Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IBF Västerås sida
Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Mellersta Svealand säsongen 19/20.
Några korta med Nicklas Jonsson efter Skälby
2019-10-03 21:37
Skälbys Martin Linvall och Joakim Turunen. Foto: Tony Jansson
Då var hemmapremiären avklarad och det blev vinst 5-3 mot Skälby IBK. Vad är din analys av matchen?

– En tajt och tuff premiär som vi ändå kontrollerade hem. All heder till våra premiärmotståndare som gjorde att vi var tvungna att kriga i 60 min!
 Vi skruvade på lite detaljer under matchen som gav effekt och vårt försvarsspel fortsätter att vara bra. Det jobb våra forwards lägger ner i defensiven är grunden till vårt spel och det ger oss en trygghet som gör att vi kan spela ut i offensiven.

Hur valde du att matcha laget?
– Vi gick på tre femmor under nästan hela matchen och avslutade på två när matchen skulle ner. Känslan var att vi var starkare under matchen och att vi kunde stänga ner den på ett väldigt bra sätt på slutet.
  
Hur har den här träningsveckan varit?
– Väldigt bra där vi haft ett antal killar från vår H2-trupp med, som ger oss som lag väldigt bra energi. Hög intensitet i kombination med bra kvalitét och mycket glädje.
 
Hur går tankarna inför Alunda borta på lördag?
– Det ska bli kul att möta ett lag som känns som att de kan överraska och hamna högt i serien. Som vanligt lägger vi fokus på oss själva och hur vi vill genomföra matchen, men vi är igång med kartläggningen av Alunda för att få en tydligare bild av vad som väntar oss.

– Känslan i truppen är mycket bra och vi går för 3 nya poäng!

Tack Nicklas! Lycka till på lördag!

Match mot Alunda kl 17 lördag 5/10Inför seriestarten med Nicklas Jonsson
2019-09-26 09:34
Tränare Nicklas Jonsson. Foto: Tony Jansson
Nu har du tränat laget sen i maj, vilket intryck har du fått av spelarna?
— Det är ett lag som har många olika kompetenser för att lyckas leverera bra och effektiv innebandy. I och med att laget och spelarna i de flesta fall är nya bekantskaper lär jag mig nya saker om individerna varje träning. Det är en skön grupp med härliga karaktärer!

Laget har haft försäsong med träning på M5, som ansvarat för fysbiten, blandat med att träna innebandy. I juni deltog laget i en turnering i Täby och har också träningsmatchat flitigt mot andra division 1-lag och även allsvenskt motstånd. Hur ser du på er försäsong?
— För mig har försäsongen varit en möjlighet både att inventera truppen och våra spelare i H2 och delar av juniortruppen samt att påbörja implementeringen av vårt spelsätt. Vi har testat runt i spelsätt och formationer och känner att vi är på rätt väg. Mycket av det vi tränar på och har teorigenomgångar om har laget tagit till sig på ett bra sätt. Då det är en levande process är det något vi gnuggar varje träning. Sammantaget är vi både fysiskt och rent spelmässigt långt framme, sammanfattar Nicklas läget.

Truppen är ganska intakt från hur det såg ut i våras förutom att några yngre spelare har lyfts upp och att några nyförvärv har tillkommit. Hur ser du som tränare på det?
— Med tanke på att vi är nya som ledare har det känts bra att gruppen inte får för stort tillskott att nya spelare. De har en trygghet i varandra som är viktig för oss som ledare att stärka och utveckla. Vi har medvetet inte ”jagat” nya spelare utan haft kontakt med några få för att på så sätt ge våra ungdomar chansen att visa upp sig och en möjlighet att ta en tröja i A-truppen. 
 
Då är det är kanske du själv och Torbjörn Aanerud (ny assisterade tränare) som är den största förändringen? Vad har det betytt för laget tror du?
— Den största skillnaden är nog dialekten, skrattar Nicklas och syftar på sitt gästrikemål innan han fortsätter:
— Vi har vårt ledarskap, vårt sätt att se på innebandy och arbeta med träningsmetodiker. Vi kommer inte från Västerås vilket innebär att individerna ses på med nya ögon och på så sätt ges en möjlighet att visa upp sig. Vi vill bidra med energi och ett aktivt ledarskap där gruppen får mycket ansvar och att vi har högt i tak. I arbetet med det bidrar vår kapten (Jonathan Lundkvist) och vicekaptenerna (Marcus By och Gustav Ferngren) på ett mycket bra sätt.

Laget kommer spela i en nykomponerad serie med lag från Dalarna, Gästrikland, Uppland, Södermanland och så Västmanland såklart. Vad tror du om motståndet?
— Känslan är att serien kommer att vara tuff då många av lagen har ambitioner och bygger för att ta sig en serie uppåt. Två av lagen ramlade ur Allsvenskan ifjol (KAIS Mora och Runsten) och de har inte tappat speciellt många spelare så dessa lag har både tempo och erfarenhet, samt lärdom om vad som krävs för att nå sina mål. Känns spontant som att flera av lagen försöker spela en aktiv innebandy vilket borde kunna leda till bra matcher även ur publiksynpunkt. Personligen har jag en skön känsla av vad vi kommer att kunna prestera i serien med den fina grupp killar vi har att arbeta med.

Nu på lördag är det dags för Skälby hemma. Vad har du för förväntningar på din första seriematch med laget?
— Vår ambition är att bestämma skeenden på plan, så förväntan är att vi kliver in i matchen och visar att vi redan nu klarar av det. Och att vi spelar en innebandy med mycket intensitet och med ett aktivt deltagande från samtliga i laget.
Så vilken typ av innebandy kan publiken förvänta sig? 
— Det vi strävar efter är ett högt speltempo med spelare som vill ta initiativ och inte blir passiva. Ett organiserat försvarsspel med bra fysisk närvaro kombinerat med en flödande offensiv där vi hittar balansen mellan när vi gasar och bromsar.
  
Slutligen hur är läget i laget - finns alla spelare tillgängliga?
— Vi har några småskavanker att ta hänsyn i samband med laguttagningen annars är truppen intakt.
Vi kommer till matchen med en skön känsla i gruppen!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 15/10 15:46 
Västerås Innebandy, 18/09 12:29 
Västerås Innebandy, 14/08 14:28 
Västerås Innebandy, 13/08 10:31 
Västerås Innebandy, 02/04 09:54 
Västerås Innebandy, 22/03 11:02