Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Informationsbrev – vecka 15
2020-04-05 19:04

Som tidigare meddelats här på hemsidan, så kommer ett veckobrev publiceras varje söndag för medlemmarna. I en oviss tid är det viktigt med så tydlig information som möjligt. Vilka beslut som är tagna och vad som kommer att hända under vecka 15 ses nedan.

 

Föreningen inväntar på besked från Riksidrottsförbundet om eventuell kompensation för det ekonomiska bortfallet för Mälarenergi Cup, kvalserierna till Allsvenskan, kval till Innebandyfesten och Regionsfesten samt löpande verksamhet.

 

Flertalet styrelsemöten är genomförts för att bestämma prioriteringar inom föreningen och ytterligare möten kommer att hållas under veckan. Tydlig prioritering har blivit ännu viktigare i och med situationen med bristande resurser och ansträngd ekonomi.

 

Styrelsen kommer att fortsätta arbetet med att informera fysiskt om föreningens situation och behovet av en ny organisatorisk struktur. Damlaget besöktes under förra veckan och herrlaget besöktes denna vecka. Samtliga ungdomslag är informerade genom verksamhetsansvarig Patrik Enberg. Saknar du/ni besked eller information så kontakta Patrik direkt på patrik_e@vib.se.

 

Styrelsen har tagit beslutet om att förbjuda inomhusträningar för samtliga lag i föreningen, efter uppdaterade rekommendationer och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten som kom alldeles nyligen. Det innebär att samtliga inomhusträningar ställs in framöver och befintliga halltider kommer att avbokas. Däremot tillåts träning utomhus och föreningen ber respektive lag att noggrant läsa de riktlinjer som presenteras och finna inspiration på hemsidor för Riksidrottsförbundet, SISU, Svenska Innebandyförbundet med flera.

 

Har ni några frågor och funderingar så vänd er främst till Jay och Monika på kansliet kansli@vib.se, annars till ordförande ordforande@vib.se.

 

 

Styrelsen

Västerås Innebandy

 

 

Länkar

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/det-har-galler-for-traningsmatcher/

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/a1350246356042fb9ff3c515129e8baf/hslf-fs-2020-12-allmanna-rad-om-allas-ansvar-covid-91.pdf

 

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/
Informationsbrev – vecka 14
2020-03-29 20:14

Som tidigare meddelats här på hemsidan, så kommer ett veckobrev publiceras varje söndag för medlemmarna. I en oviss tid är det viktigt med så tydlig information som möjligt. Vilka beslut som är tagna och vad som kommer att hända under vecka 14 ses nedan.

 

Styrelsen och kansliet är klara med den gemensamma ekonomiska analysen av kostnaderna för Mälarenergi Cup. På inrådan av Riksidrottsförbundet, genom både Västmanlands innebandyförbund och Svenska Innebandyförbundet, så skickade föreningen i torsdags in underlaget för kompensation av ekonomiskt bortfall för perioden mars till juni. Arbetet fortsätter med att reda ut de juridiska rättigheterna och skyldigheterna i väntan på besked från Riksidrottsförbundet om eventuell kompensation.

  

Ett första styrelsemöte är genomfört för att bestämma prioriteringar inom föreningen och ytterligare möten kommer att hållas under veckan. Tydlig prioritering har blivit ännu viktigare i och med situationen med bristande resurser och ansträngd ekonomi.

 

Styrelsen kommer att fortsätta arbetet med att informera fysiskt om föreningens situation och behovet av en ny organisatorisk struktur. Damlaget besöktes under förra veckan och herrlaget kommer att besökas under denna vecka som kommer. Samtliga ungdomslag är informerade genom verksamhetsansvarig Patrik Enberg. Saknar du/ni besked eller information så kontakta Patrik direkt på patrik_e@vib.se.

 

Styrelsen har beslutat om att korttidspermittera en heltidsroll på kansliet, för att ta del av regeringens stödåtgärder. Korttidspermitteringen innebär att föreningen minskar arbetskraftskostnaden med över 50%.

 

Styrelsen har beslutat att justera kanslikostnaden tillfälligt genom att korttidspermittera en heltidsroll på kansliet och på så sätt ta del av regeringens stödåtgärder. Korttidspermitteringen innebär att föreningen minskar arbetskraftskostnaden med över 50%. Justeringen börjar att gälla måndagen 6:e april och gäller över stora delar av sommaren och kommer innebära anpassningar av kansliets öppettider.

 

Har ni några frågor och funderingar så vänd er främst till Jay och Monika på kansliet kansli@vib.se, annars till ordförande ordforande@vib.se.Styrelsen

Västerås Innebandy

Informationsbrev - vecka 13
2020-03-22 20:31

Som meddelades i fredags här på sidan, så kommer ett veckobrev publiceras varje söndag för medlemmarna. I en oviss tid är det viktigt med så tydlig information som möjligt. Vilka beslut som är tagna och vad som kommer att hända under vecka 13 ses nedan.

 

Styrelsen arbetar vidare med den ekonomiska analysen för att ta reda på alla kostnader för Mälarenergi Cup, som ju ställdes in i tisdags. Föreningen är i kontakt med 6-8 andra cuparrangörer för att försöka finna en gemensam väg för att hantera inställda cuper och eventuell kompensation av lag- och deltagaravgifter för anmälda lag. Även jurist på Svenska Innebandyförbundet är kontaktad.

 

Styrelsemöten är planerade för att bestämma prioriteringar inom föreningen, vilket blivit ännu viktigare i och med situationen med bristande resurser och ansträngd ekonomi.

 

Styrelsen har redan beslutat att avsluta innesäsongen för ungdomslagen, alltså samtliga lag ifrån innebandylekis upp till den så kallade "Trappan".

Därmed kommer samtliga träningstider i Klövernhallen att avbokas senast imorgon och lämnas tillbaka till kommunen. Styrelsen meddelar att träningar och aktiviteter kan bedrivas utomhus och hänvisar till goda tips ifrån SISU.

Om du/ni är osäkra på vad som gäller, kontakta verksamhetsansvarig Patrik Enberg patrik.e@vib.se.

 

Har ni några frågor och funderingar så vänd er främst till Jay och Monika på kansliet kansli@vib.se, annars till ordförande ordforande@vib.se.


Styrelsen 

Västerås Innebandy

 

Oroliga tider kräver tydlig information - Brev från ordförande
2020-03-20 17:00
Just nu råder oroliga tider. Smittspridningen av Corona-viruset (Covid-19) sprider stor oro över hela världen. Regeringen och Folkhälsomyndigheten försöker begränsa risken för ytterligare smittspridning med restriktioner som nu ställt in samtliga matcher, kvalserier och slutspel samt cuper i många idrotter. Uteblivna kvalmatcher och inställd Mälarenergi Cup, vars intäkt är grunden till hela vår verksamhet, medför stora bortfall av inkomster för vår ideella förening.

Många av er har säkerligen läst redan artiklar i lokal massmedia, där jag som ordförande förklarar situationen (se länkar nedan). Det råder en stor tomhet hos oss alla, både i styrelsen och på kansliet, och kanske allra främst hos er spelare och ledare som fick ett abrupt slut på säsongen. Med ett stort bortfall av intäkter kommer givetvis ekonomin åter igen hamna i fokus.

Men lugnande besked kan lämnas, föreningen kommer inte gå i konkurs. Vi är en medlemsförening med ungefär 500 aktiva medlemmar, knappt 100 ledare och massor av närstående som stöttar oss. Vi behöver tillsammans nu arbeta för att finna andra inkomstkällor för att kompensera årets resultat och på så sätt minska påverkan till nästkommande säsong. Vad kan just du hjälpa föreningen med? Eller känner du någon som kan hjälpa till?

För att få senaste informationen om föreningen så kommer ett veckobrev till er medlemmar på söndagar, så ni vet vad som kommer att hända kommande vecka. Veckobrevet och all annan nyttig information kommer att spridas via hemsidan, så kom ihåg att gå in där.

Ta hand om er och värna vår fantastiska förening!


Med vänlig men bekymrad hälsning
Peter Hofer
Ordförande i Västerås Innebandy

 

Artiklar i lokal massmedia
Västerås Tidning: "En stor tomhet" https://bit.ly/2ITQQSH
VLT (+): Cupsmällen: Tuffa tider väntar för storklubben: "Intäkterna har gått upp i rök" https://bit.ly/3aiGecd
Mälarenergi Cup 2020 är inställd
2020-03-17 11:00

 

Styrelsen för Västerås Innebandy tillsammans med cupledningen har under måndagskvällen beslutat att ställa in Mälarenergi Cup 2020.

 

För att minimera risken för smittspridning av det s k Corona-viruset (COVID-19) och för att följa regeringens beslut om att förbjuda evenemang med mer än 500 deltagare, så har beslut tagits om att ställa in årets upplaga av Mälarenergi Cup. Det är ett synnerligen tråkigt besked att lämna till alla anmälda lag, spelare och ledare samt medföljande supporter, att Sveriges roligaste innebandycup ställs in. Men liv och hälsa går såklart före allt annat och alla bör bidra till att försöka skydda riskgrupperna i samhället.

 

Mälarenergi Cup samlar tusentals spelare och ledare i knappt 300 lag som deltar i både satsande och kämpande klasser. Många bor i skolsalar och på hotell under cupen, äter frukostar och luncher på skolorna samt umgås och spelar matcher emot varandra i hallarna.

 

Konsekvenserna av en inställd cup är givetvis betydande för en ideell förening. Arbetet har påbörjats med att gå igenom kostnaderna för cupen och frågan om kompensation till anmälda lag som har betalt in avgifterna, kommer föreningen kunna återkomma till när avstämningen är klar. Föreningen ber om tid i denna ansträngande situation.

 

Samtliga träningar inställda vecka 12
2020-03-15 19:31

Styrelsen har beslutat att ställa in alla träningar för samtliga lag i föreningen och innebandylekis under kommande v12. Detta för att minimera risken för smittspridning i samhället.

 

Vi följer noga den fortsatta utvecklingen och utifrån hur läget verkar nästkommande helg, tas beslut för veckan därpå.

Nyheter från våra lag
P10röd, 02/04 19:32 
Damjuniorer JAS, 29/03 22:58 
P10röd, 24/03 18:54 
Damlag, 22/03 14:40 
P09röd, 17/03 10:43