Västerås Innebandy

Kvist sammanfattar Innebandyfesten
2023-04-17 14:30
Ett lag som ville mer. De kan ändå vara nöjda med sina insatser efter en fin niondeplats i Sverige.

Innebandyfesten arrangeras av Svenska Innebandyförbundet och spelades i Uppsala i helgen som gått. En turnering dit de allra bästa JAS-lagen på både dam- och herrsidan har tagit sig. För de som inte kunde hänga med på plats eller kolla innebandy.tv så får vi en sammanfattning av Utvecklingstruppens tränare John Kvist.

Vi inleder med en seger mot Trosa/Edanö efter en halvdan match från vår sida. Mycket nervositet märktes av hos grabbarna.

Vi tar dock 3 poäng i första matchen vilket var väldigt skönt. Spelet under matchen var som sagt inte det bästa men det räckte denna gång.

I match nummer 2 så ställdes vi mot Partille/Alingsås. Vid 3 poäng så hade vi säkrat en plats i kvartsfinalen. Den här matchen tog aldrig riktigt fart, Partille var väldigt skickliga på att äga boll och vi blev lite passiva i vårt försvarsspel.
Vi är ett lag som gillar när det blir fart i matcherna, men trots att den aldrig exploderade så lyckades vi hålla jämna steg med Partille. Vi hade mot slutet chansen i powerplay samt att vi hade ett friläge i boxplay, dessa två chanser förvaltade vi tyvärr inte.

Med 16 sekunder kvar så lyckades Partille göra 3-4.

Inför match 3 mot Team Thorengruppen så var förutsättningarna klara. Vi var tvungna att vinna för att nå kvartsfinalspel. Vi gjorde nog den bästa perioden hittills men det stod ändå 1-3 på tavlan efter första. Vi skapade ett bra tyck på dom men lyckades inte förvalta våra chanser samtidigt som dom var effektiva.
I andra perioden så lyckas vi reducera till 2-3 men bara en kort tid efter så gör Thorengruppen 2-4. Efter det så orkar vi inte resa oss och dom gör 2-5 i öppen kasse.

Känslan efter gruppspelet var att vi inte var långt ifrån att ta oss till kvartsfinalspelet för att spela om en topp 8 placering. Hade vi förvaltat våra chanser så hade läget varit annorlunda. Vi bestämde oss dock för att snabbt fokusera om på att komma så bra till som möjligt i det fortsatta placeringsspelet.

Där ställdes vi mot Warberg i första matchen. I den här matchen så började man verkligen känna igen det här laget. Vi tryckte gasen i botten och även om Warberg försökte komma ikapp så spelade vi väldigt bra och moget vilket gjorde att vi ganska komfortabelt kunde vinna med 7-3.
I sista matchen som gällde placering 9-10 så ställdes vi mot Storvreta. Här kan man verkligen använda uttrycket överkörning. Visst, inledningsvis så stod matchen och vägde men efter halva första perioden så var det proppen ur och vi ledde inför sista perioden med 5-0. I den sista perioden så fortsatte vi spela bra och det krävdes spel 6 mot 3 för Storvreta för att få in en boll med 57 sekunder kvar av matchen. Slutresultatet blev 7-1.

Det var många spelare, eller alla, som förtjänar beröm efter denna helg. Alla grabbar tog den roll man fick och gjorde det med bravur.
Vissa av spelarna har nu gjort sitt inom juniorinnebandyn, fördelen är att vi har många som har ett eller fler år kvar i JAS och det kommer många fler talanger underifrån.