SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

David Kangas till NAFL och Fresno, Kalifornien
2024-07-05 12:06
David Kangas är presenterad på Instagramkontot för Fresno Force.

David Kangas, som spelar i våra H2- och JAS-lag är klar för spel i USA och kaliforniska Fresno Force.

 

Hur kom du på att du skulle lira innebandy i USA?

– Jag läste om NAFL och såg att man kunde anmäla intresse att spela på deras hemsida. Jag tänkte att det kunde vara ett roligt äventyr så jag skickade in en intresseanmälan och blev sedan kontaktad av ett lag som heter Fresno Force, ett lag från Kalifornien. Jag fick svara på en massa frågor på mejl och hade sedan ett videosamtal med ägaren till laget där jag fick berätta om mig själv och vi pratade en hel del om innebandy. Efter ett tag fick jag frågan om jag ville spela i laget och jag tackade ja. 

 

Känner du några av de andra spelarna i laget?

– Nej jag känner ingen som ska dit, men ett par spelare känner jag till från när jag mött dem i olika cuper och JAS. Sedan är det också spelare från SSL, Allsvenskan och utländska spelare.

 

Och om laget Fresno Force?

– Jag vet egentligen inte så mycket om Fresno heller. Jag vet att de kom tvåa förra året och att de satsar på att vinna i år. Det är många svenskar i laget samt en svensk tränare. Utöver de svenskar som är med, är det några från Norge och någon från Tjeckien.

 

Vilka är dina förväntningar?
– Mina förhoppningar är väl egentligen att vi som lag ska vinna Troy cup (alltså finalen). Mina egna mål är väl att utvecklas både på och utanför plan. Jag vill självklart bli en bättre innebandyspelare men att åka till USA på detta sätt kommer även ge mig andra erfarenheter utanför innebandyn. Sen vill jag också ha väldigt roligt när jag är där.

 

Det är nog många som inte är så insatta i vad NAFL är – kan du berätta lite.

– NAFL är en liga som handlar om att promota och öka intresset för innebandy i USA och detta blir tredje året man kör ligan. I NAFL är det i år sex lag och man spelar 10 matcher (2 mot varje lag) i en grundserie. Efter det börjar slutspelet med semifinaler och sedan final. NAFL börjar den 13 juli och håller på fram till den 28 juli.

 

Det kommer vara matcher i tre olika städer. Allt börjar i Georgetown i Texas, sedan åker man vidare till Nashville och det avslutas i Duluth som ligger i Minnesota. Man kan alltså säga att man åker igenom hela USA nedifrån och upp.

 

Hur kan supportrarna på hemmaplan följa ligan?

– Om man vill följa NAFL kommer matcherna att livestreamas på Youtube (går även att se i efterhand) men man kan också följa allt från ligans och framförallt lagets hemsida eller sociala medier.

Länk till Fresnos hemsida

Fresno Force Instagram: @fresnoforcefloorball

Nu öppnar vi anmälan till ICA Maxi Hälla´s Innebandyskola
2024-06-27 12:14
Är ditt barn intresserat av att prova innebandy?
Västerås Innebandy hälsar er då välkomna till ICA MAXI Hälla´s Innebandyskola för barn födda 2019.
 
 
Vi kommer ha några prova på tillfällen under September, mer om det kommer senare.
 
Vi kommer att börja innebandyskolan den 30/9 2024 för pojkar och den 1/10 för flickor
Vi tränar på måndagar för pojkar och tisdagar för flickor mellan kl 17:00 - 18:00 på Klöverhallen plan 1.
 
Kostnaden för att delta på innebandyskolan är 700 kr för hela säsongen. 
 
Rörelseglädje, gemenskap och innebandy - kan det blir bättre? :)
 
Har ni frågor gällande innebandyskolan kontakta då Patrik Enberg på mejladress patrik.e@vib.se
 
Varmt välkomna
Västerås Innebandy
Klart med material-partners
2024-06-03 19:00
Varför ändra ett vinnande team - vi fortsätter vårt samarbete med Intersport Erikslund, Hummel och Unihoc i ytterligare fyra år.
 

"Intersport Erikslund är mycket glada över att Västerås Innebandy valt att fortsätta vår resa tillsammans i minst fyra år till. Föreningen arbetar hårt för att hela tiden utvecklas och tar stort ansvar med sina värderingar och sitt arbete med att inspirera så många som möjligt till ett aktivt liv, oavsett förutsättningar. Detta gör Västerås Innebandy till en otroligt viktig partner för oss. Tillsammans med Hummel och Unihoc, så kommer vi på Intersport att fortsätta leverera service i högsta nivå för att nå framgång tillsammans."

 Jimmy, Hasse & Sam

 

 

 

"Västerås Innebandy är en mycket fin förening med goda värderingar som ligger väl i linje med våra ambitioner vilket gör dem till en perfekt partner för oss där vi gemensamt kan arbeta med att fortsatt positivt utveckla våra verksamheter. Vi ser fram emot ett fortsatt långvarigt och givande samarbete. Vi är mycket stolta över att Västerås Innebandy fortsätter med oss som partner."

 Anders Jörnell, Hummel

 

 


Det är med stor glädje och ödmjukhet som UNIHOC fortsätter att ingå partnerskap med Västerås Innebandy.  Vi ser verkligen fram emot kommande år tillsammans med föreningen och dess medlemmar. ”
 John Lesant, UNIHOC

 

 

 

"Vi är väldigt nöjda med våra partners gällande material så för oss var det ett lätt beslut att förlänga avtalen ytterligare 4 år. 

Alla tre leverantörerna visar att de värdesätter oss som kund och att de har en snabb och flexibel service. Gott bemötande och högt lösningsfokus är något vi värderar högt. Vi ser fram emot ytterligare 4 år och att vi kan göra vår utvecklingsresa tillsammans." 

Annika Enberg, Västerås Innebandy

Två tunga förlängningar
2024-06-01 18:00
Vi förlänger vårt fina samarbete med både Idrottskliniken Västerås och Sport Performance Center!
 
SPC är med och bidrar till att våra junior- och herrlag är förberedda för kommande säsong genom att planera och genomföra försäsongens fys. Patrick Rapp och hans gäng är väldigt dedikerade till uppgiften och vi är otroligt glada för att de än en gång hjälper oss att utmana och bli ännu starkare och bättre.
 
Viktoria och Carolina på Idrottskliniken Västerås är våra klippor som finns där när med snabb hjälp när behov finns av rehab, eller för den delen prehab.
Deras bemötande och kunnande är fantastiskt och vi värdesätter deras flexibilitet högt. Upplägget ser ut som tidigare. Våra representationslag har ett närmare samarbete men att alla våra medlemmar är välkomna dit.
 
Det är oerhört kul att vi har med både SPC och Idrottskliniken Västerås på vår fortsatta resa, hållbart och långsiktigt!
 
Vill ni se våra vibbare grillas och svettas 💦 under försäsongen? Kolla in lagens Instagramkonton!PS. Den som läst texten noga undrar kanske hur vårt damlag har löst sin försäsong. Damlagets tränare Gustav Hellgren arbetar som PT och därför håller han själv i lagets träning. 
 
Afrikanska mästarna var på besök
2024-05-17 13:39
Laget från Burkina Faso besökte herrlagets torsdagsträning. Lagkaptenerna bytte gåvor med varandra

På torsdagskvällen hade vi besök från Burkina Faso och de afrikanska mästarna i innebandy.

Killarna från Burkina Faso har varit i Lahti och spelat VM 3 mot 3 och därefter åkt vidare till Sverige. De har besökt både Storvreta och Svenska Innebandyförbundet innan de kom och genomförde en träning tillsammans med våra killar.

 

Några kanske vet om att vi brukar skänka material till vår vän Göran Björkdahl som tar med sig det till Burkina Faso för att ge tjejer och killar möjlighet att få spela innebandy. Det finns så mycket härligt att berätta om deras utveckling av innebandyn i Burkina Faso och där vi är med och stöttar på det lilla sätt vi kan.

Att vi som förening engagerar oss är en del av vårt DNA och vår värdegrund. O i PROUD står för Omtanke och här visar vi omtanke på bästa möjliga sätt.

 

Hållbarhet och långsiktighet är något som återkommer ofta i vår förening och här är ett ypperligt exempel på både social och ekologisk hållbarhet. Vid besöket fick våra afrikanska vänner bland annat med sig en mängd klubbor, blad, matchställ och målvaktskläder.

 

Ordförande Annika Enberg:

- Det är så härligt att se glädjen hos alla killarna, både de från Burkina Faso och våra egna killar. Det värmer gott i hjärtat och jag blir extra stolt över hur våra egna killar öppnar upp och bjuder in grabbarna från Burkina Faso på ett väldigt varmt och fint sätt. Inte så lätt när kommunikationen sker med kroppsspråk och få knaggliga ord på engelska 😊

 

 

Västerås IBF - det historiska namnet är tillbaka
2024-05-15 18:42
Nu är det Västerås IBF som man får hålla koll på i tabeller och på Instagram, när man följer herrlaget.

Nu tar vi tillbaka namnet som gett upphov till förkortningen VIB. Den som följer VIB-lagen i olika serietabeller har säkert sett att det finns flera olika namn;

  • Västerås IBS Ungdom
  • Västerås IBS
  • IBF Västerås.

Sedan säsongen 2014/2015 har herrarna i Västerås Innebandy spelat under namnet IBF Västerås. Nu ändrar vi alltså namnet till Västerås IBF – det namn som användes förr och har rötter tillbaka till klubbens grundande år 1985. VIB jubilerar alltså under kommande säsong och fyller hela 40 år.

Frågor och svar finns nedan

Superduo klar som tränare för Damlaget
2024-05-15 09:16

Vi kan glädjande meddela att vi har en superduo som tränare klar för Damlaget!

Det är Gustav Hellgren som blir huvudtränare och Felix Lange fortsätter som assisterande tränare.

 

Ordförande Annika Enberg:

Verkligen superskoj att Gustav är tillbaka i föreningen igen och att Felix fortsätter!

Här får vi in olika egenskaper och personligheter i båset som kompletterar varandra på bästa möjliga sätt. Att hitta tränare som kompletterar varandra så här bra är inte lätt att hitta så vi är enormt  glada och stolta över att de vill vara med på vår utvecklingsresa framåt!

 

Gustav Hellgren, huvudtränare:

Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka i VIB igen! Det är härligt med möjligheten att kunna bygga något spännande och att jobba med utvecklingen framåt. Ser fram emot att skapa goda förutsättningar för tjejerna  och jobba med ett lag som kommer att ha glädje och energi som ledord.

 

Felix Lange, assisterande tränare:

Det känns otroligt bra att fortsätta i VIB! Efter 4 år i föreningen så har man verkligen fått ett VIB-hjärta och jag vill gärna vara med på resan tillbaka till Allsvenskan. Ser fram emot att coacha ihop med Gurra igen och vi tror verkligen på den nysatsning som nu är påbörjad.

Övernatta i Göteborg med VIB-rabatt
2024-05-13 14:57

Göteborg Vandrarhem ligger alldeles i närheten av Liseberg och nu kan du bo här med VIB-rabatt.
Skriv in koden VästeråsIBF när du bokar!

 

Bra för dig och bra för Västerås Innebandy!

PS. Koden gäller tillsvidare!

ENGAGERA DIG I VÄSTERÅS INNEBANDY!
2024-05-12 21:17

Ta chansen och bli en del av de olika arbetsteam som finns inom Västerås Innebandy!

Vi söker alltid efter personer i alla åldrar till olika uppdrag.

 

Kanske är du student och söker erfarenhet inom din framtida bransch eller letar du helt enkelt efter en ny gemenskap eller en ny hobby? Eller du har kanske gått i pension och fått tid över?

 

 

MARKNAD

Det finns många spännande uppdrag inom marknad. Du får hjälpa till att planera och genomföra både kortare och längre projekt och även hitta nya samarbetspartners. En perfekt möjlighet för dig som önskar fylla på med erfarenheter och skaffa dig ett kontaktnät.

 

EVENT / FUNKTIONÄR

Bli en del av vårt team som har hand om våra matcher för representationslag Herr/Dam.

Våra funktionärer är ryggraden i våra matcharrangemang och du blir en värdefull nyckelperson för både spelare, publik och föreningen.

Men också även mer övergripande roller så som eventkoordinator och eventansvarig.

 

Detta område passar dig som är ordningsam, serviceinriktad, positiv och framåt och som vill hjälpa till att utveckla och skapa bra sportevenemang.

 

KOMMUNIKATION / MEDIA

Inom kommunikation finns det många möjligheter att utveckla sina kunskaper. Här kan du hjälpa till med skrift, bild, layout och att samordna information för att skapa nyhetsbrev, inbjudningar, utskick, och kommunicera i våra olika kommunikationskanaler.

 

Här söker vi personer som gillar att uttrycka sig i tal, skrift och vill arbeta med layout – och som gillar att vara spindeln i nätet. Passar dig som är intresserad av foto, video, filmredigering, musik, och sociala medier.

Gillar du till exempel journalistik är detta definitivt en extra bonus.

 

 

 

ANMÄL DITT INTRESSE TILL OSS!

Vi söker dig som är glad och positiv, social och ansvarstagande. Du är en person som gläds och mår bra av att hjälpa andra och vill vara en del av något större. Arbetet är ideellt.

 

Tveka inte att höra av dig till oss för intresseanmälan eller för mer information.

Välkommen till oss i Västerås Innebandy!
 
Kontakta oss på: stefan.karlsson@vib.se  - märk mejlet med “Jag vill engagera mig i VIB”

2024-05-08 13:12
 
Nyheter från våra lag
Damjuniorer, 06/11 20:50 
Västerås Innebandy Ungdom, 22/08 13:24 
 
VÅRA SPONSORER