Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IBF Västerås sida
Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Västra Svealand.
Tippa säsongens matcher och var med och tävla
2018-09-19
Varje tipsrad kostar 100 kronor. Hälften av pengarna går till Västerås Innebandy och resterande hälften går till vinstpotten där prispengarna fördelas enligt följande:
1:a plats: 60%
2:a plats: 30%
3:e plats: 10%

Inlämnande av inscannad tipskupong och inbetalning senast 28 september till jessica.lundkvist@icloud.com Swisha till 123-098 17 38. Skriv meddelande: Tips + Ditt namn

Tipskupong för utskrift:
En helg med två spelade träningsmatcher
2018-08-20 21:41

I den här träningsperioden vi är inne i nu, vill vi fortsatt ha fart på benen och tempo på träningarna. Nu har vi också börjat testa formationer och att spela på lite olika positioner.

 

Och vi har testat vidare den gångna helgen då vi hade två träningsmatcher. I lördags spelade vi hemma mot IK Sätra och då var vi riktigt bra i de två första perioderna. Vi ledde länge med 6-0 och gick till den andra pausvilan med en 6-1-ledning. I tredje tappade vi fokus och då går det som bekant fort i innebandy. Efter tre spelade perioder stod det 6-6 och matchen avgjordes med straffläggning som Sätra vann.

 

Det var kanske nyttigt, för det var ett taggat gäng som åkte till Nyköping på söndagen för att möta Onyx - ett allsvenskt lag som värvat bra inför den här säsongen och siktar på SSL-kval.

 

Onyx var inte nöjda med den fajten som Sörmlands Nyheter skriver om här:

https://www.sn.se/sport/efter-segern-varfor-vann-vi-inte-storre/ 

Vi fick till ett bra försvarsspel, låg rätt i positionerna och Onyx-spelarna fick mestadels hålla till på kanterna. Vartefter respekten släppte fick vi också till ett bättre anfallsspel som resulterade i två spelmål och ett mål på straff för oss. Sen går det ju snabbt ibland när man möter förmodade topplag i högre serier, som när de gör sitt 4-3-mål efter ett riktigt klapp-klapp-spel. Onyx vinner till slut matchen med 5-3. En förlust men en insats vi kan vara nöjda med.

 

Vi kör på med träningar på samma sätt och håller också igång fysen. Det blir dock spelledigt fram till 1/9 då vi kör en trelagsturnering hemma i Bomben. Välkomna då!


//IBF Västerås

Joakim Turunen – klar för Västerås
2018-08-10 10:47
Den 28-årige forwarden, med tidigare meriter från SSL med Caperiotäby och från allsvenska Visby IBK, lämnar IBK Hallsta och är klar för IBF Västerås som han har skrivit ett tvåårskontrakt med.

Varför blev det Västerås för din del den kommande säsongen?
–Jag vill spela med så bra lag som vanligt och då är det Västerås som gäller, säger Joakim som snart flyttar till Västerås där han har jobbet. –Jag vill vara med och kriga i toppen efter två säsonger med Hallsta i botten. När jag flyttade tillbaka från Gotland så spelade ju Västerås och Hallsta i samma division och då valde jag med hjärtat, att spela med Hallsta där jag kommer ifrån.

Förra säsongen avslutade du ju i allsvenskan med Hagunda som du också kvalade upp till SSL med.
–  Jag kände att suget släppte när det gick tungt för oss i Hallsta och det inte fanns någon riktig glädje. Det blev en nytändning för mig i Hagunda. När jag trivdes och hade kul märktes det på prestationen., säger Joakim som gjorde 7+4 på 7 spelade matcher i Hagundatröjan.
Att fortsätta i Hagunda var i slutändan inget alternativ, eftersom han inte var beredd att byta jobb. Joakim är glad att det blev Västerås, som rätt tidigt visade sitt intresse. –Jag har haft väldigt bra kontakt med Fredrik (Åhlberg) som jag känner väl sedan tidigare och jag känner många av grabbarna i laget också.

Du har förstås koll på de andra lagen i serien, vad tror du om Västerås chanser?

–Jag tror att toppen på serien är tuffare än på många år. Vi ska vara med och kriga i toppen och ett kval ska vi absolut satsa på. Vi kommer nog vara topp fyra, säger Joakim som tror att KAIS Mora kommer stå för det svåraste motståndet. –De var bra redan förra året. Bobby Edberg är riktigt bra, där har Mora gjort en bra värvning, säger Joakim om sin gamla lagkamrat från Visby IBK.
Om sig själv säger han att styrkan är att han gör mycket poäng. –Jag gör mycket poäng och assist och det är det jag är här för att göra också.

Sportchefen Fredrik Åhlberg säger så här om sin senaste värvning:
–Jag är riktigt glad över att Joakim till slut valde att spela för oss. Jag är helt övertygad om att han kommer höja nivån på laget och med hans erfarenhet ifrån allsvenskan så får vi nu in en kille som vet vad som krävs för att ta steget dit.
–Vill även rikta ett stort tack till IBK Hallsta som med ett fint samarbete och en bra dialog gjorde så Joakim kunde krita på för oss.

Första träningsmatchen i helgen
2018-08-10 08:36
Nu är laget igång med träningarna igen, sen en dryg vecka. 

Träningsmatcher:
  • Lördag 11/8 kl 13, borta mot Åkersberga IBF
  • Lördag 18/8 kl 14.30, hemma mot IK Sätra
  • Söndag 19/8 kl 16, borta mot Onyx IBK
  • Lördag 1/9, miniturnering hemma i Bomben med Telge IBS och IBK Uppsala Teknologer  
Det är lag som spelar i andra serier och som vi inte är vana att spela mot. IK Sätra är nykomling i division 1 Östra Svealand men rejält förstärkta till den här säsongen då Simon Cederström som lämnade Falun valde IK Sätra när han valde att flytta hemåt. Det blir också allsvenskt motstånd i bortamatchen mot Onyx - den klubb som Linus Mild kom från till förra säsongen. Kul att få pröva nytt motstånd!

Tanken med träningsmatcherna så här i början är väl främst att få fart på benen då laget inte haft många träningar ännu. Vartefter jobbar vi på med att sätta grunderna på träning och omsätta det under matcherna. 

Kom gärna och titta och håll utkik i kalender om det blir ändringar i programmet!
//IBF Västerås


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerås Innebandy, 05/09 14:52 
Västerås Innebandy, 03/09 10:06 
Västerås Innebandy, 29/06 08:43 
Västerås Innebandy, 29/06 08:32 
Västerås Innebandy, 14/06 13:38