Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till IBF Västerås sida
Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Mellersta Svealand säsongen 19/20.
Medlemsavgift & deltagaravgift för säsong 2019-2020
2019-08-11 16:15

Hej!
Hoppas sommaren är skön och ni har det bra, alla medlemmar i Västerås Innebandy. I nedanstående tabell finns all information om medlemsavgift och deltagaravgift för säsongen 2019-2020.

Då vi har lag/medlemmar i tre föreningar måste varje medlem betala medlemsavgift/deltagaravgift till den förening medlemmen ska delta i kommande säsong. Viktigt  att man betalar till rätt förening enligt nedan, se
totalt belopp i tabellen.

IBF Västerås (H1) – medlem betalar till Bankgiro 5153-9849
Västerås IBS (D1, DJ och H3) – medlem betalar till Postgiro 31 75 76-7 eller Bankgiro 228-7902
Västerås IBS Ungdom (övriga lag) - medlem betalar till Bankgiro 5153-9872

  Medlemsavgift  Deltagaravgift Totalt 
 Lågstadiet upp till 9 år 500 kr 1000 kr 1500 kr
 Mellan- & högstadiet 10 – 15 år 500 kr 1400  kr 1900 kr
 Ungdomar/junior 16 år – äldre  500 kr 1600 kr  2100 kr
 Akademin  500 kr 1600 kr  2100 kr
 Dam division 1 + Herr division 3 500 kr 1600 kr  2100 kr
 Herr division 1  500 kr 1600 kr  2100 kr
    
 Familjemedlemskap 500 kr 2000 kr 2500 kr
 Ledarmedlemskap  500 kr  500 kr

   
Ange namn, adress och 10-siffrigt personnummer på medlemmen. Vid familjemedlemskap ange alla namn. Om det är svårt att få plats, maila alla uppgifter till monika@vib.se.
Beloppet betalas in så snart som möjligt, dock senast den 5 augusti 2019. När avgiften är betald, licenseras spelaren. 
EJ inbetald medlems- och deltagaravgift kommer att medföra uteslutning i serie- eller poolspel tills avgiften är betald.

Som medlem i Västerås Innebandy är det krav på att arbeta under föreningens turnering Mälarenergi Cup som arrangeras i april 2020. Det kan även tillkomma föreningsarbete under säsongen. Välkomna till säsongen 2019-
2020!

Med hopp om en trevlig samvaro och goda resultat!
Styrelsen i Västerås Innebandy
e.u Monika
Kallelse till årsmöte 29 juli
2019-06-24 10:00
Kallelse till Årsmöte för IBF Västerås

Medlemmarna i föreningen IBF Västerås kallas härmed till ordinarie årsmöte 
måndagen den 29 juli kl. 18.00 i Klövernhallens kafé i Västerås.

Valberedningens förslag föreligger senast den 15 juli 2019.
Årsmöteshandlingar finns att tillgå på hemsidan under Dokument/Årsmöte 2018-2019 eller på föreningens kansli senast den 22 juli 2019.


Välkommen!                     
Styrelsen   
Så gick Stockholm Summer Cup - genomgång med Nicklas Jonsson
2019-06-17 12:13
Det har blivit dags att summera helgens träningscup Stockholm Summer Cup och hur försäsongen går tillsammans med lagets nye tränare Nicklas Jonsson.

Det här med träningsmatcher i juni känns som ett nytt grepp. Så här års är det väl oftast fysträning och kuta i spåren som gäller?
ーSyftet för mig är att redan nu börja implementera vår spelidé och se hur killarna klarar av att ta till sig och spela på nya direktiv. Det ger även mig som ny tränare en möjlighet att inventera truppen och de spelare som tidigare kanske inte haft möjlighet att visa upp sig mot lite tuffare motstånd. Sen tycker jag att det är viktigt att vi blandar upp den tyngre fysträningen med matcher. Jag gillar detta upplägg och det känns att gruppen köpt de tankarna. Vi har en match till bokad mot Nykvarn nu på tisdag (borta).

Cupen bjöd på mycket nytt motstånd i form av stockholmslag som spelar i andra serier än Västerås. Här är vi kanske mer vana att möta värmlandslag i Västra Svealand. Är det några skillnader i spelet mellan de olika serierna?
ーDå jag själv är ny i föreningen har jag tyvärr lite sämre koll på hur exempelvis värmlandslagen spelar. Däremot vet jag att nivån på Stockholmsettan är hög och tre av de förväntade topplagen, Värmdö, Älvsjö och Täby deltog. Vi mötte Älvsjö (resultat 1-3) och Täby (resultat 9-8). I och med att jag känner dessa lag väl är det lättare för mig att bedöma nivån på oss själva och jag känner mig tryggare med gruppen nu.

 Vad hade du för mål med den här träningsturneringen? 
ーTanken med turneringen har varit att arbeta med vår defensiva spel och att hitta synket i vårt försvar. Som för oss alla när det gäller nya saker så finns det barnsjukdomar som vi behöver arbeta bort, men sammantaget är jag mycket nöjd.
ーEn positiv sak med gruppen är deras nyfikenhet och öppenhet att ta till sig vårt nya spelsätt. Det känns också inspirerande med att alla har frågor och tankar om olika situationer och även själva börjat prata om möjligheter hur man själv löser situationer som uppstår.
Jag har fått mycket bra svar och känner att vi kommer att vara i fas när säsongen sparkar igång.
  
Du vill spela införa ett nytt spelsystem och spela 1-2-2. Är spelidén att spela en defensiv innebandy och vänta på motståndarnas misstag?
ーDet är snarare tvärtom att jag vill att vi ska vara aktiva i vårt agerande. Att spela med handbromsen i klarar många lag väldigt bra. Vi vill kunna styra matchernas olika skeenden genom att även kunna gasa. Balansen mellan att gasa och bromsa är alltid svår, men när vi kommit en bit på resan så är jag övertygad att de som följer oss kommer att se ett VIB med ett variationsrikt och aktivt spel.
 
Flera spelare som varit ordinarie startspelare saknades den här helgen och yngre förmågor som annars mest har huserat i juniorserier och H2/H3 fick speltid. Hur ser du på det?
ーDet gav mig en bra möjligheter inventera truppen i ett tidigt skede av säsongen. Jag har fått se många bra prestationer från våra lovande juniorer och killarna som tillhör eller tillhört H2/H3 truppen skötte sig mycket bra. Flera av killarna visade att man kommer att vara med och kriga om en tröja i år.

Kan du utveckla något om de individuella prestationerna?
ー Det känns kul att våra juniorer visar framfötterna mot denna typ av motstånd. Oscar (Olofsson) spelade spets för första gången och gör det riktigt bra, kryddat med några fina kassar. William (Sjöqvist) gick som mittfältare och visade mod och att han förstår hur jag vill att han ska agera i sin nya roll. 
Goliath visade bra förståelse i defensiven och hittade en bra grundposition som mittfältare. Adam (Sundelin) krigade på som spets och var både rivig och rejäl i närkampsspelet. Casper (Eriksson), trygg med bollen och sårade motståndarna på ett rejält och moget sätt. Axén spelar en innebandy som jag gillar, med få tillslag och alltid i rörelse. 

ーJohans målvaktsspel förtjänar ett extra omnämnande. Han var riktigt bra i matcherna han stod och Stefan Flöjt, målvaktstränare, som hjälpte oss att hålla koll på våra målvakter under helgen var lyrisk och tyckte att han var turneringens klart bästa målvakt.

Hur funderar du vidare kring bygget av truppen?
ー Jag vill inte dra för många slutsatser redan nu, men jag har fått en del att fundera över då mångas prestation var väldigt bra vilket gör att konkurrenssituation känns väldigt positiv.

Vad har helgen annars gett dig och laget tror du?
ー Truppen har fått lära känna mig närmare och vice versa. Vi har fått tre tuffa matcher där vi fått möjlighet att visa både på karaktär och attityd, då det var allt annat än minusgrader i hallen!
ー Vi har rullat runt på tre femmor vilket gett mig en möjlighet att se flera spelare i aktion. Jag har kunnat testa spelarna på ovana positioner, vilket alltid är intressant då jag får en bild av hur jag på bästa sätt kan optimera positionen för varje individ. Det kommer också att ge oss möjligheten att sätta sättet vi önskar att spela på snabbare än vad som vi kanske hade trott från början, då linjerna redan nu syns tydligt.
 
Fysträningen bedrivs i samarbete med M5 och tränarna Kalle Granath och Per Vikman och fortsätter under sommaren. Vad säger du om det samarbetet?
ー Som tränare vill man alltid ha koll på fysen och det kändes från början lite osäkert på hur jag skulle uppleva M5 och deras upplägg eftersom VIB hade upphandlat detta innan jag kritade på. Nu när vi kört i drygt en månad har jag bara gott att säga om M5. Proffsiga, seriösa killar som driver truppen att utveckla styrka, rörlighet och snabbhet på ett mycket intressant sätt. Jag kan varmt rekommendera andra klubbar att ta del av deras koncept.
 
Hur fortsätter du och laget nu?
ー Vi fortsätter med vår kombinerade fys/innebandyträning i två veckor till. Efter det kommer de killar som är hemma att träna gemensamt under juli tillsammans med M5 och kombinera passen med att köra individuella pass. De killar som är bortresta har/kommer att få individuella program som ska köras. Vi kommer att träna 4-5 pass per vecka under juli, varav tre av dessa är i M5:s regi och utifrån deras upplägg. Övriga pass blir utifrån mina tankar i samråd med M5.

Tack Nicklas för att du tog dig tid och lycka till med den fortsatta försäsongen!

 

 Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 14/08 14:28 
Västerås Innebandy, 13/08 10:31 
Västerås Innebandy, 07/08 10:06 
Västerås Innebandy, 02/04 09:54 
Västerås Innebandy, 22/03 11:02 
Västerås Innebandy, 09/01 14:15