Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

IBF Västerås
Tränare med SSL-meriter klar för IBF Västerås
2019-04-22 21:37, IBF Västerås
Sportchefen för herrarna, Fredrik Åhlberg tillsammans med nya tränaren Nicklas Jonsson
Pressmeddelande den 22 april 2019                

SSL-meriterad huvudtränare klar för IBF Västerås
Efter en tids sökande efter en ny huvudtränare till nästa säsong har klubben nu gjort klart med den meriterade Nicklas Jonsson.

Målet har varit att hitta en erfaren tränare utanför Västmanlands gränser som kan träna laget nästa säsong. I Nicklas Jonsson, som hittills varit verksam i elitklubbar i Stockholm och Uppsala och med meriter bland annat som läktarcoach och assisterande tränare i mästarlaget Storvreta, har vi funnit just en sådan tränare.

Fredrik Åhlberg, sportchef herr:
– Jag är otroligt nöjd med att Nicklas Jonsson vill vara med i vår satsning framåt och har valt att skriva på för två år. Nicklas har ett stort innebandykunnande och ett brett kontaktnät och jag tror att hans sätt att lära ut kommer att vara en nyckel för oss i att utveckla våra spelare och lägga grunden till nya framgångar.

Nicklas Jonsson om uppdraget:
– Det känns otroligt inspirerande. Jag har hört mig för och vet att det finns en del killar med väldigt hög potential och att det är en grupp med hög spelskicklighet. Så det finns bra förutsättningar för att spela en offensiv, positiv innebandy.

Peter Hofer, elitansvarig herr:
– Styrelsen och föreningen Västerås innebandy har en ny inriktning med ökat fokus på utbildning och vi vill kunna ge varje spelare möjligheten att vara sin bästa version av sig själv. Som ett led i det har vi anlitat M5 och Sports Performance Center för professionell fysträning till våra representationslag. Och nu också en satsning på att anlita en välmeriterad tränare utifrån, som kan bidra med helt nytt tänk och idéer. Nicklas Jonsson är den pusselbiten och vi är väldigt stolta att ha honom här.

 
Kontakta gärna Fredrik Åhlberg för vidare frågor: sportchefherr@vib.se eller 070-095 76 21
Seriesegrare!
2019-04-02 09:54

https://www.instagram.com/p/BvUvDOVHv3k/


Seriefinalen mellan VIB damakademi och Rönnby förra helgen  blev en verklig rysare. Hela 277 personer hade sökt sig till Kristiansborgshallen och oavsett vilket lag man höll på så hade man nog hjärtat i halsgropen hela tiden. Tiill slut stod ändå det unga VIB laget som segrare efter att Felica Forngren satt 5-4 med bara ett par minuter kvar av matchen. Därmed blev VIB laget damjunior mästare i Västmanland. 

 

Det var för övrigt 3.e gången de senaste 4 åren som tjejerna vann sin serie och det året man inte vann la man beslag på 2:a platsen efter att Örebro tagit hem serien det året.


Imponerande statistik😊  

 

Grattis tjejer till en ny serieseger!! 


Kiosk Klövernhallen
2019-03-22 11:02

Hej alla medlemmar!


Nu är allt klart vid kiosk/Kaffet på Klövern. Visst blev det ett stort lyft i hallen!!


Gärna hjälp oss påminna varandra om ingen boll lek vid nära kiosken/kaffet.


Obs! De blåa stolarna ska inte använda till någonting annat än i kiosken. Se ni en stol i hallen någon annanstans  hjälp gärna till att den hittar tillbaka till kiosken.


Hälsningar


Västerås Innebandy

IBF Västerås
Säsongens plus och minus - tränarna summerar
2019-03-19 17:15, IBF Västerås
Det blev vinst i sista matchen mot Torshälla, men tyvärr inget kvalspel för IBF Västerås. Foto: Tony Jansson
På måndagsträningen blev det en summering och analys av säsongen med tränarduon Johan Lundkvist och Mikael “Foppa” Forsberg. Trots att det inte blev något kvalspel blir det snack om säsongens positiva utropstecken också.

Det fanns ett litet hopp att Sura skulle kunna matcha Skoghall i sista omgången. Ett lika-resultat efter sudden, i den matchen hade räckt för Västerås. Sura gjorde vad de kunde med det manskap de hade, men tyvärr slutade matchen 1-6 och med vinst för Skoghall. De kunde därmed gå om Västerås i den tajta tabellen och ta den sista kvalplatsen.

- Man blir ju alltid besviken när man inte går till kval. Framför allt när man vet vad de kan, säger Johan.- Det är bittert just nu, men det finns mycket lärdom att dra, säger Foppa.

Att laget har sig självt att skylla sticker inte tränarna under stol med.  
- Vi torskar inte det här på slutet. Efter jul har vi spelat bra innebandy. Vi har slagit Skoghall och Falun som vi åkte dit mot före jul. Vi tappar poäng i onödiga matcher, analyserar Foppa.
De båda tränarna är ense om att matcherna mot Kumla var något av nyckelmatcher.
- Det som vi plumpade på var Kumla borta, menar Johan.
- Jag skulle säga att det var Kumla hemma, säger Foppa. Jag tycker att vi gör en bättre match borta än vad vi gjorde hemma. Sen var de bättre förberedda hemma än när de var här, så det var en stor skillnad.
Förutom mot Kumla tycker Foppa att laget också kunde ha presterat bättre mot Falun borta.

Det är inte många västeråsspelare som har kunnat spela alla matcher eller merparten av matcherna. Statistiken visar att av topplagen är det bara Falun som haft en större omsättning, då deras SSL-spelare förstärker division 1-laget med jämna mellanrum. Det har kanske inte varit till nackdel för Falun, till skillnad mot Västerås som hade vunnit på en större kontinuitet i matchtruppen.

Foppa: - Det har varit en väldigt konstig säsong överlag. Först har vi 5-6 st som har lämnat under säsongen och till det har vi 2-3 långtidsskador. Och utöver det, väldigt mycket sjukdomar, så det har varit en väldigt rörig säsong. Vi fick ihop det bra på slutet, men det blev inte så många matcher för Rasmus (Bergström, tyvärr knäskadad i Falunmatchen) och "Ytta" ( Patrik Ytterberg) som gjorde comeback tre matcher och tre poäng, och så gick han sönder på träning.

-Det har varit svårt att få ihop det, men man är ju en erfarenhet rikare säger Johan som under sin tränarkarriär aldrig varit med om någon liknande sjukstuga. 

Det är lätt att se det som varit negativt och inte funkat men finns det något positivt att ta med sig från säsongen? Några utropstecken kanske?
- Framför allt efter jul då man ser att det blir en bra grupp. Vi har spelare som har en bra nivå, tycker Johan.
- Jag tycker att vissa spelare har tagit steg också. Jag tycker att Johan (Nordström) i målet har gjort det fantastiskt bra och “Wesslan” (Simon Wesslund), säger Foppa.
- "Wesslan" har gjort en kanonsäsong, fyller Johan Lundkvist i och fortsätter:
-De här yngre kommer bli jätteviktiga framöver. Det syns att vi har bra spelare som kommer underifrån. 
-Ja, Axén och Casper (Eriksson) kommer in och färgar, säger Foppa om de juniorer som flyttades upp till A-truppen under säsongen och gjorde det bra i de matcher de kunde vara med.

- Det har varit en brokig säsong överlag. Samtidigt finns det positiva bitar att ta med sig och den här motgången kan vara positiv på sikt. Att få en motgång kan göra en starkare i längden och vi har ett ganska ungt lag fortfarande. Så det är en erfarenhet. 
- Det hade kunnat vara tyngre, menar Foppa. - Vissa lag som åker ur fast de är bra när de har sådana här säsonger och vi lyckas ändå vara med i toppen i alla fall.
- Ja, en poäng är det trots allt bara, påminner Johan.
- Så man ska inte vara överdrivet negativ, resonerar Foppa. Efter jul har vi spelat en bra innebandy och det har hörts från läktarna också att vi spelat en bra innebandy på slutet. Uppenbarligen har vi tagit steg framåt.

Därmed stänger vi säsongen 2018/2019. Nästa säsong ser vi västeråsare verkligen fram emot, då flyttar vi in i den nya innebandyarenan med bra golv.
 
-------------------------------------------------------------------------------
IBF Västerås vill tacka alla som gjort den här säsongen möjlig - 
sponsorer, publik och alla som jobbat med matcharrangemang och annat runt laget.
Tack - ni är guld värda! Vi ses igen nästa säsong!
-------------------------------------------------------------------------------


Till dess, håll utkik på hemsidan och i sociala medier, så återkommer vi med spännande nyheter inför nästa säsong om några veckor.

Sponsorhuset 2019
2019-01-09 14:15

Hej!

Hoppas alla fått en bra start på 2019.

Vi skulle vilja tacka alla medlemmar som handlat via Sponsorhuset. Det har gett oss extra intäkter till Västerås IBS Ungdom. Du som ännu inte börjat använda Sponsorhuset, kom igång här: https://www.sponsorhuset.se/vibungdom/bli-medlem

Brukar du handla via mobilen så rekommenderar vi dig att ladda ner Sponsorhuset-appen.

Du hittar den i Google Play och i Appstore!

Tack för ert stöd!


VIB Hoodie
2018-12-10 10:21
VIB Hoodie
Köp en VIB Hoodie som julklapp?
Nu har ni möjlighet att köpa en luvtröja med VIB märke på bröstet. 

Utan dragkedja. (bilden)
Junior storlek: 122. 128.140.152 
Pris = 250kr

Senior storlek: XS. S. M. L. XL. XXL
Pris = 300kr

Med dragkedja. (Medium storlek finns i kiosken)
Junior storlek: 122. 128.140.152 
Pris = 300kr

Senior storlek: XS. S. M. L. XL. XXL
Pris = 350kr

Skicka till mig
jay@vib.se

Har ni funderingar hör gärna av er till mig. 

Hälsningar

Västerås innebandy 
Kansliet

Nyheter från våra lag
Div. 3 Herr, 06/07 14:16 
P06 , 04/07 18:17 
IBF Västerås, 04/07 12:48 
HERR DIV2, 28/06 13:11 
HERR DIV2, 26/06 16:00