar våra spelare på ett bra sätt med den långsiktiga utvecklingen i fokus. Jag skulle inte bli överraskad om vi spelar om Junior-SM även nästa säsong som ett av de 16 bästa lagen i Sverige.  
 
 Det är fler pojkar i föreningen, hur ser det då ut på flicksidan?
-Vi har haft en lite större utmaning på flicksidan resultatmässigt de senaste åren i DJAS,  men även här har vi mycket intressant på gång, med väldigt engagerade ledare och spelare. Jag skulle säga att det finns mycket bra på gång även i den verksamheten, som kommer bli mycket intressant att följa de närmast åren. Vi har fått fler flicklag i föreningen de senaste åren och det tycker vi är väldigt roligt och visar på en härlig bredd  i hela vår förening. 

 

 

Vi önskar JAS-grabbarna lycka till!

#letsbeproud #vibfamiljen

 

Intervju med Leo Hemlin inför regionsfesten
2024-03-22 13:26

🌟Intervju med en av spelarna i våra duktiga juniorlag - Leo Hemlin. 🌟 Hj17 slutade trea i serien och är vidare till slutspel i helgen. Vi önskar Leo och resten av gänget lycka till! #letsbeproud #vibfamiljen #finavibben

Leo Hemlin inför regionsfesten

🌟Intervju med en av spelarna i våra duktiga juniorlag - Leo Hemlin. 🌟 Hj17 slutade trea i serien och är vidare till slutspel i helgen. Vi önskar Leo och resten av gänget lycka till! #letsbeproud #vibfamiljen #finavibben

Publicerat av Västerås Innebandy Fredag 22 mars 2024
Mot Allsvenskan - jubileumsåret 2025!
2024-03-19 18:00
Den här loggan kommer synas en del framöver.

År 2025 firar vår fina förening Västerås Innebandy hela 40 år. Visst skulle det vara härligt att få fira det med att båda våra representationslag tar sig upp till Allsvenskan?

Japp – nu är det dags att ladda upp ordentligt inför nästa säsong för både våra damer och herrar!

 

Herrarnas sportgrupp: ”Vi har under de senaste åren skapat en välfungerande struktur, som har gett våra yngre talanger värdefull erfarenhet. Samtidigt har våra mer rutinerade spelare tagit stora kliv i sin utveckling. Nu är det dags att växla upp och ta steget upp till Allsvenskan!”

 

 

Ordförande Annika Enberg: ” Vi vet att det är en väldigt tuff utmaning att ta sig vidare till Allsvenskan men vi gillar och antar den utmaningen - tillsammans!

 

Damtränare Jani Pyykönen konstaterar: ”Vi ska tillbaka där vi hör hemma!”

 

 

Nu jobbas det febrilt på alla håll och kanter med att sätta alla delar kring spelare, ledare och organisation för både våra herr- och damverksamheter. Arbetet omfattar också våra unga utvecklingslag.

 

Håll utkik i våra sociala medier för att hålla dig uppdaterad om vad som händer!

 

 

 

PS. Vill du vara med på resan och bidra på något sätt? Stort som smått! Då går det bra att kontakta

klubbchef Stefan Karlsson, stefan.karlsson@vib.se eller ordförande Annika Enberg, annika.enberg@vib.se

 

 

Årets förening samt Årets barn- & ungdomsledare 2023
2024-02-08 10:46

Nu har det börjat sjunka in lite. För två veckor sedan fick vi äran att bli inbjudna till Västerås Stads idrottsuppvaktning. Där fick vi ta emot det ärofyllda priset som Årets förening 2023.

 

Några exempel på kriterier för att kunna bli utsedd till Årets förening är att vi som förening arbetar aktivt med utveckling och utbildning av både ledare, spelare och styrelse. Att föreningen har tydliga riktlinjer om värdegrundsfrågor samt är välorganiserade. Föreningen ska även ha en god ekonomi och jobba aktivt med att inkludera så många som möjligt.

 

Men inte nog med det så fick även vår eldsjäl Patrik Enberg ta emot ett ledarstipendium som Årets barn- & ungdomsledare 2023. Patriks arbete med vår barn- & ungdomsverksamhet är helt ovärderligt och vi är så stolta över att ha honom i vår förening!

 

Vi gör så mycket bra tillsammans i vår förening och vi är verkligen superstolta över allas engagemang och entusiasm! Att få dessa utmärkelser gör oss väldigt varma i hjärtat och är ett kvitto på att även andra ser vårt fina arbete för en hållbar och glädjefylld framtid tillsammans.

 

#letsbeproud

 

Lyckliga och stolta hälsningar från

Styrelsen Västerås Innebandy

Vi spänner bågen lite till
2024-01-29 20:32
Sportgrupp herr - från vänster till höger: Mikael Hellqvist, Richard Björk, Daniel Björklund, Patrik Enberg. Sedan uppifrån och ner: Anders Nilsén, Peter Hofer samt Joakim Turunen.

Vår strategi är att jobba hållbart och långsiktigt med att utveckla våra verksamheter på både herr- och damsidan. Att skapa bättre förutsättningar är något vi arbetat med en längre tid och fler och fler saker börjar komma på plats.  

 

Distriktslags-SM
2024-01-01 16:05

Vi startar upp det nya året med att berätta att det snart är dags för några av våra spelare att få spela Distriktslags-SM i Umeå 4-7 januari. Vi kan lova att det kommer att bjudas på många tuffa och spännande matcher!

Var med och stötta föreningen på ett enkelt sätt
2023-12-27 17:32

Visste du att det finns Pantamera Express-automater på både Återbruket på Bäckby och Ängsgärdet. Där kan du snabbt panta stora säckar med pant och om du vill också skänka panten till föreningen.

 

Så här går det till:

  1. Ta med panten till en Pantamera Express.
  2. Töm hela säcken i automaten, som både sorterar och räknar panten.
  3. När panten är räknad, välj ”Skänk till förening” som utbetalningsmetod. Välj Västerås Innebandy Sällskap på skärmen och fullfölj donationen genom att trycka på ”Bekräfta”. 

 

Ett enkelt sätt att stötta föreningen och ta vara på pantburkar och flaskor. 

 

Tack alla ni som stöttar föreningen!

Några rader från ordförande
2023-12-08 14:30

Nu har halva innebandysäsongen gått, vi närmar oss jul och snart även ett nytt år. Tänk vad tiden går fort när man har kul tillsammans!

 

Vår förening växer för varje år och vi är nu dryga 650 medlemmar. Det sjuder av liv och rörelse och Klövernhallen är full med Vibbare varje kväll som älskar att spela innebandy och umgås med härliga lagkamrater. Även i Mälarenergi Arena, där våra lite äldre spelare tränar, så är det full aktivitet och glädje. Passionen för vår sport syns väldigt tydligt!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damjuniorer, 06/11 20:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 22/08 13:24 
 
VÅRA SPONSORER