Västerås Innebandy

En helg med två spelade träningsmatcher
2018-08-20 21:41

I den här träningsperioden vi är inne i nu, vill vi fortsatt ha fart på benen och tempo på träningarna. Nu har vi också börjat testa formationer och att spela på lite olika positioner.

Och vi har testat vidare den gångna helgen då vi hade två träningsmatcher. I lördags spelade vi hemma mot IK Sätra och då var vi riktigt bra i de två första perioderna. Vi ledde länge med 6-0 och gick till den andra pausvilan med en 6-1-ledning. I tredje tappade vi fokus och då går det som bekant fort i innebandy. Efter tre spelade perioder stod det 6-6 och matchen avgjordes med straffläggning som Sätra vann.

Det var kanske nyttigt, för det var ett taggat gäng som åkte till Nyköping på söndagen för att möta Onyx - ett allsvenskt lag som värvat bra inför den här säsongen och siktar på SSL-kval.

Onyx var inte nöjda med den fajten som Sörmlands Nyheter skriver om här:

Vi fick till ett bra försvarsspel, låg rätt i positionerna och Onyx-spelarna fick mestadels hålla till på kanterna. Vartefter respekten släppte fick vi också till ett bättre anfallsspel som resulterade i två spelmål och ett mål på straff för oss. Sen går det ju snabbt ibland när man möter förmodade topplag i högre serier, som när de gör sitt 4-3-mål efter ett riktigt klapp-klapp-spel. Onyx vinner till slut matchen med 5-3. En förlust men en insats vi kan vara nöjda med.

Vi kör på med träningar på samma sätt och håller också igång fysen. Det blir dock spelledigt fram till 1/9 då vi kör en trelagsturnering hemma i Bomben. Välkomna då!