Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till IBF Västerås sida
Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Mellersta Svealand säsongen 20/21.
Målrik suddenvinst mot Sandviken hemma, "– Vi gör inte det vi ska"
2020-11-02 12:54
Hemmalagets Wiiliam Sjöqvist och Markus Larsson efter ett av alla mål i lördagens match mot Sandvikens AIK.

Det är en besviken tränare Gabriel Brandberg som intervjuas direkt efter matchen mot Sandvikens AIK.


– Vi gör en super förstaperiod och lika dåligt gör vi det sen i andra perioden, beskriver han matchen där VIB spelar effektivt i första perioden och vinner den med 6–1 och för att sedan låta Sandvikens AIK ta över och i och med det förlora andraperioden med 2–6.  – Problemet är att vi inte gör riktigt de grejerna vi säger att vi ska, utan skäller på varandra och faller isär. Det får jag ta på mig. Som ledare är det jag som måste styra upp det här, säger Brandberg självrannsakande. 

– Samtidigt så vet jag inte riktigt vilken fälla vi går i, är det bekvämlighetsfällan eller underskattning? Vi tappar boll på fel ställen och tar inte riktigt jobbet. Sen börjar de skjuta in sig och Calle (Rejdemark, i målet) får ingen hjälp överhuvudtaget, konstaterar Brandberg som menar att laget blir långt och tappar boll.

– Vi har många anfall där vi skapar lägen men inte får dit bollen, åker på kontring – skott – mål.  


Sen vänder laget ändå på steken och hämtar upp underlägen flera gånger. – Det är synd att de får in ett mål på den där utvisningen, säger Brandberg och syftar på Sandvikens kvittering till 11–11, 17.44 in i den tredje perioden.


Andreas Wisén spelade första matchen för säsongen och är också den som avgör matchen i förlängningen. Brandberg ser gladare ut när han kan gå in på de positiva bitarna. 

– Det är kul att se Wisén komma in och bli tungan på vågen och ge oss den där extra poängen som vi behöver. Det här var ett onödigt poängtapp, men vi får ju släppa det någonstans och titta på att vi har några riktigt bra individuella prestationer. – Markus Larsson gör jag vet inte hur många mål (3+1), men han drar också på sig mycket markering och ser till så att vi får en straff (Phalm, straffmålskytt fram till 8–8) och det är precis där vi vill ha honom. – Det är inget tacksamt läge att komma in i för Johan (Nordström, inbytt 12.31 i andra). Det är mycket negativ energi i laget, men det kommer ett par bra räddningar som gör skillnad för oss.  

– Nu är det upp på hästen igen och så får vi rensa luften på måndag. Jag hoppas att det finns lite revanschlusta i det här gänget för det här är ingen nöjd med. 


Länk till alla matchhändelser: https://bit.ly/321f4Ef

Gabbe om matchen mot ”Tekno”
2020-09-13 21:52
Idag möter vi Teknologerna från Uppsala, de spelade i vår serie förra året men i år är de flyttade till Div 1 Östra Svealand. I och med att vi fortfarande dras med en hel del sjukdomar och skador så fick vi idag tillfälle att testa 4st juniorer från vårt JAS- och Utvecklingslag. Sen när det kom ytterligare ett återbud sent imorse fick utespelarna (Kazper Vanninen, Felix Enberg och Gabriel Engström som alla tre debuterade i A-laget) lov att spela från start, vilket de gjorde med bravur. De jobbade hårt och ödmjukt samt tog till sig de direktiv de fick på ett väldigt snabbt och bra sätt. Framåt skapade de också flera farliga målchanser och fortsätter de så här så kommer de att få vara med mer framöver. I 3:e perioden fick vi även se den sista av de fyra nämligen målvakten Thomas Blomqvist som fick hoppa in mellan stolparna. Thomas är ju med och tränar med herrtruppen varje måndag och testade på att spela med oss redan förra säsongen så för oss var det ingen ny bekantskap. Bra, lugn och följsam. Även honom är jag imponerad av då det är lätt att glömma bort att dessa herrar bara är 16-17 år gamla. 


Nu till matchen, den startade i ett väldigt lågt och konstigt tempo. Vi hade svårt att få med oss bollen när vi väl hade erövrat den. Men ju längre matchen led ju mer tog vi tag i taktpinnen och i och med att Teknologerna gick på mindre folk än oss så kunde vi styra matchen ju längre i den vi kom. 


Idag tycker jag att vi börjar sätta försvarsspelet lite bättre och vinner boll där vi vill vinna boll. Sen gör vi mål i alla powerplay och släpper inte in några i de boxplay som vi hade emot oss. Det får vi ta med oss i veckan som kommer och jobba vidare med och förhoppningsvis så kan vi ha nästan full bemanning i veckan så vi kan nöta på mer detaljer innan det är dags för seriepremiären om ca 2 veckor. Men innan det får vi en tuff sista utmaning när det allsvenska topplaget Örebro kommer på besök till Mälarenergi Arena nästa helg.


Hoppas vi ses (i webbsändningen) då!


//Gabriel Brandberg

Trio från Torshälla klar
2020-08-02 18:00
Vi är glada att få presentera våra senaste nyförvärv, en karamell vi har sugit på ett tag. De tre är forwarden Markus Larsson samt backarna Ola Lindström och Linus Lindberg Hansén.

Markus Larsson är en teknisk, rightare med ett bra skott och som är oförutsägbar för motståndarna. 
 – Jag gillar att spela i offensiv zon, säger Markus som fick ihop hela 44 poäng (27+17) den gångna säsongen och gjorde ett ordentligt avtryck i poängligan. En vinnarskalle som säger så här om sig själv: – Jag är en pådrivande, analyserande spelare som alltid spelar för laget. 

Ola Lindström däremot är en utpräglat defensiv back, lugn och spelskicklig och som gör sällan en dålig match. Har rykte om sig som alltid positiv och en riktigt skön kille att ha med i laget. – Jag trivs bra där bak och med att få styra, säger Ola och tillägger att han en sån som vägrar att ge upp. 

– Ola har varit min backkollega i en halv säsong, säger Linus Lindberg Hansén, den mer offensiva av de två. – Känner mig sjukt trygg vid hans sida. Linus kan beskrivas som en placeringssäker back som gärna kliver framåt och utmanar med sitt goda skytte, men han gillar också det fysiska spelet. – Jag skulle väl beskriva mig själv som en ganska tuff och jobbig spelare att möta, säger han om sin spelstil.

På frågan om hur valet av klubb föll på VIB säger Markus Larsson: – Jag valde VIB för jag kände att jag behövde en ny utmaning. VIB känns som en bra möjlighet att utvecklas och ta steget upp i allsvenskan. Jag har även mött klubben tidigare och tycker att VIB spelar en rolig innebandy, summerar han. 

– VIB verkar vara en bra och seriös förening som vill satsa med en bra trupp, säger Ola Lindström som efter Torshällas uttåg ur serien ville fortsätta lira division 1. Efter snack med Fredrik Åhlberg, som inledde samtalen, samt att Wisen (tidigare lagkamrat och klar för VIB sedan tidigare), Linus och Markus också väljer att lira i ViB så blev valet lätt. 

Det ska bli riktigt roligt att få vara en del VIB och självklart hoppas man väl på att det kan räcka till ett kval uppåt, säger Linus Lindberg Hansén som liksom Ola och Markus är förväntansfulla och ser fram emot att lära känna både nya spelare och en ny förening.

Vi hälsar trion varmt välkomna till VIB och ser fram emot att se dem i den vita tröjan framöver!

//Sportgruppen, herr

Forsberg och Ytterberg till sportgruppen
2020-06-25 18:35
Mikael ”Foppa” Forsberg och Patrik ”Ytta” Ytterberg.

Västerås innebandy är glada att presentera två namn till föreningens nya sportgrupp som håller på att bildas för herrverksamheten. Det är Mikael Forsberg, tidigare tränare i herrlaget samt Patrik Ytterberg, som har åtskilliga säsonger som spelare i klubben. Sportgruppen är tänkt att ersätta och vidareutveckla sportchefsrollen som har funnits tidigare i VIB. 


– Just nu jobbar vi med att göra klart med en huvudtränare till Div-1 laget, vilket ser ljust ut, berättar Patrik Ytterberg.

Sportgruppen kommer inte endast ha fokus på herrlaget i division 1, utan uppdraget omfattar också övriga lag som ryms inom herrverksamheten; H2 och H3 samt HJAS.

– En stor sak som vi kommer jobba mycket med är en bra och återkommande dialog med både tränare och spelare i våra lag, för att ge så bra grund som möjligt för klubbens talanger, säger Patrik Ytterberg och fortsätter berätta att målet är att minska steget från div 2 till div 1-laget för att kunna slussa upp mer egna talanger. – Det kommer vara fler yngre spelare från det egna ledet som ska få känna på Div 1-träningar för att på så sätt veta vad som krävs också.

Sportgruppen planerar även för att ha bättre uppsikt över spelare i hela länet, framförallt i div 2- lagen. 


Föreningen hälsar ”Foppa” och ”Ytta” varmt välkomna tillbaka till VIB och till sina nya roller. Det ska bli kul att följa ert arbete framöver!


Håll gärna koll i våra kanaler, trots sommarhetta och semestertider räknar vi med att kunna presentera nya namnunderskrifter de kommande dagarna

Phalm i intervju efter förlängningen
2020-05-24 20:00

Det har blivit dags att presentera ännu en spelarförlängning då Jacob Phalm, också känd som Palle, anslutit till skaran av spelare som har kontrakt med föreningen för nästa säsong.Du har spelat i VIB i tre säsonger nu och har kritat på för en fjärde. Varför blev det VIB igen?

– Det blir VIB ännu en säsong för att jag trivs väldigt bra i laget och dessutom tror jag på truppen, säger Jacob och menar att laget vill ha revansch efter det snöpliga säsongsslutet.

– Jag är övertygad om att vår formtopp kom som vi planerat för inför ett kval. Mot slutet var vi stekheta. Jag är fortfarande besviken över vilket snabbt slut säsongen fick. En säsong som Jacob annars är nöjd med då han tycker att laget presterade på en hög nivå, men också för sig själv personligen. 

– Förra säsongen är min klart bästa i karriären.


Det blev din poängstarkaste säsong i VIB-tröjan med 31p (11+20).

– Personligt gick det över förväntan poängmässigt, mycket på grund av mitt samarbete med Linus Mild som jag spelade ihop med hela säsongen. Lägg därtill att vi spelade väldigt mycket med Joakim Turunen som var en av seriens bästa spelare och det gjorde att några gratispoäng kom in på kontot också, säger Jacob kob och fortsätter att hans roll i kedjan var lite av att vara en grovjobbare som öppnade upp för andra med sina löpningar i offensiven.

– Det gjorde att Niklas Blom kunde komma upp från backposition flera gånger och sätta några kassar efter att ha serverats en diagonalpass av Turre.


Om du skulle beskriva din spelartyp?

– I defensiven skulle jag lite blygt kunna kalla mig en nyckelspelare för laget då 2-2-1an passade mig perfekt där jag hittade perfekt balans i mitt spel mellan anfall och försvar. Tidigare har jag alltid varit vänsterforward men skulle vi få in en tränare som vill spela 2-1-2 tror jag att jag numera passar bättre som center i och med mitt utvecklade tvåvägsspel säger Jacob som tycker att han tagit stora kliv i utvecklingen sen han anslöt till VIB för tre år sen.

– Jag är lite av en late bloomer kan man säga. Jag har lärt mig att göra det mesta i ett högre tempo och förra säsongen lärde jag mig väldigt mycket nytt taktiskt också. Jag har dessutom tagit större roll i omklädningsrummet och försöker alltid föregå med gott exempel och ger aldrig upp.
 

Du har ju engagerat dig i lagets och klubbens framtid. Hur är din syn på läget?

– Det ser bra ut i truppen då många förlängde tidigt. Det är tråkigt att vi tappat två viktiga spelare (Turunen och Blom) till en lägre division, men det är så det är inom ideella idrotter som är tidskrävande. Det är en intressant tid framför oss med en ny hall och en omorganisation som kommer utveckla föreningen. Det är lättare att bygga ett starkt lag med en väl fungerande organisation bakom. Om jag kommer ha någon roll utöver spelare återstår att se, men jag är just nu inte främmande från att hjälpa till.
  

Vad har du för tankar om innebandyn i stan och VIB:s roll?

– Många pratar om bättre samarbete inom länet men jag har svårt att se det ske så länge tre klubbar ligger i samma serie och är rivaler. Vi är länets bästa lag om vi utgår från tabellerna de senaste åren och jag tror att vi har de sportsligt bästa förutsättningarna att ta klivet upp. Skälby har fått fram många talanger, men om vi inte går upp en serie jämfört med dem finns det ingen anledning att tro att talangerna hellre skulle spela hos oss. Därför måste vi ta ett sportsligt kliv först och främst innan vi kan gnälla på att inga samarbeten sker. Just nu är lagen så pass jämna att ingen accepterar att se något annat lag som bäst i länet och därför måste vi visa varför vi tycker det är just VIB det ska satsas mest på genom att springa ifrån våra rivaler. Först då kan vi mena på att det är oss staden ska satsa på, säger Jacob som tror att laget kan ta det klivet redan nästa säsong om man får spelet att klicka.


– Förhoppningsvis bygger vi vidare och behåller en publikvänlig innebandy så fler och fler tar sig till den nya hallen och stöttar oss. Alla förutsättningar finns för att innebandyn i staden ska kunna ta ett kliv till och förhoppningsvis kommer både vi, Skälby och Sura högt upp i tabellen igen. Jag hoppas och tror att vi kan dra det längsta strået nästa säsong!

 

 

 

Spelade matcher
Sön 15/3 13:00
5 - 9  
Sön 8/3 18:00
6 - 4  
Sön 1/3 14:00
10 - 1  
Fre 21/2 19:30
4 - 7  
Lör 15/2 14:00
8 - 4  
Lör 8/2 18:00
6 - 7  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 22/12 19:18 
Västerås Innebandy, 07/12 08:00 
Västerås Innebandy, 30/11 17:47 
Västerås Innebandy, 17/11 13:32 
Västerås Innebandy, 15/11 07:00 
Västerås Innebandy, 04/11 20:15