HJ17/HJ

Seger i Scorpions cup 2018
2018-11-07 07:49

Under helgen v.44 var vi iväg och spelade Scorpions cup.

Vi inledde cupen trevande och förlorade vår första mach mot erkänt duktiga Farsta med 3-1. Det var många som var besvikna efter matchen och en stor revanschlust växte fram i gruppen. Vår andra match för dagen var mot Rosersberg och även här inledde vi trevande och hamnade i ett 1-3 underläge i 1.a perioden, men att hamna i underlägen under inledningen av matcher skulle visas sig inte påverka gruppen alls under denna cup utan vi visade att vi tror på vår spelidé och jobbar vidare och vänder och vinner matchen till slut med 8-3 efter en gedigen insats.

På lördagen var det dags för sista gruppspelsmatchen mot FBC Uppsala och det var bara vinst som gällde för att ta oss till A-slutspel. Killarna är laddade och fokuserade för matchen men återigen hamnar vi i underläge direkt och får jobba lite i motvind, vi visar återigen mental styrka och vänder matchen till en 5-2 seger och får spela kvartsfinal mot Västerhaninge. Vi startar kvartsfinalen riktigt bra och kan snabbt gå fram till en 2-0 ledning och sedan fortsätter vi trumma på med bra fart och stabilt försvarsspel vi vinner till slut matchen med 6-0 och kommer få möta förra årets vinnare av Scorpions cup i semifinalen nämligen Jakobsberg. Vi är lite osäkra om det är en fördel eller nackdel att vi fått spela en match mer än dom. Det visar sig direkt att Jakobsberg är hetare i inledningen av matchen då dom tar ledningen med 1-0 efter 6 sekunder. Matchbilden blev som flertalet matcher i denna cup vi har boll och möter ett lag som är duktiga på att vända spelet. Lagen följs åt i matchprotokollet framtill början på 2:a perioden då vi kan göra 4-2 och få det mentala övertaget. Jakobsberg reducerar till 4-3 men vi gör 5-3 när dom tagit ut målvakten, nu är det bara hem sova och börja ladda för finalen mot duktiga Sirius.

Finaldags och Sirius står som final motståndare ett lag vi mött många gånger och senast vi möttes så vann Sirius med udda målet. Så nu är det dags för revansch hoppas vi. Vi vet att det kommer bli en match i högt tempo med individuellt duktiga spelare i båda lagen så det kommer handla om vilka spelare som har en bra dag och vad har tränarna för ess i rockärmen. Sirius inleder matchen bäst och tar ledningen med både 2-0 och 3-1 och i inledningen av 2.a perioden utökar dom sin ledning till 4-2. Vi har gjort lite justeringar i vårt försvarsspel inför 2:a perioden som vi får utdelning på och kan både reducera, kvittera och ta ledningen. Vi leder matchen med 6-4 när det är 2 minuter kvar, då får Sirius ett powerplay och reducerar till 6-5 och efter det tar dom ut sin målvakt och lyckas med 1 minut kvar kvittera till 6-6 och nu väntar en förlängning i 5 minuter. Förlängningen slutar mållöst och finalen kommer att avgöras på straffar och vilket drama det blir. Alla spelare i respektive lag sätter sina straffar under ordinarie straffläggning och final kommer att avgöras på sudden straffar. Matchen skulle komma att avgöras först i 3.de omgången av sudden straffarna då vi lyckas göra mål på vår straff och nu måste Sirius sätta sin för att ta detta drama vidare, men som tur är för oss räddar Joel straffen och vi står som segrare i Scorpions cup 2018.