Välkommen till IBF Västerås sida
Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Västra Svealand.
Lärdomar av KAIS Mora-matchen och nu väntar Skälby
2018-01-18
När kommande motståndaren Skälby IBK gästade i Bomben.
Förra matchen mot KAIS Mora blev en tam historia och tränare John Kvist menar att det finns lärdomar att hämta. Nu blickar han fram emot lördagens match mot Skälby och funderar över den troliga matchbilden.
I samtalet med hemsidan pratar han också om hur han tänker när han formerar femmor samtidigt som viktiga kuggar saknas. 
Efter Lillån - nu tar vi emot KAIS Mora
2018-01-11
John Kvist och laget borta mot Lillån. En match som slutade med 8-4 till motståndarna.

John, om vi börjar med att avhandla matchen mot Lillån i helgen som gick …


– ­­Det är inte så ovanligt att man får ett litet bakslag efter ett uppehåll. Och vi har inte haft något bra uppehåll pga. resor och sjukdomar. Det här laget behöver den energin vi har ute på träningarna varje vecka, som jag har tjatat om tidigare. Och under juluppehållet hade vi få träningar vilket gör att det är tufft att komma igång igen. Jag tror vi såg lite av det senast, vi blir stillastående stora delar av matchen och kommer inte igång med fötterna. Trots det så hängde vi med hyfsat målmässigt, men man såg på vårt spel att vi var inte riktigt där.

Lillån gjorde en bra insats och de var egentligen bra när vi mötte dem hemma också, men då fick vi träff på allting i försvarsspelet och jag har för mig att vi kontrade sönder dem.


Ja, det kändes som en helgjuten insats!

– Det var en av våra bättre matcher i år, den vi hade hemma. Det är ett bra lag det ska man inte ta ifrån dem men vi kan ju jättemycket bättre än det här, säger John med eftertryck om förlustmatchen.


Nu är det KAIS Mora och det är också ett bra lag!

– Ja, de är också ett jättebra lag! När vi mötte dem borta var det en sån match där vi spelade ganska bra i första perioden och sen tappade in några mål i andra och även någon kasse tidigt i tredje. Vi var uppe på 7–5 och hade börjat tugga igång när de fick  8–5 nästan direkt efter och det tog ju energin ur oss. Det var nästan tio minuter kvar av matchen när det skedde, men vi orkade inte riktigt resa oss efter det.

KAIS Mora är väl det målfarligaste laget i serien? De har vräkt in mål.

– De har en väldigt, väldigt vass förstafemma. De är jätteduktiga.

Är Johan Tomth med där?

– Tomth är med och styr där bak. Han var ju inte med mot oss borta, men jag antar att han är med nu och han är en duktig spelare och en bra skytt också. Men vi är tre bra femmor när vi är på humör. Vi ska sikta in oss på att få ihop tre bra femmor till matchen på lördag.


Hur ser det ut då med tanke på skador och sjukdomar?

– Det ser sådär ut. Vi har skador på två spelare som har spelat väldigt mycket i år, om man ska uttrycka sig så och vi har en sjukdom på Jonte. Så det blir kanske inte ett helt ordinarie lag, men som jag sagt förut har vi en jäkla bredd i den här gruppen. De som kommer in och kanske gör en topprestation kan göra det minst lika bra. Så vi får se när veckan är slut vad vi har att ställa på benen. Det kan fortfarande hända grejer fram till lördag.

Revanschsugna är vi definitivt både för att vi torskade mot dem borta, men också för att vi förlorade i helgen. Vi har ju inte piskan på oss att vinna den här matchen, absolut inte, men det är snarare så att det skulle vara skönt att göra en bra match och känna att vi är med igen. Jag känner ingen panik över att vi måste ta tre poäng utan det är mer att vi ska få en skön känsla i gruppen. Det är det som är det viktiga.


Komma tillbaka på det vinnande spåret alltså?

 – Lite det - känna att vi hittar tillbaka till det spel vi haft de nio matcherna innan vi förlorade. Vi har ju spelat väldigt blandat men ändå lyckats vinna matcher och det är j den känslan man vill ha tillbaka. Och jag undrar fortfarande hur bra det här laget är i en 100-procentig insats.

Det har vi inte sett än och frågan är om vi någonsin kommer få se det, men om vi kommer upp i eller 90 eller 95 procent så tror jag det blir jäkligt svårt att slå oss. Speciellt här hemma!

Att slå er på hemmaplan har inget lag lyckats med hittills.

– Nej. Vi är väldigt starka hemma i år. Vi trivs ju på det här golvet och vi är vana vid det, säger John och konstaterar att det sträva golvet i Bomben inte alltid är så lätt för motståndarna att behärska. 


Välkomna till Bombardier Arena!

Lördag 13/1 kl 18.30


Revanschläge mot Torshälla
2017-12-14
Måljubel från Landell och Karlsson mot Lockerud.

Lördag 16 december är det sista matchen innan juluppehållet. Efter 11 spelade omgångar startar nu serien om och helgens motståndare är Torshälla IBK i vad vi kan kalla ett mälarderby. Nykomlingen Torshälla som aldrig tidigare spelat så högt upp i seriesystemet ligger efter att halva serien är spelad på en femteplats och med sina 20 poäng har de häng på de fyra kvalplatserna. Som bekant så toppas tabellen av IBF Västerås på 27 poäng. Mest poäng i Torshälla har Martin Törnhjelm (7+15) och Andreas Wisén (15+6) skrapat ihop och de är säkert några av spelarna att se upp med på lördag.


– De ligger där de ligger i tabellen av en anledning, säger ass. tränare Johan Lundkvist om Torshälla. – De har vunnit matcherna mot i princip alla lag som ligger under dem i tabellen. Mot topplagen har de väl kammat hem en vinst och det var i premiären mot oss, då de vann med 8 - 5 (2 - 0, 2 - 4, 4 - 1). Johan menar att det nu är ett revanschsuget Västerås som springer in i Bomben på lördag och med helt andra förutsättningar.  – Vi har tränat bra. Nu senast var vi till och med 24 utespelare på träningen - fem femmor på träning är rätt sjukt, skrattar Johan. – Torshälla borta, då hade vi haft lite folk på träningarna och mest bara spelat smålagsspel.


På frågan om det kan ha funnits ett element av underskattning i förra matchen mot Torshälla, så håller Johan med om att det visst kan ha varit på det viset. – Nu är det många som vet att de ligger femma i tabellen och att det inte är något skitlag vi möter utan att de är duktiga.


Med erfarenhet av det förra mötet så förväntar sig Johan en fysisk match. – Som jag minns så var det en match med mycket hugg och slag och många utvisningar. De spelar ganska fysiskt och lite på gränsen och det är kanske det många lag haft svårt med. Och det är nog flera av oss som kan vara lite småtjuriga för att vi fick stryk i den där matchen.


Och som bekant är det ett Västerås med en lång vinstsvit som nu tar sig an Torshälla hemma, åtta vinster i rad har det blivit. När Johan konfronteras med det faktumet slår han ifrån sig lite och menar att för varje match så kommer man närmre en förlust, men att han hoppas att den förlusten inte kommer på den här sidan nyår i alla fall. – Det skulle vara en skön julklapp att få med sig en vinst!

 

Välkomna till Bombardier Arena lördag 16 december kl. 12.30!


Laguppställningar och matchhändelser:  http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=result&fmid=300797

Vinst i seriefinalen!
2017-12-03 08:13
Seriefinal - hur går snacket?
2017-12-01
#18 Marcus By efter en offensiv utflykt i Hallstamatchen
Det är dags för en tidig seriefinal mot Lockerud Mariestad och för att höra hur snacket går har hemsidan träffat både spelare och tränarduon med de snarlika namnen: John Kvist och Johan Lundkvist. Först ut är backen Marcus By, en spelare som inte gör mest poäng eller brukar få de största rubrikerna, men som hyllas av sina tränare som menar att By är en extremt viktig spelare i laget med sin rutin.
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/1 15:00
8 - 7  
Lör 13/1 18:30
3 - 8  
Lör 6/1 14:00
8 - 4  
Lör 16/12 12:30
9 - 8  
Lör 2/12 17:00
8 - 6  
Lör 25/11 14:00
3 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 19/01 14:16 
Västerås Innebandy, 18/01 14:31 
Västerås Innebandy, 11/01 15:28 
Västerås Innebandy, 21/11 16:46 
Västerås Innebandy, 31/10 09:08 
Västerås Innebandy, 12/10 09:21