SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerås Innebandy

Välkommen till VIB-herrarnas A-lag - IBF Västerås

Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Mellersta Svealand säsongen 21/22.

Tre spelare har förlängt med VIB herr
2021-04-18 17:00

Micke ”Foppa” Forsberg hälsar:

- Det känns skönt att truppen byggs på mer och mer! Vi har lite mer att presentera nästa vecka hoppas vi!

 
Men de som är klara för en fortsättning i den vita tröjan nu är Joakim Rauhala, Linus Mild och Emil Ragnarsson! 

 

  • "Rau" - Joakim Rauhala är en hårt arbetande center/forward som betyder mycket i det defensiva och hårda arbetet.
  •  Linus Mild är också en hårt arbetande forward med ett otroligt bra skott som gör att det är farligt varje gång han är inne på planen. 
  • Emil Ragnarsson är en lugn back med bra spelsinne! Kan även spela forward då spelsinnet som sagt är riktigt bra!

 

- Precis som de tidigare förlängningar är det 3 st underbara människor som betyder mycket för att VIB-andan ska fortsätta! 

Andreas Blom - tidigare allsvensk kapten - är nästa nyförvärv
2021-04-11 17:00
Andreas Blom tidigare i Lockerud Mariestad, menar att VIB känns helt rätt för honom efter flytten. Foto: IBF Västerås

Andreas Blom är ännu ett nyförvärv som kommer utifrån till Västerås. Inom innebandyn är det ofta studier och jobb som styr flyttarna och Andreas har en bra anledning att komma till stan då han ska flytta ihop med sin flickvän som bor här. Flickvännen är även hon innebandyspelare och en av målvakterna i Rönnbys SSL-lag. 


Även om den 26-årige centern är en ny bekantskap för de flesta här i stan, så är hans gamla förening desto mer känd, då han spelat hela sin karriär i Lockerud Mariestad. Ett lag som VIB har tampats med många gånger genom åren. 


Att nu gå till en gammal rival är bara positivt, menar Andreas samtidigt som han tycker att det inte det gör något om serieindelningen består från förra säsongen då VIB och Lockerud spelade i olika serier.
–  Det har alltid varit tuffa matcher mot VIB och det är ett lag som man räknat med ska vara och slåss om en kvalplats, när jag mött dem i alla fall. Det intryck jag fått är att den här klubben vill komma någonstans i och med att det alltid varit en bra trupp, jag mött. Det är också därför som jag valde att kontakta VIB och ville spela för dem, för jag tror att VIB matchar mina ambitioner väldigt bra. – När man går in i seriespel så är det för att ta en kvalplats och när man tagit en kvalplats så gäller det i så fall att gå för att gå upp. Det känns som att Västerås kommer att kunna ställa upp med ett slagkraftig lag på banan även den här säsongen.

 

Andreas som inledde sin A-lagskarriär i Lockerud redan som 15-åring konstaterar att spelare som Christian Mattsson förstås har slutat, men att en del av dem han har mött fortfarande spelar kvar och att det ska bli kul att lära känna dem. 


Andreas har läst intervjun med Isac Lindblad, nyförvärvet som presenterades förra veckan. – Om man går på vad han säger så lät det ju skitbra. Om det är ett lättsamt gäng att komma in i är det ju suveränt. Jag har hört av flera att det ska vara kul att komma till träningar.


Diskussionerna med tränare Brandberg och Forsberg från sportgruppen har hittills mestadels fått föras på Teams, men intrycket är bara positivt, säger Andreas. – Det kändes som att upplägg som kommer att passa mig väldigt bra. – Han verkade väldigt mån om människan, reflekterar han kring Gabbes synsätt. – Det att, fungerar inte människan, så fungerar inte innebandyspelaren heller. Det ska fungera utanför planen så man kan prestera på planen. 


Andreas ser sig som en naturlig center, eller mittfältare i 2-2-1-uppställning, men menar att beroende på vilka han spelar med så kan han anpassa sig för en roll och att det är till sist Gabbe som får bestämma hur han ska användas. – Jag är en defensiv, arbetande center skulle jag väl säga, med bra spelförståelse – kan läsa spelet i försvarsposition. – Jobbar mycket åt båda hållen, sen är jag inte helt ofarlig i höga slottet i anfallszonen heller. Där brukar det vara roligt!

 

 – Jag älskar att spela bp - boxplay. Det är väl någonting med att i Lockerud hade vi en väldigt bra kultur med att täcka skott. Man hajpade varandra mycket och då var den spelformen väldigt rolig och du har ju allt att vinna och så där.  
– På bänken på match försöker jag ropa bra saker. Om någon gör ett täck ska de höra det lika mycket som om de gör något mål tycker jag. Samma sak, en brytning eller ett hemjobb. Det ska höras om någon gör något bra! 

 

Något av en ledartyp, i alla fall om tidigare tränare fått bestämma, säger Andreas ödmjukt, men faktum är att han axlade kaptensrollen i Lockerud när laget var uppe i Allsvenskan häromåret. Det framtonar en bild av en engagerad person som har en väldigt seriös inställning till sitt innebandyspelande. – När man kommer till träning så är man seriös och går in för det och så i omklädningsrummet kan man lätta lite på det. Jag är väl en seriös spelare så att jag alltid vill bli bättre - vill alltid vinna. Det är det som driver en. Sen om det är glädjen att vinna eller hatet att förlora det är lite diffust faktiskt, säger Andreas. 


Andreas är en rutinerad spelare som har avancerat genom seriesystemet och divisionerna med Lockerud och kvalat uppåt många gånger. Det var tredje gången gillt när laget tog sig till Allsvenskan. – Jag har både vunnit kval och förlorat kval och det är hemskt mycket roligare att vinna kval kan jag säga. 


Men nu är det Västerås och nya utmaningar som väntar. – Det ska bli kul och jag har höga förväntningar på försäsongen till och med. Det är ju då som jag kommer få träffa laget och spelarna och lära känna dem mer. – Jag har alltid stora förväntningar på mig själv - att jag ska prestera och vara bra. Jag brukar ha rätt så hög lägstanivå och det ändå är en fördel, för under säsongen kan det gå upp eller ner.


En spelsugen Andreas ser också fram emot att spela i en fin arena som Mälarenergi Arena, efter det långa uppehållet. – Den känns proffsig, över lag snygg med läktarna runtom och där publiken är så upphöjd. – Efter alltihop kan det förhoppningsvis bli ett uppsving för liveidrott och att folk är sugna på att gå och kolla.
Efter många år i samma klubb känns det bra också att bryta lite mönster och se något annat, säger han nyfiken på hur lägger man upp det här i VIB. – Nytt inspirerar väldigt mycket tycker jag och det ska bli kul att få göra det i VIB som är helt rätt klubb. 

 

 

Veckans förlängningar i herrlaget
2021-04-10 15:45

Efter nyheten om Isac Lindblads anslutning till truppen kan vi berätta om vilka spelare som har sajnat nya kontrakt den här veckan. Det är Gustav Ferngren, William Sjöqvist och Jacob Phalm som alla tre har bestämt sig för en fortsättning i VIB.


- Jag är glad och nöjd över att de spelarna som förlängt vill fortsätta sina karriärer i VIB och tror på det vi gör! Underbara människor som betyder mycket i gruppen, säger sportgruppens Mikael "Foppa" Forsberg. 


Ferngren efter förlängningen: - Min känsla är att vi kommer få en stark och rutinerad trupp som förhoppningsvis får en bra försäsong tillsammans. Vi ska helt klart vara med där uppe och tampas".

 

Under söndagen kommer nästa nyförvärv till herrarna att presenteras.

 

VIB:are tillbaka som ny assisterade tränare i herrlaget
2021-04-08 19:30
Jonathan Eriksson med förflutet både som spelare och ungdomstränare i VIB är tillbaka. Foto: IBF Västerås

Västeråssonen och förre VIB:aren Jonathan Eriksson är tillbaka i stan och ny i rollen som assisterande tränare i herrarnas A-lag. Mikael Forsberg från sportgruppen är nöjd: – Det känns fantastiskt roligt att Jonathan väljer uppdraget att assistera Gabbe och hjälpa våra spelare att ta nästa steg. 
– Jonathan känns som precis det vi söker och har varit vårt förstaval. Vi är övertygade om att han kan bidra med mycket för att utveckla laget vidare.

Isac Lindblad till VIB
2021-04-04 17:00
Isac Lindblad, ny spelare i VIB:s herrlag. Foto: IBF Västerås, VIB

Isac Lindblad, 22-årig back ansluter till oss i VIB efter två säsonger i SSL-laget FC Helsingborg. Han har också meriter från U19-landslaget med 99-kullen. Hemsidan har träffat Isac för en intervju.

Gabriel Brandberg fortsätter träna herrlaget
2021-03-29 17:30
Gabriel Brandberg instruerar spelare vid sargkanten. Foto: IBF Västerås

Sedan säsongen fick sitt definitiva slut för herrlaget i division 1, har det varit tyst men arbetet har rullat på programenligt i bakgrunden med att förbereda nästkommande säsong. En stor första pusselbit är på plats i och med att det är påskrivet och klart att Gabriel Brandberg fortsätter i tränarrollen och han delar med sig av sina tankar.

Målrik suddenvinst mot Sandviken hemma, "– Vi gör inte det vi ska"
2020-11-02 12:54
Hemmalagets Wiiliam Sjöqvist och Markus Larsson efter ett av alla mål i lördagens match mot Sandvikens AIK.

Det är en besviken tränare Gabriel Brandberg som intervjuas direkt efter matchen mot Sandvikens AIK.


– Vi gör en super förstaperiod och lika dåligt gör vi det sen i andra perioden, beskriver han matchen där VIB spelar effektivt i första perioden och vinner den med 6–1 och för att sedan låta Sandvikens AIK ta över och i och med det förlora andraperioden med 2–6.  – Problemet är att vi inte gör riktigt de grejerna vi säger att vi ska, utan skäller på varandra och faller isär. Det får jag ta på mig. Som ledare är det jag som måste styra upp det här, säger Brandberg självrannsakande. 

– Samtidigt så vet jag inte riktigt vilken fälla vi går i, är det bekvämlighetsfällan eller underskattning? Vi tappar boll på fel ställen och tar inte riktigt jobbet. Sen börjar de skjuta in sig och Calle (Rejdemark, i målet) får ingen hjälp överhuvudtaget, konstaterar Brandberg som menar att laget blir långt och tappar boll.

– Vi har många anfall där vi skapar lägen men inte får dit bollen, åker på kontring – skott – mål.  


Sen vänder laget ändå på steken och hämtar upp underlägen flera gånger. – Det är synd att de får in ett mål på den där utvisningen, säger Brandberg och syftar på Sandvikens kvittering till 11–11, 17.44 in i den tredje perioden.


Andreas Wisén spelade första matchen för säsongen och är också den som avgör matchen i förlängningen. Brandberg ser gladare ut när han kan gå in på de positiva bitarna. 

– Det är kul att se Wisén komma in och bli tungan på vågen och ge oss den där extra poängen som vi behöver. Det här var ett onödigt poängtapp, men vi får ju släppa det någonstans och titta på att vi har några riktigt bra individuella prestationer. – Markus Larsson gör jag vet inte hur många mål (3+1), men han drar också på sig mycket markering och ser till så att vi får en straff (Phalm, straffmålskytt fram till 8–8) och det är precis där vi vill ha honom. – Det är inget tacksamt läge att komma in i för Johan (Nordström, inbytt 12.31 i andra). Det är mycket negativ energi i laget, men det kommer ett par bra räddningar som gör skillnad för oss.  

– Nu är det upp på hästen igen och så får vi rensa luften på måndag. Jag hoppas att det finns lite revanschlusta i det här gänget för det här är ingen nöjd med. 


Länk till alla matchhändelser: https://bit.ly/321f4Ef

Gabbe om matchen mot ”Tekno”
2020-09-13 21:52
Idag möter vi Teknologerna från Uppsala, de spelade i vår serie förra året men i år är de flyttade till Div 1 Östra Svealand. I och med att vi fortfarande dras med en hel del sjukdomar och skador så fick vi idag tillfälle att testa 4st juniorer från vårt JAS- och Utvecklingslag. Sen när det kom ytterligare ett återbud sent imorse fick utespelarna (Kazper Vanninen, Felix Enberg och Gabriel Engström som alla tre debuterade i A-laget) lov att spela från start, vilket de gjorde med bravur. De jobbade hårt och ödmjukt samt tog till sig de direktiv de fick på ett väldigt snabbt och bra sätt. Framåt skapade de också flera farliga målchanser och fortsätter de så här så kommer de att få vara med mer framöver. I 3:e perioden fick vi även se den sista av de fyra nämligen målvakten Thomas Blomqvist som fick hoppa in mellan stolparna. Thomas är ju med och tränar med herrtruppen varje måndag och testade på att spela med oss redan förra säsongen så för oss var det ingen ny bekantskap. Bra, lugn och följsam. Även honom är jag imponerad av då det är lätt att glömma bort att dessa herrar bara är 16-17 år gamla. 


Nu till matchen, den startade i ett väldigt lågt och konstigt tempo. Vi hade svårt att få med oss bollen när vi väl hade erövrat den. Men ju längre matchen led ju mer tog vi tag i taktpinnen och i och med att Teknologerna gick på mindre folk än oss så kunde vi styra matchen ju längre i den vi kom. 


Idag tycker jag att vi börjar sätta försvarsspelet lite bättre och vinner boll där vi vill vinna boll. Sen gör vi mål i alla powerplay och släpper inte in några i de boxplay som vi hade emot oss. Det får vi ta med oss i veckan som kommer och jobba vidare med och förhoppningsvis så kan vi ha nästan full bemanning i veckan så vi kan nöta på mer detaljer innan det är dags för seriepremiären om ca 2 veckor. Men innan det får vi en tuff sista utmaning när det allsvenska topplaget Örebro kommer på besök till Mälarenergi Arena nästa helg.


Hoppas vi ses (i webbsändningen) då!


//Gabriel Brandberg

Trio från Torshälla klar
2020-08-02 18:00
Vi är glada att få presentera våra senaste nyförvärv, en karamell vi har sugit på ett tag. De tre är forwarden Markus Larsson samt backarna Ola Lindström och Linus Lindberg Hansén.

Markus Larsson är en teknisk, rightare med ett bra skott och som är oförutsägbar för motståndarna. 
 – Jag gillar att spela i offensiv zon, säger Markus som fick ihop hela 44 poäng (27+17) den gångna säsongen och gjorde ett ordentligt avtryck i poängligan. En vinnarskalle som säger så här om sig själv: – Jag är en pådrivande, analyserande spelare som alltid spelar för laget. 

Ola Lindström däremot är en utpräglat defensiv back, lugn och spelskicklig och som gör sällan en dålig match. Har rykte om sig som alltid positiv och en riktigt skön kille att ha med i laget. – Jag trivs bra där bak och med att få styra, säger Ola och tillägger att han en sån som vägrar att ge upp. 

– Ola har varit min backkollega i en halv säsong, säger Linus Lindberg Hansén, den mer offensiva av de två. – Känner mig sjukt trygg vid hans sida. Linus kan beskrivas som en placeringssäker back som gärna kliver framåt och utmanar med sitt goda skytte, men han gillar också det fysiska spelet. – Jag skulle väl beskriva mig själv som en ganska tuff och jobbig spelare att möta, säger han om sin spelstil.

På frågan om hur valet av klubb föll på VIB säger Markus Larsson: – Jag valde VIB för jag kände att jag behövde en ny utmaning. VIB känns som en bra möjlighet att utvecklas och ta steget upp i allsvenskan. Jag har även mött klubben tidigare och tycker att VIB spelar en rolig innebandy, summerar han. 

– VIB verkar vara en bra och seriös förening som vill satsa med en bra trupp, säger Ola Lindström som efter Torshällas uttåg ur serien ville fortsätta lira division 1. Efter snack med Fredrik Åhlberg, som inledde samtalen, samt att Wisen (tidigare lagkamrat och klar för VIB sedan tidigare), Linus och Markus också väljer att lira i ViB så blev valet lätt. 

Det ska bli riktigt roligt att få vara en del VIB och självklart hoppas man väl på att det kan räcka till ett kval uppåt, säger Linus Lindberg Hansén som liksom Ola och Markus är förväntansfulla och ser fram emot att lära känna både nya spelare och en ny förening.

Vi hälsar trion varmt välkomna till VIB och ser fram emot att se dem i den vita tröjan framöver!

//Sportgruppen, herr

Spelade matcher
Lör 11/3 17:00
15 - 2  
Lör 4/3 13:30
7 - 3  
Sön 26/2 13:00
9 - 8  
Lör 18/2 14:00
4 - 8  
Sön 12/2 17:00
4 - 11
Lör 28/1 19:00
12 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 29/01 20:32 
Västerås Innebandy, 01/01 16:05 
Västerås Innebandy, 27/12 17:32 
Västerås Innebandy, 08/12 14:30 
Västerås Innebandy, 06/12 15:40 
 
VÅRA SPONSORER