SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Torshälla IBK
8 - 5
IBF Västerås
Torshälla IBK8 - 5IBF Västerås

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 september, 19:00
Plats:Stiga Sports Arena A
Serie:Herrar Div 1 Västra Svealand   Tabell >>
Samling:18:00
John Kvist intervjuas inför hemmapremiären
2017-09-28
Tvåmålsskytten Tobias Landell fick äran att bära den gula tröjan som Matchens lirare
Vi passar på att summera bortamatchen mot Torshälla IBK, om Matchens lirare och andra glädjeämnen. Och så blickar vi framåt mot hemmapremiären mot Lillån IBK. 
Premiären borta mot Torshälla slutade tyvärr med förlust 8-5. Din analys av matchen?
Som jag varit inne på tidigare så är vi inte riktigt i fas och där vi vill vara vid den här tidpunkten. Vi har haft få träningar med fullt manskap. När vi kan köra våra femmor i spel 5 mot 5 på träningarna driver det upp tempot och ger kondition. Ett tempo som man får med sig till match. Jag tycker det visar sig i den här matchen och även den mot Alunda att orken tryter även om vi spelar bra stundtals.
I första perioden mot Torshälla är spelet ok, fast vi inte gör mål. I den andra perioden sätter vi upp farten och då får vi också utvisningarna med oss. Vi gjorde två mål under deras femminuters-utvisning. Sen i tredje orkade vi inte forcera. Och Torshälla var det hetare laget den här dagen och ville mer. 

Hur var känslan i laget?
Vi vet att vi kan bättre än så här och ingen är nöjd. Torshälla som kommer upp från division 2 ska ju vara ett sämre lag så jag var inte heller särskilt nöjd när jag tog timeout i tredje. Det är sällan jag blir arg men då var jag det.

Torshälla såg ut att backa hem och ligga rätt i positionerna i sitt försvarsspel?
Ja, vi äger en hel del boll och vi är ju också ett spelande lag som vill föra matcherna. Det är klart att då blir vi straffade när de går på kontringar och för att vi inte är riktigt är där vi vill vara träningsmässigt och med en del nyckelspelare borta pga skador.

Går det att prata om glädjeämnen i en sån här match Vad säger du?
Jo men faktiskt! Jag tycker att power play var ett glädjeämne i den här matchen. Alla våra mål kommer i spel 5 mot 4 och 6 mot 5. 
Från läktarplats så syntes det tydligt att i powerplay fick laget fick de där ytorna för att kunna slå långa diagonalpass.
Ja, vi fick till de där passningarna som tvingade deras målvakt till större förflyttningar. Även vårt boxplay var bra – jag tror att vi bara hade ett insläppt mål i den spelformen. Så special teams får godkänt, både framåt och bakåt!

Vem blev matchens lirare? Blev det någon även i den här matchen?
Gruppen brukar utse matchens lirare som får bära den fina gula tröjan på träningarna sen i veckan. Det blev Tobias Landell den här gången som gjorde två mål och vilket förstås var bra. Om jag ska lyfta en spelare till, så är det Daniel Karlsson som kunde gå ner på backen nu när vi haft lite ont om backar och jag tycker att han gjorde det bra. Han har ju spelat lite back tidigare, men jag hoppas att vi kan få upp honom längre i banan som forward där han egentligen hör hemma. 

Och nu på söndag väntar en ny motståndare, Lillån, som ju till skillnad från Torshälla tagit ett kliv neråt i seriesystemet. De spelade i allsvenskan förra säsongen.
Lillån ska vara ett bättre lag än Torshälla och efter vad jag hört spelade de riktigt bra mot Arvika i helgen.
Lillån hade en ung laguppställning då – ett ungt lag precis som ni.
Ja, och de har väl tappat någon spelare och så också. Till skillnad från oss tror jag att de har haft lite bättre förutsättningar och hunnit spela ihop truppen. Som jag berättat förut så har vi varit väldigt drabbade av skador och sjukdomar.

Vad tror du om truppen till matchen på söndag? Är det någon av de skadade spelarna som kan vara på väg tillbaka?
Jesper Rönnqvist hoppas jag på. Han är tillbaka och tränar för fullt nu, men vi får se.

Slutligen har du något du vill hälsa er publik?
Jag hoppas förstås att det kommer riktigt många och stöttar oss på söndag! Att ni kommer och umgås tillsammans och med oss och tar en fika i pauserna. Det är kul med mycket folk på läktaren!


PS. Matchen mot Lillån spelas i K-borg söndag 1/10 kl 17. 

Nyhet: Vi har gått över till Swish för betalning av entré och fika i kiosken. << Tillbaka