SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Säsong 2020/2021
Välkomna till Västerås IBS! 

Säsong 2020/2021 - nu är det dags!

Återtåget till Allsvenskan är nått och ett taggat gäng spelare ska försvara färgerna varje match!

Nu kör vi!

ALLA våra hemmamatcher streamas :) 
Referat:
MATCH I DAG 4 NOVEMBER INSTÄLLD
2020-11-04 16:27
Hej!

Tyvärr är dagens match uppskjuten till senare tillfälle.
Pga rådande pandemi och restriktioner i olika delar av landet så skjuts matchen upp tills vidare.

Vi får således spara lite på DERBYT =)

V v och hjälp oss att sprida detta.
Tack på förhand!

//VIBs dam

Referat:
Derbydags =)
2020-11-03 20:25
Säsongens första derby och första derbyt sedan återkomsten till Allsvenskan för oss, känns kanon! Vi har startat säsongen klart godkänt där vi tagit tre vinster mot etablerade Allsvenska klubbar. Det visar att vi är på rätt spår. 

Tjejerna har tränat på riktigt bra och känslan i laget är fantastisk. Många unga spelare har fått många minuter under fötterna på inledningen av säsongen och växer med varje match. På samma linje har de erfarna spelarna tagit ansvar, visat vägen och bidragit med rutin när det behövts.

Efter en snöplig förlust (med uddamålet) mot FBC Katrineholm är vi revanschsugna och att derbyt mot Västra Mälardalen kommer mitt i veckan passar oss perfekt. Tidigare matcher har alltid varit tighta och präglats av disciplin i försvar, och mod i anfall och onsdagens batalj handlar om vilket lag som hanterar detta på bästa sätt.

Vi tror på oss!

//Gurra inför morgondagens match :)
Helg = dags för match!
2020-10-08 23:20
Inför helgens match har vi en färsk intervju med kapten Sophia Mangs:

Du är ny kapten i laget, hur känns det att ha den rollen? 
-Det är en stor ära att bära bindeln och få det förtroendet. Jag har ju hunnit samla på mig lite rutin och erfarenhet under mina år som jag förhoppningsvis kommer ha användning av!

Innan match, hur gör du för att tagga till ditt lag? 
-Har ingen speciell rutin, men lite go musik och pepptalk fungerar alltid!

Ni har vunnit två av två matcher, har det gått över huvudet eller hur känns det inför att möta ditt gamla lag (Linköping IBK)? 
-Vi har haft en riktigt bra träningsvecka denna vecka och tror att det kommer bli en tuff match, men gör vi jobbet vi ska så drar vi de längsta strået!

Är det något speciellt du vill förmedla till fansen där ute? 
-Tyvärr ingen publik denna gången heller men vi håller tummarna att de snart släpper så vi får ert stöd i hallen, men tills dess så logga in dig och heja hemifrån för att hjälpa oss till tre nya poäng! 


Var tror du att ni kommer att hamna i serien?
-Vi har riktigt bra kvalité i laget och hittar vi den tillsammans och har en bra känsla och stäm i gruppen så kan det bli hur bra som helst! Jag räknar med att vi kommer topp 4, men helst vill jag se oss på en av dem två kvalplatserna. Man vill alltid vara med och slåss med dem bästa!

Vi tackar för intervjun o önskar laget lycka till mot Linköping på lördag! Hemifrån bänkar vi oss i sofforna o surfar in på matchen ;)

Nu kör vi!
Referat:
Dags för säsongens match nr 2 - HEMMA
2020-10-02 22:58
Som ni känner till var det premiär för Allsvenskan förra helgen. Vi började vår premiär borta mot Fröjered och där blev det vinst för oss med 1-4 (1-1, 0-2, 0-1).

Nu äntligen är det premiär i vår nya fina hall, Mälarenergi Arena. Hemmapremiären blir mot Lockerud som varit ett topplag under en längre tid i Allsvenskan och förra säsongen var inget undantag. De avslutade säsongen 19/20 som 3.a i serien och står alltså för motsåndet i vår hemmapremiär, i morgon, lördag 3 oktober.

Laget har hunnit med ett antal träningsmatcher under försäsongen mot allsvenskt motstånd. Vi började med två förluster Hammarby borta (2-4), Borlänge hemma (1-2) för att sedan vinna tre raka. Hammarby hemma (6-4), Åkersberga borta (0-4) och Alunda borta (1-2).

Vi har spetsat till truppen sen förra året då vi vann division 1, både med värvningar utifrån samt att vi fortsätter vår bana med att lyfta upp egna unga talanger från vår Akademi. Vi är mycket nöjda med truppen och det är en bra sammanhållning i laget. En bra blandning ålders- och erfarenhetsmässigt. Med ett bra klimat i gruppen så skapar vi förutsättningar för både individ och gruppen att att utvecklas och lyckas enskilt och tillsammans.

Efter en lång försäsong så började äntligen seriend förra helgen och vi startade bra med tre sköna poäng borta i Tidaholm. Nu är det äntligen hemmapremiär och vi ska göra allt för att ta ytterligare 3 poäng, räkna med ett taggat VIB i hemmapremiären!

Tyvärr ingen publik - men logga in dig och heja hemifrån för att hjälpa oss till tre nya poäng!!!

Vi kommer webbsända alla våra Allsvenska matcher :)

Vi ser framemot en grym säsong - med ert stöd :)

Nu kör vi!
Försäsongen är i gång =)
2020-05-05 14:17
Damlaget har denna veckan startat upp sin försäsong med fyspas á la Gurra i Rocklunda. 3 ggr/vecka kommer laget träna sin fysik och kondition tillsammans utomhus och med avstånd.

Arbetet pågår med spelartruppen till säsong 2020/2021 och vi ser framemot en härligt stark trupp i Allsvenskan!

Be safe out there <3

// Susanne
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 14/05 17:20 
Västerås Innebandy, 10/05 15:19 
Västerås Innebandy, 06/04 13:19 
Västerås Innebandy, 19/03 11:30